Türkçe
▷ DHI Saç ekimi nedir? Tıraşsız saç ekimi | İstanbul Vita
Saç Ekimi Wednesday 5th of October 2022

DHI (Tıraşsız) Saç Ekimi Nasıl Yapılır? – DHI Saç Ekimi Fiyatları

DHI saç ekimi türkçeye ''doğrudan saç ekimi'' olarak çevrilir. DHI saç ekimi; Choi kalem tekniği ve tıraşsız saç ekimi gibi isimlerle de anılmaktadır. FUE saç ekiminden farkı DHI tekniği ile saç ekimi operasyonunda saç kökleri ekilmeden önce, kanal açılması gerekmez. Bu işlem Choi kalemi ile yapılmaktatır.

DHI Tekniği ile Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

DHI saç ekimi tekniği ile saç ekimi, tıraşsız olarak yapılabilir. Donör bölgeden alınan saç kökleri Choi kalem aracılığıyla alıcı bölgeye direkt olarak ekilir.

Donör bölgeden alınan greftler Choi kaleminin içine yerleştirilir. Choi kalemi ile kanal açma ve greft ekimi işlemleri aynı anda gerçekleştirilebilmektedir. Saç kökünü iterken aynı anda kafa derisine açtığı kanala saç kökünü yerleştirir. Choi kalem uçları, operasyondan önce saç teli kalınlığına göre kişiye özel olarak seçilir. Bu yöntemde önemli olan nokta ise yöndür ve ekim yapılan kişinin saçlarının gösterdiği yöne uygun olarak yapılmasıdır.

dhi choi kalem

DHI saç ekimi tekniği ile bölgesel saç dökülmesi, alın çizgisini sıklaştırma, saç gürleştirme gibi farklı saç ekimi operasyonları yapmak mümkündür.

DHI Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi operasyonu öncesi, kişinin saç ekimi ile ilgili bilgi sahip olması önemlidir. DHI saç ekimine uygun olan kişilerin belirlenmesi için kapsamlı muayene yapılması gerekir. DHI yöntemi ile saç ekimi yapılıp yapılamayacağı noktasında saç kökü derinliğiniz ve saç kalınlığınız belirleyici olcaktır.

DHI Saç Ekimi Operasyonu Öncesi Hazırlık

  • Saç ekimi operasyonu öncesi kullandığınız ilaçlara ara vermeniz gerekir.
  • Alkol ve sigara kullanımı operasyondan bir hafta öncesinde sonlandırılmalıdır.
  • Kadınlara saç ekimi öncesi saç boyama işlemi yapılmaması gerekir.
  • Saç derisinde cilt hastalığı varsa, saç ekimi operasyonundan önce dermatolog tarafından saç derisi tedavi edilmelidir.

DHI Saç Ekimi Operasyonu Öncesi Planlama

  • DHI saç ekimi yapmadan önce kişiye özel planlama yapılması önemlidir.
  • Saç ekimi yapılacak alana göre donör bölgeden toplanacak greft sayısının belirlenmesi gerekir.
  • Saç köklerinin doğal uzama yönlerinin ve açılarının önceden hesaplanması önemlidir.
  • Saç çizgisinin çizilmesi gerekir.

DHI Saç Ekimi Operasyonu

DHI saç ekimi ameliyatı öncesi lokal anestezi ile uygulama bölgeleri uyuşturulur. Donör bölgeden alınan greftler Choi kalemine yerleştirilir ve saç ekim işlemine başlanılır. DHI saç ekimi ameliyatı ortalama 6-8 saat sürer.

dhi saç ekimi operasyonu

IstanbulVita Academic saç ekimi merkezinde DHI saç ekimi operasyonu yapılmadan önce kişiye özel planlama yapılır ve detaylar kişi ile paylaşılır.

DHI Saç Ekimi Sonrası

DHI saç ekimi operasyonundan bir gün sonra ilk yıkama yapılır. Saç kökleri uzman doktor tarafından kontrol edilir. Operasyondan iki gün sonra hasta ülkesine dönebilir.

DHI Saç Ekimi Operasyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra sauna, hamam ve denize girilmemelidir. İlk ayda bu tür aktivitelerden uzak durulması gereklidir.

  • Yıkama işleminde saç ekimi sonrası kullanıma uygun şampuanlar tercih edilmelidir.
  • DHI saç ekimi sonrası 1 ay boyunca kurutma makinası veya saç şekillendirici kullanılmamalıdır.
  • DHI saç ekimi operasyonu sonrasında 48 saat ekim yapılan bölgeye temas olmamalıdır.
  • İlk yıkama uzman doktor tarafından yapılmalı ve doktorun talimatlarına uyulmalıdır.
  • DHI saç ekimi yapılan bölge güneş ışınlarından korunmalıdır.
  • Saç ekimi öncesi ve sonrası sigara ve alkol tüketimine mutlaka ara verilmelidir.

DHI Saç Ekimi 10 – 15 gün sonra

Bu dönemlerde yaralar iyileşir, kabuklar dökülmeye başlar. İyileşme sürecinin hassas dönemi geride bırakılmış olur.

DHI Saç Ekimi 1 ile 3 ay arasında

Bu süreçte saç kökleri uzar ve şok dökülme ile tamamen dökülür. Şok dökülme, yeni saçlarınıza kavuşmanızın habercisidir.

DHI Saç Ekimi 3 ile 6 ay arasında

3-6 ay arasında ekilen saçlar güçlenir ve kalıcı saçlarınız uzamaya başlar.

DHI Saç Ekimi 8 ay ve 1 yıl arasında

1 yıl sonra saç ekimi süreci tamamen bitmiş olur.

dhi saç ekimi öncesi sonrası

Tıraşsız Saç Ekimi

Saç ekimi operasyonunda tıraş, operasyonun daha sağlıklı ve rahat yapılmasını sağlar. Tıraşsız saç ekiminde enfeksiyon riski daha azdır. Tıraşsız saç ekimi daha fazla kadınlarda uygulanmaktadır.

Kafasını kazıtmak istemeyen kadın ve erkekler tıraşsız saç ekimi tercih edebilirler.

DHI Yöntemi İle Saç Ekimi Avantajları

  • Kanal açma ve greftlerin yerine yerleştirme işleminin aynı anda yapılması, greftlerin uzun süre beklemeden yerine yerleştirmesine imkan sağlar.
  • DHI saç ekiminde daha sık ekim yapılır ve doğal görünüm elde edilir.
  • DHI saç ekimi saç dökülmesi tamamlanmamış kişilere uygulanabilen bir yöntemdir.
  • Saç ekimi uygulanan kişi iyileşme sürecini daha hızlı yaşar.
  • Bu yöntemde tıraşsız saç ekimi daha kolaydır.

DHI Yöntemi İle Saç Ekimi Dezavantajları

DHI yöntemi ile saç ekimi diğer yöntemlere kıyasla daha zahmetli ve hassas bir işlemdir. Bu yöntemin dezavantajının uygulama süresi olduğunu söylemek mümkündür. DHI saç ekimi işleminde süreç diğer yöntemlere göre daha yavaş ilerler.

Kadınlarda DHI Saç Ekimi

kadınlarda dhi saç ekimi

Kadınlarda saç dökülmesine yoğun stres, hormon bozukluğu, fazlasıyla kullanılan kozmetik ürünler ve birtakım ilaçlar sebep olmaktadır. Sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlıkları saç dökülmesini azaltacaktır. Saç ekimi operasyonu saç dökülmesine kesin çözüm olarak sunulmaktadır.

Genellikle kadınlarda DHI saç ekimi yöntemi kullanılır. Özellikle kadınlar saçlarını kazıtmak istemedikleri için bu yöntemi tercih etmektedirler.

DHI Saç Ekimi Operasyonu Kimlere Yapılmaz?

Saç ekimi operasyonunun kimlere uygulanacağı detaylı doktor muayenesi yapıldıktan sonra belirlenir. DHI saç ekimi, donör bölgesi yeterli greft sayısına sahip olmayanlar, 21-22 yaşının altında olan kişilere yapılamaz.

DHI Saç Ekimi Yöntemi ile FUE Yöntemi Arasındaki Farklar Nelerdir?

DHI ile FUE saç ekimi yöntemleri arasında farklar uygulama arasında gözlemlenmektedir. DHI saç ekimi yönteminde ekim Choi kalemi ile yapılmaktadır. Kanal açma ve greftlerin ekilmesi aynı anda yapılır. FUE saç ekimi yönteminde ise kanal açma ve greftlerin ekilmesi aynı anda yapılamaz. DHI yönteminde tek seansta maksimum 2500 greft ekilebiliyorken, FUE yönteminde 4500 greft ekimi gerçekleştirilebilmektedir. DHI yönteminde saç ekim uygulaması FUE yönteminden daha uzun sürede yapılmaktadır.

DHI saç ekimi yöntemi özellikle tıraşsız yapılan saç ekimlerinde ve seyrek saçların sıkılaşması için tercih edilmektedir.

İstanbulVita'da DHI Saç Ekimi

İstanbulVita saç ekim merkezinde operasyonlar uzman doktorlar ve ekibi tarafından uygulanmaktadır. Saç ekim merkezinde operasyondan önce kişiye özel tedavi yöntemi belirlenir ve saç ekimine başlanır.

IstanbulVita, saç ekim alanında 15 yıllık tecrübesi ile 2021 yılının en iyi saç ekim merkezi seçildi. Saç ekim operasyonu sonrasında bir yıl boyunca kişinin saçlarını takip ederek gerekli ilgiyi gösterir.

DHI Saç Ekim Fiyatları

DHI saç ekimi fiyatları hakkında detaylı bilgi verebilmek için kişinin kapsamlı muayeneden geçirilmesi gerekmektedir. DHI saç ekiminde işlemin gerçekleştirileceği alanın büyüklüğü gibi birçok husus, fiyatlarda değişikliğe neden olabilmektedir. Saç ekimi gerçekleştirecek hekimin uzmanlığı, kliniğin teknik donanımı ve kalitesi gibi detaylar da DHI saç ekimi fiyatlarına yansımaktadır.