Türkçe
▷ FUE Saç ekimi nedir? Fiyatlar 2022| İstanbul Vita
Saç Ekimi Thursday 6th of October 2022

FUE saç ekimi Nedir? Nasıl yapılır? – FUE saç ekimi fiyatları 2022

Saç dökülmesinin birçok sebebi vardır. Saç dökülmesinin önemli nedenlerinden biri genetik faktörlerdir. Günümüzde 30 yaş üzeri erkeklerin yüzde 50’si saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Saç dökülmesi sadece erkeklere özgü bir durum değildir. Kadın ve erkeklerde saç dökülmesi farklı olabilir. Saç dökülmesine kesin çözüm olarak saç ekimi işlemi yapılabilir. Saç ekimi operasyonunda farklı teknikler kullanılabilir.

FUE Tekniği ile Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

FUE yönteminde saç ekiminin yapılacağı alana kanallar açılır. Kanalların açılması en önemli aşamadır. Kanalların açılış yönü ve kanalların sıklığı saç ekiminin başarısını belirler. Kanalların sık açılması doğal bir sonuç ortaya koyar. Alınmış kökler birer birer açılan kanallara yerleştirilir.

FUE tekniği ile saç ekiminde toplanan greftler teker teker yerleştirildiği için işlem süresi greft sayısına göre değişmektedir. İşlem süresi uzun olsa da, iyileşme süreci daha hızlı gerçekleşir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi operasyonu öncesi, kişinin saç ekimi ile ilgili bilgi sahip olması önemlidir. FUE saç ekimine uygun olan kişilerin belirlenmesi için kapsamlı muayene yapılması gerekir. FUE yöntemi ile saç ekimi yapılıp yapılamayacağı saç kökü derinliğini ve saç kalınlığına göre değişiklik gösterecektir.

FUE Saç Ekimi Operasyonu Öncesi Hazırlık

  • Saç ekimi ameliyatı öncesi kullandığınız ilaçlara ara vermeniz önerilr.
  • Alkol ve sigara kullanımı saç ekimi işleminden bir hafta öncesinde sonlandırılmalıdır.
  • Kadınlara saç ekimi işlemi öncesi saç boyama işlemi yapılmaması gerekir.
  • Saç derisinde cilt hastalığı varsa, saç ekimi ameliyatından önce dermatolog tarafından saç derisi tedavi edilmeli ve doktorunuza konu ile ilgili bilgi verilmelidir.
  • Ameliyat öncesi saçınıza şekillendirici, sertleştirici ürünler kullanmayın.

FUE Saç Ekimi Operasyonu Öncesi Planlama

saç ekimi planlama

  • FUE saç ekimi yapılmadan önce kişiye özel planlama yapılması önemlidir.
  • Saç ekimi işlemi yapılacak alana göre donör bölgeden toplanacak greft sayısının belirlenmesi gerekir.
  • Saç köklerinin doğal uzama yönlerinin ve açılarının operasyon öncesi hesaplanması önemlidir.
  • FUE saç ekimi ameliyatı öncesi saç çizgisinin çizilmesi gerekir.

FUE Saç Ekimi Nedir? 

FUE saç ekimi ameliyatı öncesi lokal anestezi ile uygulama bölgeleri uyuşturulur. Donör bölgeden alınan greftler tek tek yerleştirilir. FUE saç ekimi ameliyatı ortalama 6-8 saat sürer.

Istanbul Vita Academic saç ekimi merkezinde FUE saç ekimi operasyonu yapılmadan önce kişiye özel planlama yapılır ve detaylar kişi ile paylaşılır.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

FUE saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli nokta saç ekiminin yapıldığı bölgeleri bir yere vurmamak ve sürtmemektir. Saç ekimi operasyonundan sonra greftlerin saç derisine tutunması ortalama 7 günlük bir süreci kapsar. Bu süreçte dikkat edilmesi gerekir.

Saç ekimi yapılan bölgeyi güneş ışığından korumanız faydalı olacaktır. FUE saç ekimi sonrası doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmanız gerekmektedir. Saç ekimi sonrası ilk yıkama doktorunuz tarafından yapılır ve size gerekli bilgiler verir. İlk 1 ay saçınızı klinik tarafından verilen medikal şampuanla yıkamanız önerilir. Saç ekimi sonrası spor aktivitelerine ara vermesi tavsiye edilir.

FUE Saç Ekimi 10 – 15 gün sonra

FUE saç ekimi operasyonundan 10-15 gün sonra yaralar iyileşir. Kabuklar dökülmeye başlar, iyileşme sürecinin hassas dönemini geride bırakılmış olur.

FUE Saç Ekimi 1 ile 3 ay arasında

1 ile 3 ay arasında saç kökleri uzar ve uzayan saçlar şok dökülme ile tamamen dökülür.

FUE Saç Ekimi 3 ile 6 ay arasında

Saç ekimi operasyonu 3-6 ay sonra ekilen saçlar güçlenir. Saçlarınız uzamaya başlar.

FUE Saç Ekimi 8 ay ve 1 yıl arasında

Saç ekimi operasyondan 1 yıl sonra saç ekimi süreci bitmiş olur.

saç ekimi öncesi sonrası

FUE Yöntemi İle Saç Ekimi Avantajları

FUE saç ekimi teknik olarak hem erkek hem kadınlarda uygulanabilir. FUE saç ekimi işleminde iyileşme süresi oldukça hızlıdır. Operasyon sonrası günlük rutininize dönebilirsiniz. Bu yöntemle yoğun ve doğal görünümlü saç ekimi yapılabilmektedir.

FUE Yöntemi İle Saç Ekimi Dezavantajları

Bu yöntemin önemli bir dezavantajının uygulama süresi olduğunu söylemek mümkündür. Fue saç ekim işleminde verici bölgeden gereğinden çok ve yanlış kök alınırsa o bölgede açıklık ve seyrelme gözlenebilir. FUE saç ekimi operasyonuna başlamadan önce saçlar 1 mm olacak şekilde tıraş edilmektedir. FUE saç ekimini ince telli saçlarda uygulanması zordur. Kişiye gerekli testler yapıldıktan sonra saç ekimi yöntemine karar verilir.

Kadınlarda FUE Saç Ekimi

Kadınlarda saç dökülmesine stresli yaşam, kozmetik ürünler, hormon bozukluğu, birtakım ilaçlar sebep olmaktadır. Saç dökülmesini önlemek için vitamin takviyesi yapılır fakat kesin çözüm olarak saç ekimi önerilir.

Kadınlarda saç ekimi işleminde FUE tekniği az tercih edilir. FUE saç ekimi yönteminde ekilecek olan saçlar, ense bölümünden toplanarak ekim yapılacak alana tek tek ekilir. Operasyon genellikle 6-8 saat sürür ve tek seansta tamamlanır. FUE tekniği ile yapılan saç ekimi operasyonunda daha estetik ve doğal bir görünüm amaçlanır.

FUE Saç Ekimi Operasyonunu Kimlere Yapılmaz?

Saç ekimi operasyonu detaylı doktor muayenesi yapıldıktan sonra kimlere uygulanacağı belirlenir. FUE saç ekimi donör bölgesi yeterli greft sayısına sahip olmayanlar, 21-22 yaşının altında olan kişilere  FUE saç ekim işlemi yapılamaz.

FUE Yöntemi ile DHI Saç Ekimi Yöntemi Arasındaki Farklar Nelerdir?

FUE saç ekimi ile DHI saç ekimi arasında farklar uygulama aşamasında görülmektedir. DHI saç ekim işlemi Choi kalemi ile yapılmaktadır. Choi kalemi ile kanal açma ve greftlerin ekilmesi aynı anda yapılmaktadır. FUE saç ekim yönteminde kanal açma işlemi ve greftlerin yerleştirilmesi tek tek oluyor. En önemli fark DHI saç ekim operasyonu tıraş işlemi uygulamadan yapılmasıdır.

FUE Yöntemi ile Safir FUE Saç Ekimi Yöntemi Arasındaki Farklar Nelerdir?

İki yöntem arasında fark kanal açma aşamasında görülmektedir. FUE yönteminde kanal açma işleminde çelik bıçaklar kullanılır. Safir FUE yönteminde ise kanal açma işleminde safir uçlu bıçaklar tercih edilmektedir. Safir FUE yönteminde kullanılan safir uçlu bıçak hata oranını ve iyileşme süresini kısaltmaktadır.

İstanbulVita'da FUE Saç Ekimi

fue saç ekimi

İstanbul Vita saç ekim merkezinde saç ekimi operasyonları uzman doktorlar ve ekibi tarafından yapılmaktadır. Ameliyattan önce kişiye özel tedavi yöntemi belirlenir ve saç ekim işlemine başlanılır.

İstanbulVita, 15 yıllık tecrübesi ile saç ekim ve estetik alanında 2021 yılının en iyi saç ekim merkezi seçildi. İstanbul Vita saç ekim işlemi sonrası bir yıl boyunca kişinin saçlarını takip ederek gerekli ilgiyi göstermektedir. Saç ekim operasyonu ile ilgili detaylı bilgi almak için sitemizdeki formu doldurabilirsiniz.

FUE Saç Ekim Fiyatları

FUE saç ekim fiyatları hakkında detaylı bilgi verebilmek için kişinin kapsamlı muayeneden geçirilmesi gerekmektedir. FUE saç ekiminde işlemin gerçekleştirileceği alanın büyüklüğü gibi birçok husus, fiyatlarda değişikliğe neden olabilmektedir. Saç ekimi gerçekleştirecek hekimin uzmanlığı, kliniğin teknik donanımı ve kalitesi gibi detaylar da FUE saç ekimi fiyatlarına yansıtılmaktadır.

FUE Saç Ekimi İle İlgili Temel Bilgiler

  • FUE saç ekimi operasyonu 20 ile 60 yaş arasındaki kişilere yapılır
  • Saç ekimi operasyonu 6-8 saattir.
  • Saç ekim sonuçlarını tam olarak 6 ay ile 18 ay arasında görülmektedir.
  • Saç ekiminden 2-6 hafta sonra genellikle saçlar dökülür.
  • 3. ayda %25, 6. ayda %50, 12-18. ayların sonunda ise %100 kalıcı saçlara kavuşulur.