Türkçe
Afro Saç Ekimi Nasıl Yapılır? | Saç Ekim Fiyatları 2022
Saç Ekimi Monday 22nd of August 2022

Afro saç ekimi nedir? Afro saç ekimi Türkiye, saç ekimi fiyatları

Afro saç ekimi zor bir operasyon olmasına rağmen Türkiye'de oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Afrikalı halkların saçları çok gür ve kıvırcık olduğu için saç dökülmesi rahatsızlığıyla daha sık karşılaşırlar. Saçı son derece sıkan (Afrika saç örgüsü) saç bağlama teknikleri saçların köklerinin zayıflamasına ve saçların dökülmesine neden olur.

Afro saç tipine sahip kişiler, saçın yapısı kıvırcık olması nedeniyle kimyasal saç düzleştiriciler kullanarak saçlarını şekillendirmeye çalışırlar. Bu tür ürünler uzun süre kullanılırsa saçın köklerine kalıcı zarara yol açabilmektedir. Sadece genetik değil fiziksel etkilerle de kalıcı saç kaybı meydana gelebilir.

Afro saç ekimi, afro saçlı veya kıvırcık saçlı olanlar için geçerli tek tedavi yöntemidir. Her greftin açısal yerleşimi de bu saç tipinde farklıdır. Afrikalı kişilerde rastlanan saç hastalıkları bazen saçların dökülmesine neden olurken bazen saç yapısı incelerek uzamaya devam etmektedir.

Afro saç ekimi operasyonunda en kritik faktörlerden biri kıvırcık saçların analizidir. Uzman doktorlar analizin sonuçlarına göre ekim açısı ve kafa derisi gibi birçok faktörü göz önünde bulundurmalıdır. Özellikle kıvırcık saçlarda diğer birçok önemli faktör hastanın ihtiyaçlarına uygun olarak greft sayısının belirlenmesidir. İşlem sırasında greftlerin zarar görmesi ve kaybedilmesi kaliteden büyük ölçüde ödün verir.

Saç tipinin doğru analizi tüm saç ekimi operasyonu için önemli bir adımdır.

Operasyonun saç tipi ve yapısına uygun yapılması ekim kalitesinde büyük rol oynar. Saç köklerinin kalın ve kıvırcık yapısı, diğer saç yapılarına göre daha fazla koruma sağlar.

Afro saçın temel özellikleri

Afro tipli saçların genellikle daha sıkı, ince ve halka bukleler içeren belirli dokuları vardır, o yüzden bu saç türü çok özel bir yaklaşım gerektirir. Afro saç, doğası gereği kuru olma eğilimindedir. Afro dokulu saçlar fiziksel farklılıklara rağmen, biyokimyasal olarak tüm saç türleriyle aynıdır.

Saçın kıvırcık yapısından dolayı greftleri doğru açıyla yerleştirmek çok önemlidir. Afro saçlarda, doğal bir görünüm oluşturmak için mevcut saçların doğal açısına uyulması önemlidir.

Afro Saç Ekimi İle İlgili Zorluklar

Afro tipi kadın ve erkek saçına saç ekimi işlemi uygulanabilse de operasyonda birtakım zorluklar yaşanabilir. Afro saç tipi doğası gereği, Kafkas ve Asya tipi saçlara kıyasla daha farklı olabilir. Kıvırcık saç yapısı, yalnız saçın kendisinde değil, saç kökünün de şeklini değiştirmektedir. Kıvırcık yapılı kökler, verici alandan çıkarılıp alıcı alana yerleştirildiğinde, derideki yara daha fazla olacaktır. Bundan dolayı bu işlem uzman doktorlar ve tecrübeli bir ekip ile yapılmalıdır. Afro saç ekim operasyonu İstanbulVita Medicana Hastanesi saç ekimi merkezimizde doğru teknikle ve uzman doktorlar tarafından yapılmaktadır.

Afro Saç Ekimi Teknikleri

Afro saç ekiminde uygulanabilir iki teknik vardır.

Afro saç ekiminde FUE tekniği, Safir FUE ve DHI saç ekim teknikleri kullanılmaktadır. FUE tekniğinde uzman doktorun punch aleti kullanarak donör alanından greftleri toplamasını içermektedir. Daha sonra toplanan greftler, doktorlar tarafından küçük deliklere yerleştirilir. Bu tekniklerde az yara ile doğal görünüme sahip olmanız amaçlanmıştır.

Bu yöntemin tam tersi, FUT tekniğinde, genellikle başın arkasından verici alandan bir deri şeridi çıkarmasını içerir. Bu teknik kafa derisinde belirgin bir yara izi bırakır. Afro tipi saçların, zarar görmeden çıkarılmaları zordur. Bu işlemin beraberinde getirdiği yara izi ve daha yavaş iyileşme süresi nedeniyle bu teknik, İstanbulVita Medicana saç ekimi merkezinde tercih edilmemekte ve uygulanmamaktadır.

Siyahilerin cilt tipi yara izine daha yatkındır. İşlem öncesi bu durum cerrah tarafından dikkate alınmalı, ekim sırasında dikkatli olunmalıdır. Doğru teknikle ve doğru bakımla Afro saç ekiminde olumlu sonuçlar alınabilmektedir.

Afro Saç Ekimi Türkiye

Afro saç ekimi tüm saç ekimi prosedürlerinin en karmaşık olanıdır. Saç kökünün doğal kıvrılmasından dolayı, başarılı bir işlemin gerçekleştirilebilmesi için uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir. İstanbul Vita Medicana Hastanesi saç ekim merkezi doktorlarımız alanında uzman ve saç ekiminde tecrübeli doktorlardır.

Ameliyat Sonrası Talimatlar

Saç ekim sonrası başarılı sonuçlar elde etmek için ameliyat sonrası talimatlara uymak çok önemlidir.

  • Saç ekimi operasyonu sonrası başınızı eğmemelisiniz. Uyurken veya otururken bu duruma dikkat etmeniz gerekir.
  • Saçlarınızın hızlı ve sağlıklı uzaması için vitamin ve mineral yönünden zengin besinler tüketmelisiniz.
  • Saç ekimi operasyonu sonrasında doktorunuzun önerdiği tüm ilaçları kullanmalı ve doktorun talimatlarına uymalısınız.
  • Operasyon sonrası sigara ve alkol kullanmamalısınız.
  • Spor aktivitelerine birkaç hafta ara vermeniz gerekir.
  • Operasyon sonrası yarayı temiz tutmaya özen göstermelisiniz.
  • Saç ekiminden sonra bölgeyi güneş ışığından ve darbelerden korumalısınız.
  • Saç ekimi operasyonu sonrası 1 ay süreyle hamam, sauna ve havuzlardan uzak durmalısınız.

Afro Saç Ekimi Nasıl Bir İşlemdir?

Afro saç ekimi öncesinde uzman doktorlarımız tarafından saçın yapısını anlamak için detaylı analiz yapılır ve buna göre gerekli greft sayısı belirlenir. Afro saç ekimi operasyonu afro saçın özellikleri hakkında yüksek düzeyde bilgi ve deneyimle gerçekleştirilmelidir. Bu yüzden İstanbulVita Medicana saç ekimi merkezinde alanında uzmanlarla çalışıyoruz.

Afro Saç Ekimi Fiyatları

Afro saç ekimi operasyon süreci diğer operasyonlara göre daha zordur çünkü bu tür saçların yapısı saç ekimi sürecini zorlaştırır. Greft ekimi ve operasyon sonrası bakım gibi hususlara ekstra özen gösterilmelidir. Bu nedenle analiz aşaması çok önemlidir.

Uzman ekibimiz, operasyonu yüksek kaliteli malzemelerle gerçekleştirir. Operasyonun gerçekleştirildiği hastane teknik donanım ve modern altyapıya sahiptir. Bu sayede doktorlarımız saç ekiminde yüksek kalite ile en iyi sonuçları sağlar. Uzmanlarımız, en iyi yoğunluğu ve en doğal görünümü sağlamak için gerekli yöntemi belirler ve fiyatlandırma süreci de buna bağlı olarak değişkenlik gösterir. İstanbulVita’nın uzman ekibinden destek alabilir, saçınızın fotoğraflarını göndererek size özel saç ekim fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

afro öncesi&sonrası

Afro Saç Ekimi Sonuçları

Afro tipi saçın kıvırcık yapısı, uzama sürecinin yavaş bir şekilde görünmesine neden olur. Bunun en büyük sebebi uzunluğun saçın şekli tarafından maskelenmesidir. Afro saç ekimi operasyonu sonrası saçlarınız ortalama 1 yıl içerisinde çıkacaktır.

Afro Saçın Fiziksel Yapısı

Kıvırcık yapı, greftlerin kök şeklini değiştirmektedir. Kıvırcık yapı hem saç kökünü hem de deri altındaki kökü etkiler. Başarılı saç ekiminin faydaları herkes için aynıdır. Daha önce de belirtildiği gibi Afro saçlar diğer saç tiplerine göre daha yoğun görünebilir. Bu saçların yapısı ile ilgidir. Kıvırcık saçlar şok dökülme aşamasını geçtikten sonra doruk noktasına ulaştığında gür ve hoş bir görünüm verir.

Afro Saç Ekim Faydaları

Başarılı saç ekiminin faydaları herkes için aynıdır. Saç ekimi işlemi gören Afro saçlar, diğer saç tiplerinden daha dolgun görünebilir. Bu kıvırcık saçın doğasıyla ilgilidir.

Ayrıca saç ekiminde en iyi sonuç alınan kişiler, saçları saç derisine benzer bir renkte olan kişilerdir. Afro saç ekiminde önemli olan ekim için doğru tekniği bulmaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Saç Ekimi Afro Saçlarda İşe Yarar mı?

Afro saçlı bir çok erkek saç ekim operasyonu yaptırmış ve başarılı sonuçlar almıştır. Saçınız ne kadar kıvırcık ya da dalgalı olursa olsun, saç ekim operasyonu doğru teknikle yapıldığında olumlu sonuçlar alırsınız.

Afro Saçlarda FUE Çalışır mı?

Afro saç tipi diğer saç tiplerine daha zorlu bir saç ekimi tipidir. Saçların yapısı nedeniyle, saç ekimi ameliyatı sırasında saç köklerini toplamak biraz daha zordur. FUE ve Safir FUE tekniği, Afro saçlı olanlar için saç ekimini daha erişilebilir hale getirmiştir.