Türkçe
▷ Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi Tekniği | İstanbul Vita
Saç Ekimi Friday 21st of October 2022

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Avantajları nelerdir?

Günümüzde saç dökülmesi, erkekler ve kadınlar için büyük bir sorundur. İnsanlar saçlarının dökülmesinden endişe duymanın yanı sıra özgüvenlerini de kaybetmektedirler. Hem erkekler hem de kadınlar, bu soruna çözüm olabilecek en iyi ve etkili yöntemi aramaktadırlar. Saç ekimi uzun süredir uygulanıyor olsa da tıp biliminin gelişmesiyle kellik sorununa çare olarak yeni saç ekimi teknikleri ortaya çıkmıştır.

İki etkili saç ekimi yönteminin birleşimi olan Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi, ilk defa İstanbul Vita’nın uyguladığı ve diğer tekniklere göre çeşitli avantajları olan bir tekniktir. Tek seansta yüksek hacim için bu teknik en iyi seçenektir.

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi Nedir?

Safir FUE & DHI kombin saç ekimi tekniği Safir FUE ve DHI tekniklerinin birlikte, tek bir operasyon sürecinde uygulanmasıdır. Safir FUE & DHI kombin saç ekimi hem kel olan bölgeleri kapatmak hem de seyrek olan bölgelerdeki hacmi arttırmak için kullanılır. Bu teknikle günde 6000'den fazla greft ekilebilir. Safir FUE ve DHI yöntemi de doğal sonuçlar verir fakat bazı yönlerden farklılık gösterir. İstanbul Vita’da tek bir operasyonda iki teknik de aynı anda uygulanabilir. Ayrıca bu teknik, etkili bir saç restorasyonu sağlamak için en iyi seçenektir.

Öncelikle iki teknikten de kısaca bahsedelim;

Safir FUE

Safir FUE saç ekimi tekniği, keskin safir uçlu kalemle uygulanan saç ekimindeki en güncel tekniktir. Bu safir uçlu bıçaklar daha küçük ve üç boyutlu kanallar açabildiği için doku deformasyonu da minimum olmaktadır.

Bu teknik; donör alandan greftlerin toplanması, kanal açma ve greftlerin yerleştirilmesi olarak 3 aşamadan oluşur.

DHI saç ekimi  tekniğinde ise, CHOI adlı kalemle işlem gerçekleştirilmektedir. Toplanan greftler CHOI kalemine tek tek yerleştirilerek kanal açma ve greftlerin yerleştirilmesi işlemi aynı anda yapılmaktadır. DHI tekniği tıraş gerektirmeyen bir tekniktir. Genellikle seyrek bölgelere uygulanmaktadır.

DHI saç ekimi

İstanbul Vita’nın iki tekniği birleştirerek uyguladığı Safir FUE & DHI kombin saç ekimi tekniği sayesinde; Safir FUE ile açıklığın yoğun olduğu ve kellik yaşanan bölgelere, DHI tekniği ile ise seyrelmiş ön hat ve saçların seyrek olduğu alanlara uygulama yapılabilir ve bu sayede saçta daha doğal, gerçekçi bir görünüm sağlanır.

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi kimlere uygulanabilir?

Saç ekimi için ideal adaylar, yoğun donör alanına sahip olanlardır. İyi bir donör alanınız varsa saç ekimi yaptırabilirsiniz. Bu şartı karşılayan herkes Safir FUE & DHI kombin saç ekimi tekniğini yaptırabilir. Aynı zamanda;

  • Tek bir operasyonda daha fazla greft ekilmesini istiyorsanız,
  • Alın çizginiz geriye doğru gidiyorsa,
  • Hem bölgesel kellik sorunu yaşayıp hem de seyrelmiş bölgelerin yoğunlaşmasını istiyorsanız,

Safir FUE & DHI kombin saç ekimi tekniği sizin için en iyi seçenek olacaktır. İyi donör alanı ve doğru teknik ve kaliteli bir saç ekim merkezi ile mükemmel sonuca ulaşmak daha kolay olacaktır.

Operasyon Öncesi Hazırlık:

Saç ekiminden önce analiz yapılması gereklidir. İlk önce saç dökülme durumunuz incelenir ve sonrasında size uygun olan saç ekim tekniği seçilir. Bu aşamada saç ekilecek alanın boyutu ve donör alandaki saç miktarına bakılarak ne kadar greft ekilebileceği anlaşılabilir.

Operasyon öncesi bazı uyulması gereken talimatlar vardır:

  • Sigara veya alkol kullanmayın.
  • Donör alanı tıraş etmeyin.
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız operasyon öncesi bırakın.

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi Operasyonu

Safir FUE & DHI kombin saç ekimi, iki tekniğin birleşimi olmasına rağmen çok karışık bir operasyon değildir. DHI ve Safir FUE operasyon süreci ile neredeyse aynıdır. Safir FUE & DHI kombin saç ekimi tekniği ile greftler tek tek toplanır. Bu işlem birkaç dakika ile birkaç saat arasında sürebilir. Operasyon süresi, sağlık ekibinin uzmanlığına bağlı olarak değişebilir. Bu aşamada donör bölgeden uzun süre dayanabilecek saç kökleri toplanır. 

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi Operasyonu

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi Tekniği Uygulama Süreci

Doktorunuzla Safir FUE & DHI kombin saç ekimi tekniğine karar verdikten sonra, operasyon süreci şu şekilde ilerler;

  • Donör alanın tıraş edilmesi: İlk olarak donör alan tıraş edilir. Greftlerin toplanması ve ardından ekilmesi için saçın yaklaşık 2 milimetre uzunluğunda olması gerekir.
  • Lokal anestezi uygulaması: Saç ekiminde genel anestezi gerekmez, sadece operasyonun yapılacağı bölgeye lokal olarak uygulanır. Bu sayede hasta operasyon sırasında acı hissetmez.
  • Greftlerin toplanması: İşlem yapılacak bölge uyuşturulduktan sonra, sağlık ekibi tarafından greftler toplanır. Bu işlem, köklerin zarar görmemesi için mikro motorlu bir “punch” ile yapılır.
  • Kel bölgelere Safir FUE tekniğinin uygulanması: Safir uçlar sayesinde az doku deformasyonu ile kel bölgelerde daha yoğun greft ekimi sağlanır.
  • Seyrelmiş bölgelere DHI tekniğinin uygulanması: Hastanın saçına zarar vermeden daha fazla yoğunluk elde edilir.

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekiminin Avantajları:

  • Tek operasyonda daha fazla greft ekimi
  • 6000- 8000 greft
  • Doğal saç görünümü
  • Daha az doku deformasyonu
  • Kısa iyileşme süresi

DHI ve Safir FUE teknikleri arasında çeşitli farklar bulunmaktadır. Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi, iki tekniğin farklı yanları avantaja çevrilerek saç ekiminde daha etkili sonuçlar sağlanmıştır.

Ekim Süresi

Safir FUE tekniği 3 aşamadan oluşur: Donör bölgeden greft toplama, kanal açma ve toplanan greftlerin yerleştirilmesi. Safir FUE tekniğinde donör bölgeden toplanan greftler safir uçlu bıçaklarla açılan 3 boyutlu kanallara ekilir.

DHI tekniği ise 2 aşamadan oluşur. Donör bölgeden greftler toplandıktan sonra CHOI kalemine teker teker yerleştirilerek kanal açma ve ekim aşaması aynı anda yapılır. Greftler tek tek yerleştirilip ekildiği için bu işlem daha uzun sürmektedir. DHI tekniği ile Safir FUE tekniğinin aynı anda yapılması bu sürenin kısalmasına yardımcı olur.

Ekilecek Greft Sayısı

Ortalama bir Safir Fue operasyonu 6-8 saat sürer ve bu operasyonda yaklaşık 5000-5500 greft ekilebilir, DHI tekniğinde ise ekim yöntemi farklı olduğundan aynı sürede yaklaşık 2500-3000 greft ekilir. İki tekniğin birlikte uygulanması, tek operasyon süresinde maksimum greft ekimi yapılmasını sağlar.

Ekim Alanı

DHI tekniği daha çok bölgesel saç dökülmelerinde ve seyrek saçların sıklaştırılması için tercih edilir. FUE tekniği her alan için uygulanabilir. Safir FUE & DHI kombin saç ekimi sayesinde hem seyrelmiş alanlara DHI tekniği uygulanıp hem de kelleşmiş alanlara Safir FUE tekniğiyle ekim yapılabilir.

Operasyon Sonrası

DHI tekniğinde iyileşme süresi Safir FUE tekniğine göre daha kısadır, kanama daha az olur. Tekniklerin birlikte uygulanmasıyla iyileşme süresi daha hızlı hale getirilmiştir.

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi Tekniği Sonuçları:

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi Tekniği Sonuçları

İstanbul Vita kliniğine göre, bu tekniğin sonuçları etkileyici ve çekici olacaktır. Uzman cerrahlarımız tam bir konsantrasyonla yöntemi uygulayacak ve birkaç gün sonra sonuçlar görülecektir. Sonuçların memnuniyetini göstermek için öncesi ve sonrası fotoğrafları çekilmektedir. Sonuçlar kişiden kişiye değişebilir ama iki tekniğin birlikte uygulanması sayesinde iyi sonuçlar elde edilmektedir.

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi Sonrası:

Operasyon sonrası bakım, saç ekiminin başarısında önemli bir yere sahiptir. Özellikle şunlara dikkat edilmesi gerekir:

  • Saç ekimi yapılan bölgedeki greftlerin zarar görmemesi için kafanızı çarpmamaya ve herhangi bir yere sürtmemeye özen gösterin.
  • Operasyon sonrası ekim yapılan bölgeyi kaşımayın.
  • Güneş ışınlarının direkt etkisinden kaçının.
  • Operasyon sonrası vücut su tutacağından sigara ve alkol tüketimini 1-2 aylığına bırakın.

Safir FUE & DHI Kombin Saç Ekimi Fiyatları

Safir FUE & DHI kombin saç ekimi fiyatları ve operasyon süreci ile ilgili sorularınız için bizimle iletişime geçebilir, İstanbul Vita’nın uzman kadrosundan detaylı bilgi alabilirsiniz.