Türkçe
İstanbul, Ataşehir En İyi Saç Ekim Merkezi | 2023 Fiyatları
Saç Ekimi Thursday 30th of June 2022

İstanbul, Ataşehir, Kadıköy, Pendik En İyi Saç Ekimi Merkezi

Günümüzde erkekler için en büyük problemlerinden biri olan saç dökülmesi sorunu için en güvenilir ve kesin çözüm olan saç ekimi operasyonudur. Özellikle yurtdışından oldukça yoğun istek alan İstanbul, bu konuda tüm dünyaya ev sahipliği yapmaktadır.

Pendik, Ataşehir, Ümraniye gibi Anadolu yakasında oturan ve saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin kolay ulaşım ve merkezi olmasından dolayı özellikle Kadıköy de bulunan hastaneleri tercih ettikleri bilinmektedir. Önce saç ekimi nedir ve nasıl yapılır sorularına cevap vererek başlayalım, sonrasında İstanbulvita’nın neden kadıköy’ün en iyi saç ekim merkezi olduğundan bahsedelim.

Birçok insan sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Kadınlarda ve erkeklerde hormon bozukluğu, mevsim geçişleri, başta demir olmak üzere önemli vitaminlerin eksikliği, aileden gelen genetik özellikler gibi birçok nedenden dolayı saçlar dökülebilir. Saç dökülmesi yaşayan kişilerin öncelikle saç dökülmesinin sebebini tespit edebilmek için muayene olmaları gerekmektedir. Doğal sebeplerden dolayı ortaya çıkan herhangi bir hastalıkla ilgili olmayan saç dökülmelerinde, saç ekimi ve uzun süreli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Her şeyden Önce Saç Ekimi Nedir?Peki Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi, özellikle 30’lu yaşlardan sonra daha çok erkeklerde ancak bir o kadar da kadınlarda görülen saç dökülmesi sorununun kökten ve operasyonel çözümüdür. Ülkemizde ve dünyada dış görünümünden rahatsızlık duyan ve kendinde özgüven eksikliği hisseden kişilerin saç ekimi işlemini tercih ettikleri görülmektedir. Saç ekimi genellikle ense üstündeki bölgeden veya vücudun farklı bölgelerinden alınan saç köklerinin dökülen veya seyrelme olan kısımlara doğru açılan kanallar yardımıyla ekilmesidir. Saç ekimi operasyonu kişiye özel planlanır ve uygulanır.

Türkiye’nin en popüler saç ekim merkezlerinden biri olan İstanbul Vita saç ekim merkezi, son yılların en çok tercih edilen saç ekimi merkezleri arasındadır.

Peki Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Bir saç ekimi operasyonunda, kişilerin cilt tipine ve dökülme nedenine göre uygulanan tedavi yöntemleri de değişkenlik göstermektedir. Operasyonun yapılışı 6 aşama üzerinden gerçekleştirilir. Hazırlık, planlama, anestezi, köklerin toplanması, kanalların açılması ve greftlerin ekilmesi gibi işlemler yapılır. Operasyon öncesi saç analizleri yapılır. Analizlerin sonucunda ekim yapılacak bölge ve miktarı belirlenir. Saç ekimi operasyonunda lokal anestezi ya da sedasyon yöntemi uygulanır. Saç ekim işleminde birçok yöntem kullanılmaktadır.

Saç Ekiminde Kullanılan TekniklerFUE ve FUT YÖNTEMLERİ

1- FUT (Foliküler Ünite Transplantasyonu) Tekniği

Saç ekiminde en eski yöntem olan FUT saç ekimi uzun zamandır uygulanan bir tekniktir. Donör bölgeden saçlı deri parçası kesilir. Kesilen deri parçasından greftler toplanır. Operasyon sırasında kesik izi veya dikiş izi oluşmasından dolayı günümüzde çok tercih edilmemektedir.

2- FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) Tekniği

FUE saç ekimi, son yıllarda tüm dünyada yaygın kullanılan bir yöntemdir. FUE saç ekim yöntemi dört aşamadan oluşur.

İlk aşamada saç köklerinin toplanacağı bölge traş edilir ve donör bölge uyuşturulur. İkinci aşamada ense bölgesindeki saç kökleri mikro-motor yöntemi ile toplanır. Ense bölgesindeki saçlar dökülmeye karşı dirençli olduğundan donör bölge olarak seçilir. Alınan saç köklerinin zarar görmeden muhafaza etmek önemlidir. Bir sonraki aşamada ekim yapılacak bölge, lokal aneztezi ile uyuşturulur. Daha sonra kanal açma aşamasına geçilir. Alınan saç kökleri açılan kanallara transfer edilir.

FUE saç ekimi operasyonu yaklaşık olarak 8 saat sürmektedir.

3- Safir Perkutan (FUE) Saç Ekimi Tekniği

Safir Perkutan Saç Ekimi çok daha güncel bir tekniktir. Safir Perkutan tekniği günümüzde çok fazla tercih edilmektedir. Bu teknikte saç ekimi operasyonu için hasta ilk olarak analiz sürecinden geçirilir. Saç ekimi için uygun olup olmadığı araştırılır. Kişi bu tekniğe uygunsa saç ekim işleminin temel aşamalarından birisi olan greft toplama aşamasına geçilir. Daha sonra saç ekimi için belirlenen bölgeye safir uçlu bıçaklar ile kanallar açılır. Açılan kanallara FUE yöntemi ile tek tek greftler yerleştirilir.

4- DHI (Direct Hair Implantation) Tekniği

DHI saç ekimi operasyonunda hastanın ense bölgesinden alınan saç kökleri, yine diğer operasyonlarda olduğu gibi ekim bölgesine transfer edilir. Bu tekniğin en önemli farklarından biri DHI Saç Ekimi yönteminde kanal açmak için ekstra bir işlem uygulamak gerekmiyor. CHOI kalemi, kanal açma ve saç kökü yerleştirme işlemini aynı zamanda yaptığından ekim işleminde kanallar saç kökü büyüklüğü  kadar açılır. Bununla birlikte hem doğallık yakalanır hemde operasyon süresinde kolaylık sağlanır. Bu tekniğin tek dezavantajı saçlar tıraş edilmediğinden çok fazla greft ekilemez. Bu teknikte maksimum 2500 greft kök ekilebilir.

5- Robotik Saç Ekimi

İnsanlar Robotik saç ekimi nedir diye merak ediyor ve bu tekniğin detaylarını öğrenmek istiyorlar ancak bu teknik hala yaygın olarak kullanılmamakta ve önerilmemektedir. Günümüzde robot teknolojisi birçok sanayi sürecinde hız ve kolaylık kazandırsa da, saç ekimi gibi insan sağlığından bahsettiğimiz bir dünyada robot’a güvenmek kolay olmuyor. Dolayısıyla bu teknoloji hala test aşamasında ve uzun bir süre daha zaman alacak gibi görünüyor.

6- PRP (Platelet Rich Plasma) Tedavisi

PRP işlemi zayıf ve seyrek saçları olan hastalar için yapılan bir uygulamadır. Seyrek saçların eski haline dönmesi, dökülmelerin azalması ve saçta daha sağlıklı ve güçlü bir görüntü oluşturulması hedeflenir. Bu uygulamada hastanın kendi kanı alınıp özel bir tüpün içine konulur. Bu tüpler bir makineye yerleştirilip kanın içindeki maddelerin ayrıştırılması sağlanır. Ayrışma sonucunda trombosit ve platelet hücrelerinden zengin bir plazma elde edilir. Elde edilen bu zengin plazma gerekli bölgelere enjekte edilir. Bu işlem acısız bir işlem olup, cinsiyet ayrımı olmaksızın uygulanabilir.   
PRP tedavisi ortalama 15 günde bir uygulanır. Seans sayısı hastanın durumuna göre doktorlar tarafından belirlenir.

Saç Ekimi Maliyetleri / Fiyatları Ne Kadar?

Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler kliniklerle konuştuklarında farklı fiyat ile karşılaşmaktadırlar. Saç ekimi fiyatları kişiden kişiye, saç tipine ve donör bölgenin yoğunluğuna göre değişmektedir. İstanbul saç ekimi bu konuda size uygun fiyatlar sunmaktadır.

İstanbul saç ekim için tüm dünyada en çok tercih edilen şehirdir. Burada yaşayan kişilerin şanslı olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul'da birçok yerde hizmet veren uzman doktorlarımız en kısa sürede istediğiniz saçlara kavuşmanızı sağlıyor. Saç ekimi operasyonunda doktor ve ekibinin bilgi düzeyinin de yeterli derecede olması oldukça önemlidir.

kız külesi

Kadıköy saç ekimi merkezi olarak hizmet veren İstanbul Vita 15 yıllık tecrübe ve uzman kadrosu ile saç operasyonlarında 2021 yılının en iyi saç ekim merkezi seçilerek büyük bir başarı kazanmıştır. İstanbul Vita, müşterilerine özel, bireysel bir tedavi planı uyguladığından kişinin ihtiyacı doğrultusunda operasyonlar gerçekleştirmektedir. Sonrasında kişilerin saçını en az bir yıl boyunca sürekli takip ederek gerekli ilgi ve alakayı da göstermektedir.

İstanbul Vita saç ekim merkezi olarak yılın en iyi saç ekim merkezi seçilerek 2022 yılında da piyasadaki farkımızı ortaya koymuş olduk. Yeniden elde ettiğimiz bu başarıyı müşterilerimizin memnuniyeti ve yaptığımız işe gösterdiğimiz özene borçlu olduğumuzu söyleyebiliriz.

Kadıköy saç ekimi operasyonlarında en fazla tercih edilen bölgelerden biridir. Kolay ulaşım imkânları sayesinde Kadıköy, Anadolu yakasında oturanlar için saç ekimi talebinde önemli rol oynamaktadır. Kadıköy saç ekim merkezi’nde FUE saç ekimi ve DHI saç ekimi teknikleri uygulanmaktadır. 

Pendik saç ekimi merkezi olarak 15 yıllık tecrübe ve uzman kadrosu ile saç ekim operasyonlarında başarı kazanan İstanbul Vita, doğal görünen ve kişiye özel planlamalar ile diğer Pendik saç ekimi merkezlerinden ayrılıyor.

Kadıköy Hastanesi Nazif Bağrıaçık Hakkında

İstanbul’un gözde semti Kadıköy’de konumlanan Nazif Bağrıaçık Kadıköy Hastanesi, bölgenin popüler sağlık kuruluşlarından biridir. Kadıköy hastanelerinin en iyi saç ekim merkezlerinden biri olan İstanbul Vita, NB Kadıköy Hastanesi bünyesinde faaliyet göstermektedir.

İstanbul Vita’nın, Nazif Bağrıaçık Kadıköy Hastanesi bünyesinde yer alan saç ekim merkezi olarak odak noktası, hasta konforu ve hijyendir. Çağdaş tıbbi cihazlarla donatılmış ileri teknolojik altyapısını ve deneyimli uzman kadrosunu; Kadıköy Hastanesi Nazif Bağrıaçık’ın konforlu hasta odaları ve üstün hijyen önlemleriyle birleştiren İstanbul Vita hastalarına üstün sağlık hizmeti sunmaktadır.

Bünyesinde otopark, kafeterya gibi çeşitli olanaklara sahip olan NB Kadıköy Hastanesi, hastaların ve yakınlarının ziyaretlerinde rahatlık ve kolaylıkla ağırlanmasına olanak sağlamaktadır.

Nazif Bağrıaçık Kadıköy Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren tek yetkili saç ekim merkezi olarak 15 yılı aşkın tecrübesiyle, hastalarına kaliteli bir saç ekim deneyimi sunmaktadır.

Nazif Bağrıaçık Kadıköy Hastanesi

Medicana Ataşehir Hastanesi Hakkında

Medicana Ataşehir Hastanesi

İstanbul’un en iyi hastanelerinden biri olan Medicana Ataşehir Hastanesi; teknolojik cihazları, konforlu hasta odaları, deneyimli uzman kadrosu ve üst düzey sağlık hizmeti anlayışıyla hastalarına en iyi şekilde hizmet etmektedir. Aynı zamanda en kapsamlı sağlık hizmetlerini içinde bulundurması ve hasta odaklı hizmet anlayışına sahip olması yönüyle kaliteli bir Medicana saç ekimi deneyimi sunmaktadır. 

Hastane içerisindeki alanlar hasta ve hasta yakınlarının tedavi ve iyileşme süreçlerini yüksek konfor içerisinde geçirmesi amacıyla her ince detayı düşünülerek oluşturulmuştur. Odalarda hasta ve hasta yakınlarının temel ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra televizyon, kablosuz internet, gazete servisi yer almakta ve odaların hijyenine üst düzey önem verilmektedir.

Ayrıca İstanbul Vita saç ekim merkezi olan Medicana Hastanesi’nde otopark, kafeterya ve ibadethane bulunmaktadır. Özellikle Medicana Ataşehir saç ekim merkezi, üst düzey hizmetiyle Ataşehir saç ekim merkezleri arasında benzerlerinden ayrılıp saç ekimi hizmeti sunmaktadır.