Türkçe
▷ Safir FUE Saç ekimi nedir? Saç Ekimi Fiyatları | 2022
Saç Ekimi Monday 10th of October 2022

Safir FUE saç ekimi nedir? Safir FUE saç ekimi nasıl yapılır?

Saç dökülmelerine kalıcı çözüm getiren saç ekimi işlemi birçok yöntemle yapılmaktadır. Safir FUE saç ekimi, doğal sonuçlar elde etmenizi sağlayan, ileri versiyon FUE yöntemi uygulamasıdır. Ekilen saçlar hem sık görünmeli hem de doğal durmalıdır.

Safir FUE yönteminde safir bıçaklarla açılan mikro kanallar sayesinde donör bölgeden toplanan saç kökleri maksimum hacim elde edecek şekilde değerlendirilir.

Safir FUE Saç Ekimi Nedir?

Safir FUE saç ekimi yönteminde kullanılan safir uçlu bıçaklar daha sık ekim yapılabilmesine imkân tanıması, dar alanlarda mükemmel sonuç alınabilmesine imkân tanımaktadır. Safir FUE yönteminde mikro yaraların neden olduğu doku travması en aza indirilir.

Safir uçlu bıçaklar; cerrahi kesi, yara iyileşme sürecini ve doku deformasyonunu önemli ölçüde azaltır. Doğal saç ekimi sonuçları elde edilmesine yardımcı olur.

Safir FUE Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Safir FUE saç ekimi işlemi, donör bölgeden alınan saç köklerinin saç ekimi yapılacak alana safir uçlu bıçaklarla açılan kanallara tek tek ekilmesiyle yapılır.

Safir FUE yöntemi ile ileri derece saç kayıplarında iyi sonuçlarında elde etmek mümkündür. Donör alanda yeteri kadar saç olup olmadığını tespit etmek gerekir.

Safir FUE saç ekimi uygulama aşamaları FUE saç ekimi ile aynıdır. Greftler toplanırken FUE yönteminde olduğu gibi çelik punchlar kullanılır. Kanal açma aşamasında Safir FUE yönteminde doğal safir taşından üretilmiş olan keskin safir bıçaklar kullanılır.

Safir FUE

Safir FUE Saç Ekiminin Aşamaları

  • Greftlerin çıkarılması
  • Kanalların açılması
  • Greftlerin implantasyonu

Saç ekimi operasyonu özenli ve dikkatle yürütülmesi gereken bir operasyondur. Saç ekimi yöntemine karar vermeden önce kişinin detaylı muayene edilmesi gerekir.

Safir FUE Saç Ekimi Operasyonu Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Safir FUE saç ekimi öncesi tedavi planlaması önemlidir. Safir FUE saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gereken önemli husus alkol ve sigara tüketimidir. Operasyon öncesi sigara ve alkol kullanımına ara vermeniz önerilir. Saç ekim öncesi ilaç kullanmamanız tavsiye edilir. Safir FUE saç ekimi öncesi saçlarınıza şekillendirici kullanmamanız gerekir. Safir FUE saç ekimi operasyonu öncesi dinlenmiş ve iyi uyumuş olmanız önerilir.

Safir FUE Saç Ekimi Operasyonu

Saç ekimi işlemi öncesi detaylı saç ekimi muayenesi yapılmaktadır. Kişinin genel sağlık durumunun operasyona uygun olup olmadığı kontrol edilir. Safir FUE saç ekimi operasyonu ile ilgili tüm bilgiler kişi ile paylaşılır.

Safir Fue Saç Ekimi Operasyonunun Planlanması

Safir Fue Saç Ekimi Operasyonunun Planlanması

Saç dökülmesine bağlı olarak donör bölgeden toplanacak greft sayısı, ekim yapılacak alana karar verilir. Saç ekimi öncesi saç çizgisinin çizilmesi gerekir. Saç çizgisi kişiye özel olarak, yüzün estetik oranlarına göre çizilir.

Safir FUE Yönteminde Saç Köklerin Toplanması

Safir FUE saç ekimi işleminde greftler ense bölgesinden tek tek toplanır. Saç köklerinin kalınlığına göre farklı punchlar kullanılır

Safir FUE Yönteminde Kanalların Açılması

Safir FUE saç ekimi işleminde 1 mm/ 1,3 mm ve 1,5 mm safir uçlarla açılan mikro kanalların açılarının ayarlanabilmesi, saç ekiminde en güzel sonuçları elde edebilmemizi sağlamaktadır.

Safir FUE saç ekimi operasyonu 6-8 saat sürer. Safir FUE saç ekiminin son aşaması saç köklerinin ekilmesidir.

Safir FUE Saç Ekimi Operasyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Saç ekimi operasyonu tamamlandıktan sonra dikkat edilmesi gereken en önemli husus saç ekimi yapılan alanı bir yere vurmamak ve sürtmemektir. Saç ekimi yapılan alanı güneş ışığında korumanız önerilir. Operasyon sonrası ilk yıkama doktorunuz tarafından yapılır. Safir FUE saç ekimi operasyonu sonrası 1 ay saçınızı klinik tarafından verilen medikal şampuanla yıkamanız tavsiye edilir.

Safir FUE Saç Ekimi 10 – 15 gün sonra

Safir FUE saç ekimi işleminden 10-15 gün sonra yaralar iyileşir. Bu günlerde kabuklar dökülmeye başlar, iyileşme sürecinin hassas dönemi geride bırakılmış olur.

Safir FUE Saç Ekimi Operasyonundan Sonra İlk 1-3 ay

Bu dönemin önemli olayı şok dökülmedir. Bu dönemde uzayan saçlar dökülür. Şok dökülme sonrası yeni saçların uzaması başlar.

Safir FUE Saç Ekimi 3 ile 6 ay arasında

Safir FUE saç ekimi işleminden 3-6 ay sonra ekilen saçlar güçlenir. Ekilen saçlar uzamaya başlar.

Safir FUE Saç Ekimi 8 ay ve 1 yıl arasında

Safir FUE saç ekimi işleminden 1 yıl sonra saç ekimi süreci tamamen bitmiş olur.

saç ekimi öncesi sonrası

Safir FUE Saç Ekiminin Avantajları

Safir FUE saç ekiminde safir uç kullanılması cilde daha az hasar verir. İyileşme süreci daha hızlı gerçekleşir. Saç ekim operasyonunda ağrı ve acı minimal düzeydedir. Safir FUE saç ekiminde enfeksiyon riski düşüktür.

Kimler Safir FUE Saç Ekimi İşlemini Yaptırabilir?

Saç ekim işlemine uygun olan kişiler Safir FUE yöntemini tercih edebilirler. Saç ekimi operasyonu 18-80 yaş arasında bulunan kişilere yapılan tedavi yöntemidir. Tedavinin yapılabilmesi için kişinin genel sağlık durumunun saç ekimi tedavisine uygun olması gerekmektedir.

Kadınlarda Safir FUE Saç Ekimi Tercih Edilebilir Mi?

Kadınlar birçok nedene bağlı olarak saç dökülmesi yaşabilir. Stres bozukluğu, hormonal değişiklikler, medikal tedaviler saç dökülmesine sebep olabilir.

Kadınlarda saç dökülmelerinin %80’inin erkek tipi saç dökülmesi olduğu görülmektedir. Erkek tipi saç dökülmesi alın bölgesinde genişleme, dökülme şeklinde olur. Saç dökülmesine kesin çözümü saç ekimi yaptırmaktır. Ciddi oranda kellik problemi yaşayan kadınlarda Safir FUE tekniği uygulanabilir.

Safir FUE Tekniği ile FUE Saç Ekimi Tekniği Arasındaki Farklar Nelerdir?

İki yöntem arasında çok fark yoktur. Sadece kanal açma aşamasında fark görülmektedir. Safir FUE yönteminde kanal açma işleminde safir uçlu bıçaklar kullanılırken, FUE saç ekimi tekniğinde çelik bıçaklar kullanılır. Safir FUE yönteminde iyileşme süreci daha hızlıdır.

Safir FUE Tekniği ile DHI Saç Ekimi Tekniği Arasındaki Farklar Nelerdir?

DHI saç ekimi tekniğinde tıraş işlemi yapmadan saç ekimi işlemi yapılabilir. Fakat Safir FUE yönteminde mutlaka saçları tıraş etmek gerekmektedir. Safir FUE yönteminde kanal açma işlemi safir uçlu bıçaklarla yapılmaktadır. DHI saç ekimi tekniğinde kanal açma ve greftlerin ekilmesi Choi kalemi ile yapılmaktadır.

İstanbulVita'da Safir FUE Saç Ekimi Operasyonu

İstanbul Vita saç ekim merkezinde saç ekim işlemleri uzman doktorlar ve ekibi tarafından gerçekleştirilir. Saç ekimi işlemi öncesi kişiye özel tedavi yöntemi belirlenir. 15 yıllık tecrübesi ile İstanbul Vita saç ekim ve estetik alanında 2021 yılının en iyi merkezi seçilmiştir. Saç ekim operasyonu sonrası bir yıl boyunca kişinin saçları takip edilir ve kişiye gerekli ilgi gösterilir.

Safir FUE Saç Ekimi Operasyonu Fiyatları

Safir FUE saç ekim fiyatları ile ilgili detaylı bilgi verebilmek için kişinin detaylı muayeneden geçirilmesi gerekmektedir. Safir FUE saç ekim fiyatları işlemin gerçekleştirileceği alanın büyüklüğü gibi birçok husus fiyatlarda değişikliğe neden olabilmektedir. Saç ekimi operasyonunu gerçekleştirecek hekimin uzmanlığı, kliniğin teknik donanımı ve kalitesi gibi detaylar Safir FUE saç ekimi fiyatlarına değişiklik göstermektedir. Saç ekimi hakkında detaylı bilgi almak için sitemizdeki formu doldurabilirsiniz.