Türkçe
▷ Ice Graft (Buz Greft) Saç Ekimi | Saç Ekimi Fiyatları 2022
Saç Ekimi Friday 21st of October 2022

Ice Graft Saç Ekimi Nedir? Ice Graft (Buz Greft) Nasıl Yapılır?

Saç dökülmesi farklı nedenlerden olabilmektedir. Beslenme faktörleri, genetik, hormonal faktörler, kimyasal maddelere maruz kalmak saç dökülmesine neden olabilir. Saç dökülmesi problemi erkeklerde ve kadınlarda farklı nedenlerden ortaya çıkmaktadır. Saç ekimi operasyonu saç dökülmesine kesin çözüm olarak sunulmaktadır. Saç ekimi işlemi öncesi kişi uzman doktorlar tarafından detaylı muayene edilir ve saç ekimi yöntemine karar verilir.

Ice Graft, greftlerin ekiminden önce saç kökleri için mevcut olan birçok tedaviden biridir. Ice Graft yani “buz greftleri” olarak adlandırılan yöntemin diğerlerinden farkı greftlerin ekilmeden önceki tedavi sürecidir.

Ice Graft Saç Ekimi Nedir?

Ice Graft yönteminde buz kullanımı saç ekimi ile birleştirir. Genellikle FUE saç ekimi yönteminde kullanılır. Çıkarılan greftler özel bir solüsyona konularak belirli ve çok soğuk bir sıcaklıkta tutulur.

Greftler ekilmeden önce, toplanan greftlerin köklerin korunması ve canlılıklarının artması çok önemlidir. Ice Graft saç ekimi yöntemi aynı zamanda dokuların kalitesini artırmada güçlü bir etkiye sahiptir.

Ice Graft yönteminin diğer yöntemlerden farkı doku alınmadan çalışılmasıdır. Saç ekim işlemi dokuya dokunmadan kök hücre üzerinde başlamakta ve tamamlamaktadır. Özel solüsyonda bekletilen greftler güçlenmiş ve ömrü uzamış halde saç olmayan bölgelere ekilir.

Ice Graft Saç Ekimi

İşlem yapılan alanda kesi ve dikiş izi az gözükmektedir. İzler öylesine küçüktür ki, kişinin ancak saçlarını sıfıra vurması durumda izler görülür. Saç ekimi operasyonundan sonra üçüncü ay itibariyle uzaması ve tam sonuçların 9 ile 12 ay arasında görünmesi beklenir.

Ice Graft Yöntemi Nasıl Yapılır?

Ice Graft saç ekimi yönteminde greftin canlılığını korumak ve hasardan korumak için özel solüsyon içine konulur. Ice Graft saç ekimi yöntemi özel bir çözümdür. Ice Graft birçok alanda kullanılabilir. Ice Graft kişinin tedavisi için oldukça sağlıklı bir işlemdir.

Ice Graft saç ekimi işleminde uygulanmadan önce donör bölgeden alınmaktadır. Solüsyonda bekletilen greftler daha sonra soğutma işlemine tabi tutulur. Solüsyon vitamin içerir, greftleri saklarken canlılıklarını korumaya yardımcı olur. Ice Graft işlemi başarılı sonuçlar elde etmek için saç ekim işleminden önce uygulanır. Saç ekim sürecinin başarısı ekim sürecinde Ice Graft teknolojisinin kullanılmasına bağlıdır.

Ice Graft saç ekimi işleminin uygulanması saçların daha kalın ve yoğun olmasını sağlar.

Ice Graft Yöntemi Ne Zaman Uygulanmaktadır?

Ice Graft yöntemi saç ekimi işleminin başarısı için önemli bir faktördür. Greftleri canlı tutar ve bu greftler ekimden sonra tekrar uzama kabiliyetine sahiptir.

Her operasyonun kendine özgü koşulları ve süresi olduğu bilinmektedir. Ice Graft saç ekimi yöntemi ile saç köklerinin yapısı güçlendirilir ve ömürleri uzar.

Saç ekimi işlemi üç aşama şeklinde gerçekleştirilir:

  • 1.aşama: Greftlerin toplanması
  • 2.aşama: Ekim yapılacak alana kanalların açılması
  • 3.aşama: Greftlerin ekilmesi

Saç Ekimi İşleminde Buz Yöntemini Kullanmanın Avantajları

Ice Graft saç ekimi yönteminin en önemli avantajlarından biri ameliyat sırasında kişiye daha fazla konfor sağlamasıdır. Ice Graft yönteminin kullanılması sayesinde saç ekimi işlemi daha iyi sonuçlar verecek ve sağlık ekibi çok daha rahat çalışacaktır.

Greftler vücut dışında tutulurken güvenliği ve canlılığı nedeniyle başarı yüzdesi artacaktır. Ice Graft saç ekimi yöntemi ile ekilen greftler daha fazla yeni saç üretecektir. Saç kökleri bölgelere yerleştirildikten sonra vücut ısısına uyum sağlar ve büyümeye hazırlanır.

Ice Graft (Buz Greft) Ekimi

Saç ekimi operasyonuna lokal anestezi uygulanmasıyla başlanacaktır. Daha sonra greftler toplanmaya başlamaktadır. Toplanan greftler özel solüsyonuna yerleştirilir. Bu solüsyon aynı zamanda bir soğutucu görevi görerek foliküllerin sıcaklığını düşürür. Soğutulan greftler saç ekimi işleminden sonra vücudun doğal sıcaklığına uyum sağlar ve işlem boyunca kafa derisinin soğumasına, şişlik ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olur. Ice Graft saç ekimi yöntemi uygulayarak toplanan tüm saç kökleri başarılı ve doğal görünümlü sonuçlarla hayatta kalacaktır. Doğal bir görünüm için kişinin kendi saç kökleri kullanılmaktadır. Ice Graft saç ekimi yöntemi uzman doktorlar tarafından tercih edilmektedir.

Ice Graft Yönteminin Planlama Aşamaları

Ice Greft saç ekimi operasyonundan önce uzman doktorunuz tarafından planlama yapılır.

  • İlk olarak ekilecek greftler saç dökülme derecesine göre belirlenir.
  • Donör alan ve ekimin yapılacağı alan belirlenir.
  • Kişiye özel olarak yüz tipine göre saç çizgisi çizilir

Greft sayısı belirlenmesi aşağıdaki gibidir:

  • Greftlerin toplanacağı alanın büyüklüğü
  • Donör bölgedeki alanın saç yoğunluğu

Ice Graft saç ekimi yöntemi diğer ekim yöntemlerinden farklıdır. Ice Graft (Buz Greft) yönteminin amacı greftleri sağlıklı saçlar elde etmek için kullanmaktır.

Ice Graft tek başına bir yöntem olarak değil, bir ayırma yöntemi olarak kabul edilir. Ice Graft (Buz Greft) saç ekimi teknolojisi ile sadece saç ekimi değil, sakal ve kaş ekimi de yapılabilmektedir.

Ice Graft (Buz Greft) Ekimi Yöntemi ile Saç Ekiminin Faydaları

Ice Graft saç ekim yöntemi olarak düşünülmese de bu yöntem saç ekimi sonrasında ve sırasında fayda sağlamaktadır.

Ice Graft (Buz Greft) Ekimi Yöntemi

Buz Greft (Ice Graft) Floklama Teknolojisi

Ice Graft saç ekimi yöntemi, kişinin donör bölgesinden alınan greftleri solüsyonda bekleterek iyileştirilmesini amaçlamaktadır. Bu sayede greftler taze ve doğal hale gelmektedir. Bu yöntemle kök dökülmeleri minimuma indirilir ve güçlü saçlar elde edilebilir.

Ice Graft (Buz Greft) Etkisinin Nedeni Nedir?

Ice Graft saç ekimi ile saç ekim yöntemleri başarılı sonuçlar verir. Ice Graft özel solüsyonu antioksidanlar, mineraller ve benzersiz bileşenler içerir. Bu solüsyon saç ekimi işlemi sonra da saç köklerini beslemeye devam edebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Ice Graft (Buz Ekimi) Yöntemi Zamana Etkisi

Ice Graft saç ekimi işlemi uzun süren bir işlem değildir. Ice Graft saç ekimi yöntemi saç ekiminin gerçekleşme süresini uzatmaya yönelik uygulamalardan biri değildir. Greftlerin burada tutulması, zaman kaybetmekten çok büyük faydalar sağlamaktadır. Sonuç olarak Ice Graft saç ekimi yöntemi süreyi uzatmaz ve saç ekim operasyonunun  başarılı olmasına yardımcı olur.

Ice Graft (Buz Greft) Sonrası Ne Yapılmalıdır?

Ice Graft saç ekimi yöntemi olarak görülmese de saç ekim aşamalarından biri olarak düşünülebilir. Saç ekim operasyonu önceki ve sonraki kurallara uyulmalıdır. Saç ekim operasyonu sonrası kişi  yorucu egzersizlerden kaçınmalı.

Operasyon sonrası bazı önlemlerin alınması gerekir. Saç ekim operasyonu yapılan alanı temastan korumak önemlidir. Saç ekim işlemi sonrası doktorun sizin için belirlediği prosedürlere dikkat etmelisiniz.

Ice Graft (Buz Greft) Yöntemini Kimler Uygulayabilir?

Saç ekimi, saç dökülmesi ve kellik yaşayan kişiler tarafından tercih edilen bir operasyondur. Ice Graft (Buz Greft) saç ekimi tedavilerinde kullanılan yardımcı bir yöntemdir, bu nedenle tüm kişiler bu yöntemden rahatlıkla faydalanabilir. Ice Graft (Buz Greft) saç ekimi yöntemini veya ameliyat sonrası iyileşme sürecini etkilemez.

Ice Graft (Buz Greft) yönteminde saçlar en iyi şekilde korundukları için yapıldıkları bölgelerde en iyi biçimde dururlar. Bu yüzden dökülmeler diğerlerine göre çok daha az miktarlarda olmaktadır.

Ice Graft Saç Ekimi İşleminde Fiyatlar

Ice Graft saç ekimi ile gerçekleştirilen operasyonların fiyatlarına birçok unsur etki etmektedir. Saç ekimi fiyatları açısından en önemlisi hastanın kişisel özelliğidir. Saç ekimi gerçekleştirecek doktorun uzmanlığı, kliniğin teknik donanımı ve kalitesi gibi detaylar da saç ekimi fiyatlarına yansımaktadır.