Türkçe
▷ Kadınlarda saç ekimi | 2022 Fiyatları - İstanbul Vita
Saç Ekimi Friday 21st of October 2022

Kadınlarda saç ekimi nasıl yapılır? Kadınlarda saç ekimi fiyatları

Saç dökülmesi ve kellik sadece erkekleri etkileyen bir sorun değildir. Kadınların da büyük bir çoğunluğu dönemsel saç dökülmesi sorunu yaşayabilir hatta bazı dönemlerde ciddi saç kayıpları da olmaktadır. Saç dökülmesi kadınlar için özgüveni etkileyen ciddi bir sorun olabilmektedir. Erkeklerde olduğu gibi önce sorunun kaynağının bulunması, sonrasında ise buna yönelik bir tedavi uygulanması gerekir. Eğer kadınlarda saç dökülmesi ciddi boyutlara ulaştıysa ve bölgesel olarak kellik gözlemleniyorsa bunun tek çözümü kadın saç ekimi yaptırmaktır.

Kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?

Kadınlarda saç dökülmesinin birçok farklı nedeni bulunmaktadır. En yaygın olanı, kadın tipi kellik yani androgenetik alopesidir. Aynı zamanda hormonal değişiklikler, stres, yanlış beslenme, genetik etkiler, çeşitli hastalıklar bu soruna sebep olabilir.

Bu sebeplerden bazıları şunlardır:

  • Hormonal dengesizlik: Hamilelik ve menopoz gibi hormonların değişiklik gösterdiği dönemlerde büyük çaplı saç dökülmeleri yaşanabilir.
  • Stres: Stresin arttığı zamanlarda hem vücut hem de saçlar bundan olumsuz etkilenmektedir.
  • Yanlış beslenme: Yanlış ve düzensiz beslenmeden kaynaklı saç dökülmesi yaşanabilir.
  • Vitamin eksikliği: Vücutta bazı vitaminleri eksik olması saç dökülmesine neden olabilir.
  • Genetik etkenler: Saç dökülmesine genetik olarak yatkınlık ciddi bir etkendir. Bundan dolayı kadın tipi kellik yaşanabilir.
  • Sağlık ve tıbbi durumlar: Tiroit, cilt problemleri ve otoimmün hastalıklar da saç dökülmesine neden olabilir.
  •  İlaçlar: Kullanılan ilaçların yan etkisi olarak da saç dökülmesi yaşanabilir. Aynı zamanda doğum kontrolü sağlayan ilaçlar da buna sebep olmaktadır. Bunun nedeni, östrojen ve progesteron seviyelerindeki değişikliklerdir.
  • Yaş: Belirli bir yaştan sonra saç dökülmelerinde artış görülür.
  • Saç modeli: Saçı sıkı bir şekilde toplamak, sıkı örgüler saçların dökülmesine neden olabilir. Aynı zamanda kullanılan bazı kimyasallar da saç dökülmesinin artmasına neden olur.

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Teşhisi – Dökülme Tipi

Saç dökülmesi kadınlarda 20’li yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Bu dökülmelerin %40’ı hormonal değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Kellik erkekler de daha sık görülse de çok sayıda kadın da bu durumdan etkilenmektedir.

Ludwig ölçeği 70’li yıllarda Dr. Erich Ludwig tarafından kadınlarda kellik düzeyini belirlemek için oluşturulmuş bir ölçektir. Bu ölçeğe göre alopesinin ilerlemesini ölçmek mümkündür. Kadınlarda androgenetik alopesi, genellikle başın üst kısmındaki saç çizgisinin açılmasıyla başlar. Bu açılmanın ilerlemesine göre de kellik düzeyi belirlenir.

Ludwig ölçeği

Ludwig ölçeğine göre saç dökülmesi 3 ayrı evrede gerçekleşir. Bu evrelere göre uygulanacak saç ekimi tekniği belirlenebilir.

1.evre: Hafif Dereceli Dökülme

Bu evrede saç çizgisinde hafif bir açılma meydana gelmektedir.

2. evre: Orta Dereceli Dökülme

Bu evrede saç çizgisinde gözle görülür bir açılma vardır. Dökülme rahatsız edici bir boyuta ulaşmıştır.

3.evre: Şiddetli Derecede Dökülme

Başın üst kısmında kellik oluşmuştur.

Kadınlarda saç dökülmesinin tipinin belirlenmesinin en iyi yolu bir uzmana danışmaktır. Saç dökülmesi androgenetik, hormonal veya başka sebepten dolayı olabilir. Bunun teşhisi için öncelikli olarak kan testi yapılması gerekir. Saç dökülmesinin tipi kesinleştikten sonra uzman doktorun tedaviye karar vermesi en doğrusudur. Tedaviyle çözülmeyecek bir sorunsa saç ekimi yaptırmak en iyi seçenektir.

Kadınlarda Saç Ekiminin Avantajları

1.Doğal bir görünüm sağlar.

Saç ekiminin faydalarından biri de doğal bir görünüm vermesidir. Kendi saçınız ekildiği için saçınızın rengi ve dokusu doğal olarak eşleşecektir.

2.Özgüvende artış olur.

Saç ekiminin ikinci avantajı ise özgüvende yaşanacak olumlu değişimdir. Özellikle kadınların psikolojisini daha fazla etkileyen saç dökülmesi, saç ekimi sayesinde çözüldüğü zaman özgüvende artış gözlemlenmektedir.

3. Ekilen saçların dökülme olasılığı daha azdır.

Ekilecek saçlar başın yan ve arka gibi dökülmesi zor olan kısımlarını kullandığından, ekim sonrası sabit saçların dökülme olasılığı düşüktür.

Saç ekimi ile ekilen saçlar uzamaya devam edeceğinden saç seyrelmesi sorunu kökten çözülebilir.

kadınlarda saç ekimi

Erkek ve kadın saç ekimi arasında fark var mıdır?

Erkeklerde yapılan saç ekimi ile kadınlarda saç ekiminin iki farklı yönü vardır:

1.Dökülme alanları:

Kadınların ve erkeklerin saç dökülmesi yaşadığı alanlar farklılık gösterebilmektedir. Kadınlar genelde ön ve orta saç çizgisinde dökülme sorunu yaşarlar. Erkekler ise yoğunluklu olarak alın çizgisi ve tepe noktasında saç dökülmesi yaşarlar. Buna bağlı olarak saç ekiminde uygulanacak teknik ve ekilecek greft sayısı değişebilir.

2.Donör alanları:

Erkeklerin ve kadınların donör alanları farklı olabilir. Erkeklerde donör alanı, dihidrotestosteron hormonuna dirençli saçların olduğu ense kısmıdır. Kadınlarda ise saçın her bölgesinde dökülme olabileceğinden donör alanı çeşitli analizler sonucu belirlenir.

Kadınlarda saç ekimi nasıl yapılır?

kadınlarda saç ekimi analizi

Kadınlarda saç ekimi yapmak basit bir işlemdir. Saç ekimi minimal invaziv ve hafif ağrılı bir operasyondur ve normal hayatınıza dönmeniz bir gün sürer. Saç ekimi süreci şu şekilde ilerler:

  • Önce sorunun tespiti sağlanır. Bu aşamadan sonra, uzman doktor hangi bölgenin donör bölge olacağına karar verecektir.
  • Verici ve alıcı alanlar acı hissedilmemesi için lokal anestezi ile uyuşturulacaktır.
  • Saç kökleri donör bölgeden toplanıp tek tek alıcı alana ekilecektir.

Saç ekimi, kalıcı sonuçlar veren ağrısız ve hızlı bir işlemdir.

Kadınlarda saç ekiminde hangi teknik kullanılmalı? Safir FUE vs DHI

Günümüzde en çok uygulanan saç ekim teknikleri, Safir FUE ve DHI saç ekimi teknikleridir. Bu teknikler uygulanış biçimi bakımından farklılık göstermektedir.

  • Safir FUE saç ekimi, greftler donör alandan toplandıktan sonra safir uçlu bıçaklarla üç boyutlu kanallar açılarak greftlerin alıcı alana ekilmesi işlemidir. DHI işlemi ise, greftlerin donör alandan toplanmasından sonra CHOI adlı kaleme yerleştirilip kanal açma ve greftlerin alıcı alana ekilmesi işleminin aynı anda yapılmasıdır.
  • Safir FUE tekniği uygulanırken saçın tıraş edilmesi gerekmektedir. DHI saç ekiminde ise tıraşsız saç ekimi yapılabilmektedir.
  • Safir FUE, alopesi ve kellik yaşanan alanlarda uygulanır, DHI ise seyrek alanların daha yoğun görünmesi için uygulanır.

Her iki seçenek de kalıcı sonuçlar verir, doku deformasyonu azdır ve iz bırakmaz. Saç dökülmesinin derecesine göre kadınlarda iki teknikten biri uygulanabilir.

Kadınlarda DHI saç ekimi tekniği (Tıraşsız saç ekimi)

Çoğu kadın tıraş gerektirmediği için DHI saç ekimi tekniğini tercih etmektedirler. Safir FUE saç ekimi tekniğine göre DHI uygulanış olarak daha farklıdır, daha az adım içerir ve tıraş gerektirmez. Sadece donör bölgesi diğer saçlarla kapatılabilecek şekilde tıraş edilir.

DHI saç ekimi süreci;

  • İlk olarak kişinin acı hissetmemesi için lokal anestezi uygulanır.
  • Donör alandan sağlıklı saç kökleri mikro punchlar ile toplanır.
  • Toplanan greftler CHOI adlı kaleme yerleştirilerek kanal açma ve greftlerin ekilmesi işlemi aynı anda yapılır.

Toplanması gereken greft sayısı saç dökülmesinin şiddetine bağlıdır. DHI saç ekiminde 6-8 saatlik bir operasyon sürecinde yaklaşık 2500- 3500 greft ekilebilir.

İstanbul Vita’da Kadın Saç Ekimi

kadın saç ekimi

İstanbul Vita, Türkiye'nin en iyi saç ekimi kliniklerinden biridir. Burada yaptıracağınız kadın saç ekimi ile daha doğal ve daha yoğun bir saç görünümüne kavuşabilirsiniz.

Uzman doktorları ve tecrübeli sağlık ekibi ameliyat öncesi ve sonrası kişinin memnuniyetini sağlamaktadır. İstanbul Vita doktorları ve sağlık ekibi hem erkek hem de kadın saç ekiminde uzun yıllara dayanan deneyime sahiptirler.

Kadınlarda saç ekimi ne kadardır?

Kadınlarda saç ekimi fiyatı, uygulanacak tekniğe göre değişiklik gösterebilir. Sitemizdeki formu doldurarak deneyimli medikal danışmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.