Türkçe
▷ Sedasyonlu Saç Ekimi Nedir? | Ağrısız, Acısız Saç Ekimi
Saç Ekimi Tuesday 11th of October 2022

Sedasyonlu Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekim Fiyatları, Ağrısız saç ekimi

Saç dökülmesi kadınlarda ve erkeklerde görülen bir problemdir. Buna çözüm olarak saç ekimi operasyonu önerilir. Saç ekimi işlemi yıllardır uygulanan bir yöntem olmasına rağmen saç ekimi isteyen birçok kişi korku ve ağrı sebebiyle saç ekim yaptırmak istememektedir.

Günümüzde modern teknoloji ile ağrısız ve acısız saç ekimi işlemi yapılması mümkündür. Sedasyonlu saç ekimi işlemi ile acısız ve ağrısız operasyon yapılabilmektedir.

Sedasyonlu Saç Ekimi Nedir?

Sedasyonlu saç ekimi işleminin diğer adı narkozlu saç ekimidir. Sedasyon diğer anesteziler gibi koldan yapılan anestezi ilaçları ile uygulanan 10 dakika kadar sürecek uyku hali veren bir uygulamadır. Sedasyonlu saç ekimi sayesinde kişiler ağrısız ve acısız bir saç ekimi ile operasyondan ayrılmış olacaklardır.

Sedasyon Nedir?

Sedasyonu 3 biçime ayırabiliriz: minimal, orta ve ağır. Minimal sedasyon anksiyeteyi hafifletmek için kullanılır. Orta derecede sedasyon bilinci bastırırken kişiyi çok az etkiler, kişi dokunsal ve sözlü olarak cevap verebilir. Ağır sedasyon aşırı ağrılı operasyonlarda tercih edilir. Sedasyon hastanede ve uzman doktor tarafından yapılmalıdır.

Sedasyonlu Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Sedasyonlu saç ekimi yönteminde kişinin ilk önce anestezi doktoru tarafından muayene edilmesi gerekir. Ardından anestezi doktoru tarafından kişiye damar yolu ile sedasyon verilerek uygulanır. Damar yoluyla verilen ilaç etkisini hemen gösterir. Bu ilaç sayesinde kişi rahatlayıp, operasyon korkusunu hissetmemektedir.

Sedasyonlu saç ekimi analizi

Sedasyondan sonra kişi bilinci açık şekilde hafif uyku haline geçmekte ve sedasyonun rahatlatıcı etkisi sayesinde kişi saç ekimi için yapılacak anestezi iğnelerini hiçbir şekilde hissetmemektedir. Kişinin ağrısız ve acısız geçirdiği yarı uykulu hal 10 dakika sürer. Böylelikle kişi ameliyat nedeniyle yaşadığı stres ve heyecanı üzerinden atmış olup, saç ekimi uygulamasını hissetmemektedir.

Kişi sedasyonun etkisi altındayken saç ekiminin yapılacağı alan lokal anestezi ile uyuşturulur. Bu sayede kişiye önceden belirlenmiş olan FUE saç ekimi, Safir FUE saç ekimi veya DHI saç ekimi tekniği ağrısız ve acısız bir şekilde uygulanabilir.

Sedasyonlu Saç Eki̇mi̇ İşlemine Hangi̇ Durumlarda Başvurulur?

Saç ekimi operasyonu sırasında bazı kişilere lokal anestezi yöntemi bazı kişilere ise sedasyon uygulanarak işlem yapılabilir. Kişinin saç ekimi ameliyatında ağrısız ve acısız bir şekilde atlatabilmesini sağlayan anestezi yöntemleri arasında yer alan sedasyonlu saç ekiminde kişi, ameliyatı rahat ve acısız bir şekilde atlatabilmektedir.

Sedasyonlu saç ekim işlemi kimlere uygulanabilir:

  • İğne fobisi olan kişiler
  • Kalp veya tansiyon hastaları
  • Genellikle ağrı eşiği çok düşük olanlar
  • Kaygı bozukluğu bulunan kişiler

Sedasyon Ve Genel Anestezinin Farkı Nedir?

Sedasyon ve genel anestezi arasında birkaç farklılık bulunmaktadır. Genel anestezi altındaki kişiler tamamen bilinç kaybı yaşarlar. Bu durum kişinin genel anestezide hiçbir şey hissetmeyeceği, duymayacağı veya hatırlamayacağı anlamına gelir. Fakat kişinin çok uykulu veya rahat olması durumu sedasyon ile sağlanabilmektedir.

Sedasyonlu Saç Ekiminin Avantajları Var mıdır?

Sedasyonlu saç ekimi işlemi yan etkisi olmayan bir uygulama olduğundan günümüzde çok tercih edilmektedir. Sedasyonlu saç ekimi işlemi dezavantajı olmayan bir saç ekimi yöntemidir. Bu yöntemde kişide ağrı, acı ve heyecan olmaz. Sedasyonlu saç ekimi, saç ekimi ameliyatını yapan uzman doktorun rahat ve düzgün bir şekilde çalışmasına olanak sağlar.

Bazı kişiler iğneden ve acıdan rahatsız oldukları için saç ekimi işlemini yaptırmak istememektedirler. Fakat sedasyonlu saç ekimi yöntemi ile kişiler artık daha rahat ve daha konforlu bir şekilde saç ekimi yaptırabilmektedirler.

Sedasyonlu ekim işlemi aynı zamanda sakal ekimlerinde de kullanılmaktadır.

Sedasyonla Yapılan Saç Ekiminin Riskleri Nelerdir?

Sedasyonlu saç ekimi operasyonunda risk yoktur. Sedasyonla yapılan saç ekim işlemleri psikolojik olarak daha rahat olunacağı için saç ekimi operasyonunda heyecana ya da ağrıya bağlı oluşabilecek olan komplikasyon oranları da düşüktür.

Sedasyonlu saç ekimi ağrı, acı ve riskler yerine rahatlık, konfor sağlamaktadır.

Sedasyonlu Saç Ekimi İşleminin Zararı Var mı?

Sedasyonlu saç ekimi günümüzde birçok kişi tarafından tercih edilen ve uygulanıp olumlu sonuçlara ulaşılmış bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde operasyon yaptırmak isteyen kişiler saç ekimi işlemi yaptırmış ve istedikleri dış görünüşe sahip olmuşlardır.

Sedasyonlu Saç Ekimi sonrası

Sedasyonlu saç ekimi profesyonel klinikte ve uzman doktor tarafından yapıldığında iyi sonuçlar alınmaktadır.

Sedasyonlu Saç Eki̇mi̇ Öncesi̇ Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Kişi operasyon öncesi kullandığı ilaçlara ara vermelidir.
  • Sedasyonlu saç ekimi işleminden 10-12 saat önce yeme ve içmeye ara vermesi önerilir.
  • Sedasyonlu saç ekimi operasyonundan 1 hafta öncesinden kafein, alkol, diyabetik çaylar ve zayıflama ürünleri kullanımını kesmelidir.

Sedasyonlu Saç Eki̇mi̇ Sonrasi Di̇kkat Edi̇lmesi̇ Gerekenler Nelerdir?

  • Sedasyonlu saç ekimi operasyonu sonrasında 48 saat ekim yapılan alana kesinlikle temas olmamalıdır.
  • İlk yıkama uzman doktor tarafından yapılmalıdır.
  • Saç ekim sonrası ekim yapılan alan güneşten korunmalıdır.
  • Saç ekim operasyonundan sonra ilk 1 hafta alkol ve sigara tüketimine mutlaka ara verilmelidir.
  • Sedasyonlu saç ekimi operasyonundan sonra sauna, hamam solaryum ve denize girilmemelidir.
  • Saç ekimi sonrası medikal şampuanlar kullanılmalıdır.
  • Saç ekimi sonrası 4 hafta boyunca yıkama işlemi ardından saç kurutma makineleri veya saç şekillendiricileri kullanılmamalıdır.
  • Saç ekimi uygulanan alan özenle korunmalı, üzerine yatılmamalı ve temas önlenmelidir.

Sedasyonlu Saç Eki̇mi̇ Operasyonu Sonrasi Saçlar Ne Zaman Uzar?

Sedasyonlu saç ekimi uygulaması, kişinin operasyon sırasında rahat olmasını, panik ve stresten uzak kalmasını sağlayan sedasyon uygulanması anlamına gelmektedir.

Sedasyonlu Saç Ekimi 10 – 15 Gün Sonra

Saç ekimi operasyonundan 10-15 gün sonra yaralar iyileşmeye başlar. Kabuklar dökülür ve iyileşme sürecinin hassas dönemi geride bırakılmış olur.

Sedasyonlu Saç Ekimi 1 Ile 3 Ay Arasında

Ekilen saçlar uzar ve bu dönemde şok dökülme dediğimiz süreç ile uzayan saçlar dökülür. Şok dökülme sonrası yeni saçlarınız uzamaya başlar.

Sedasyonlu Saç Ekimi  3 Ile 6 Ay Arasında

Bu aylarda ekilen saçlar güçlenir. Kalıcı saçlarınız uzamaya başlar.

Sedasyonlu Saç Ekimi 8 Ay Ve 1 Yıl Arasında

Sedasyonlu saç ekimi operasyonundan 1 yıl sonra saç ekimi süreci bitmiş olur.

Sedasyonlu saç ekimi operasyonundan 1 yıl sonra

İstanbulVita'da Sedasyonlu Saç Ekimi

İstanbul Vita saç ekim merkezinde sedasyonlu saç ekimi operasyonları, uzman doktorlar ve ekibi tarafından uygulanmaktadır. İstanbulVita saç ekim merkezinde sedasyonlu saç ekimi öncesi kişiye özel tedavi yöntemi belirlenir ve saç ekim işlemine başlanılır.

İstanbulVita 15 yıllık tecrübesi ile 2021 yılında saç ekim ve estetik alanında en iyi saç ekim merkezi seçilmiştir. Her tekniğin en iyi şekilde uygulanmasına özen gösteren İstanbul Vita saç ekim merkezi sedasyonlu saç ekimini de en iyi şekilde uygulamaktadır. Ayrıca saç ekimi operasyonu sonrası kişinin saçlarını bir yıl boyunca takip ederek gerekli ilgiyi de göstermektedir. Sedasyonlu saç ekimi ameliyatı ile ilgili detaylı bilgi almak için sitemizdeki formu doldurabilirsiniz.

Sedasyonlu Saç Ekimi Fiyatları

Sedasyonlu saç ekimi fiyatları ile ilgili detaylı bilgi verebilmek için kişinin muayeneden geçirilmesi gerekmektedir. Sedasyonlu saç ekimi gerçekleştirecek hekimin uzmanlığı, kliniğin teknik donanımı ve kalitesi gibi detaylar sedasyonlu saç ekimi fiyatlarına yansıtılmaktadır. Saç ekimi işleminde alanın büyüklüğü gibi birçok husus, fiyatlarda değişiklik göstermektedir.