Türkçe
▷ Fiber FUE Saç Ekimi Nedir? | Fiber FUE Yöntemi 2022
Saç Ekimi Friday 21st of October 2022

Fiber FUE yöntemi nedir? Fiber FUE nasıl yapılır? Saç Ekim Fiyatları

Saç dökülmesinin birçok sebebi olabilir. Saç ekimi işlemi, saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilere doğal ve kalıcı bir çözüm sunar. Saç ekimi işlemi kişiye özel planlanır ve uygulanır.

Saç dökülmesi ve kellik sorunu yaşayan kişiler, uygulanan yöntemlerden çok daha farklı olan Fiber FUE tekniği ile gür saçlara sahip olabilmektedir. Etkili ve hızlı bir yöntem olan Fiber FUE tekniğinin diğer yöntemlerden farkı saçların dokular ile birlikte alınması ve özel bir solüsyonun içerisinde bekletilmesidir. Fiber FUE yönteminde özel solüsyon sayesinde saç dokuları ekim işlemine kadar canlı olarak kalmaktadır.

Fiber FUE saç ekimi yöntemi ile 3 ayda kellik problemi ortadan kaldırılmaktadır. Fiber FUE saç ekimi tekniği, saç ekimi işlemi yaptıracak kişilere kısa zamanda sağlıklı ve gür saçlara kavuşma imkânı sağlamaktadır.

Fiber FUE Saç Ekimi Nedir?

Fiber FUE saç ekimi yönteminde ekim sonrası dökülme çok az olmaktadır. Fiber FUE saç ekimi işleminde en önemli avantajı dokulu olarak ekilmesidir. Bu saç ekimi tekniğinde kılcal damarlardan oluşan köprüler kullanılır. Bu sayede dokular hızlı bağlanmaktadır. Diğer önemli etken bu durumda kan akışı olmasıdır.

Fiber FUE saç ekimi

Fiber FUE Saç Ekimi Operasyonu Nasıl Yapılır?

Fiber FUE saç ekimi ile yapılan operasyonlar %100 doğru sonuç vermektedir. Fiber FUE saç ekimi tekniği kişinin kendi saç köklerini kullanmadan farklı boy ve renklerde suni saç tellerinin ekilmesi işlemidir. Operasyon alerji riski taşıdığı için öncesinde kişinin uygunluğunun belirlenmesi gerekir ve gerekli olan testler yapılır.

Kişinin vücudunun yapay saça nasıl tepki verdiğini anlamak için haftalık aralıklar ile bir ay boyunca hasta üzerinde ekim denemeleri yapılmaktadır. Bir sorun olmadığı halde ekim yapabilir ve Poliamid liflerle yapılan saçlara suni floklama yapılır. Bu işlem lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Saç derisinin 0,3 mm altına yapay saç yerleştirilir. Bu yöntemle yapay saçlar kafa derisine yapışır.

Özel solüsyonda bekletilen dokular solüsyonda canlanır ve köklerin kafa derisine hızlı yapışmasına neden olur. Bu yüzden saç ekimi işlemi sonrası dökülme çok az olmaktadır. Fiber FUE saç ekimi yönteminin önemli avantajı dokulu olarak ekilmesidir.

Fiber FUE Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

Genellikle dış görünüşüne önem veren kişiler saç ekimi yaptırmaya karar verirler. Saç ekimi operasyonunda tedavi süreci uzun olduğundan insanlar karar vermekte zorluk yaşamaktadırlar. Fiber FUE saç ekim yönteminde saçlar hızlı uzar. Fiber FUE saç ekimi işlemi sonrası saç dökülmesi ve saç derisi sorunları yaşanmaz. Fiber FUE saç ekim yönteminde ekilen saçların kökü deri ile birleşir ve bu yüzden dökülme meydana gelmez.

Fiber FUE saç ekimi işlemi

Fiber FUE Saç Ekimi Kimlere Yapılabilir?

Fiber FUE saç ekimi genellikle yeteri kadar saç kökü olmayan kişiler için iyi bir alternatiftir. Fiber FUE saç ekimi kişilere kısa bir süre içerisinde yapılan ve sonuç sağlanan bir yöntemdir. Fiber FUE saç ekimi, kellik sorunu yaşayan ve gür saçlara kavuşmak isteyen herkesin yaptırabileceği yöntemdir.

Fiber FUE Saç Ekimi Zararlı mı?

Fiber FUE saç ekiminde insan vücudu, dokunun kendine ait olmadığını fark ettiği zaman reddedebilir. Bu yüzden Fiber FUE saç ekimi öncesi kişinin gerekli testlerden geçmesi gerekir. Fiber FUE saç ekiminde diğer önemli husus biyolojik saç kullanılarak yapılan operasyonda saç ekilen bölgede oluşan dikiş kanalının iyileşmemesi ve bu kanalın açık kalmasıdır.

Fiber FUE saç ekimi operasyonunu doğru hastanede ve uzman doktor tarafından yapıldığı zaman hiçbir zararı bulunmamaktadır.

Fiber FUE saç ekimi operasyonu

Fiber FUE Saç Ekimi Öncesi Neler Yapılır?

Fiber FUE saç ekimi operasyonu öncesi, kişinin saç ekimi ile ilgili bilgi sahibi olması önemlidir. Fiber FUE saç ekimine uygun olan kişilerin belirlenmesi için kapsamlı muayene yapılması gerekir. Fiber FUE saç ekimi yapılıp yapılamayacağı yapılan testlerden sonra karar verilmelidir.

Fiber FUE Saç Ekimi Operasyonu Öncesi Hazırlık

  • Fiber FUE saç ekimi işlemi öncesi kullandığınız ilaçlara ara vermeniz tavsiye edilir.
  • Alkol ve sigara kullanımını Fiber FUE saç ekimi operasyonundan bir hafta öncesinde sonlandırılmanız önerilir.
  • Kadınlarda Fiber FUE saç ekimi operasyonundan önce saç boyama işlemi yapılmaması gerekir.
  • Fiber FUE operasyonundan önce saçınıza şekillendirici, sertleştirici ürünler kullanmayın.

Fiber FUE Saç Ekimi Sonrasında Ne Yapılmalıdır?

Fiber FUE saç ekimi operasyonu sonrasında iyileşme süresi kişilerin bireysel özellikleri ile ilgilidir. Aynı zamanda saç ekimi yapılan alana dikkat gösterilmesi gerekir. Fiber FUE saç ekimi operasyonundan sonra iyileşmeyi geciktiren yöntemlerden uzak durmalısınız. Spor aktivitelerine ara vermeniz, terlemeye neden olacak durumlardan kaçınmanız önerilir. Fiber FUE operasyonundan sonra sauna, hamam ve denize girilmemelidir. Saç ekimiden sonra ilk ayda bu tür aktivitelerden uzak durulması gereklidir. Fiber FUE saç ekim operasyonundan sonra 12 gün uygulama yapılan alana su değmemesi gerekir. Bu iyileşme süresini hızlandırır. İlk yıkama uzman doktor tarafından yapılmalıdır. İlk 3 ay medikal şampuan kullanılması gerekir.

Fiber FUE Saç Ekimi Sonrası

Kadınlarda Fiber FUE Saç Ekimi

Saç dökülmesi sorunu kadınlarda çok çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan bir problemdir. Saç ekimi işlemi kadınlarda saç dökülmesi sorununa kesin çözümdür. Saç ekimi işlemi ömür boyu kalıcı olan güvenli, sağlıklı bir yöntemdir.

Kadınlarda saç ekimi işleminde Fiber FUE yöntemi tercih edilir. Anestezi aşamasında iğne kullanılmaz. Fiber FUE yöntemi ile yapılan saç ekimi operasyonu ağrısız bir şekilde üç ayda doğal bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

Fiber FUE Yönteminin Diğer Saç Ekim Yöntemlerinden Farkı Nedir?

Fiber FUE saç ekimi yöntemi diğer yöntemlerden farklı olarak üç ay içerisinde kelliğin bitmesini garanti etmektedir. Fiber FUE saç ekimi yönteminde saç kökleri özel bir solüsyonda bekletilerek canlı tutulmaktadır. Sonrasında saç ekimi işlemi gerçekleştirilir. Özel solüsyonda bekleyen saç kökleri solüsyonda canlanır ve bu sayede kafa derisine hızlı yapışır.

Diğer saç ekim tekniklerinden en önemli farkı saç köklerinin özel bir solüsyonda bekletilmesi ve anestezi sırasında iğne kullanılmamasıdır. Fiber FUE saç ekiminde iğne yerine basınçlı anestezi kullanılır. Kişi saç ekimi işlemi sırasında ve sonrasında ağrı hissetmez. Fiber FUE saç ekimi yönteminde cilde hiçbir iz bırakmayan zümrüt ve safir uçlu bıçaklar kullanılarak kafa derisinde kanallar açılır. Fiber FUE saç ekimi işleminde saç kökünün ciltle tam olarak bütünleşmesi sağlanmaktadır.

İstanbulVita'da Fiber FUE Saç Ekimi

İstanbul Vita saç ekim merkezinde Fiber FUE saç ekimi operasyonu uzman doktor ve ekibi tarafından gerçekleştirilir ve tedavi kişiye özel belirlenir. İstanbulVita saç ekim merkezi 2021 yılının en iyi saç ekim merkezi seçilmiştir. Fiber FUE saç ekimi işlemi ile ilgili detaylı bilgi almak için sitemizdeki formu doldurabilirsiniz.

Fiber FUE Saç Ekim Fiyatları

Fiber FUE saç ekimi ile ilgili detaylı bilgi verebilmek için kişinin kapsamlı muayeneden geçirilmesi gerekmektedir. Fiber FUE saç ekimi operasyonunu gerçekleştirecek doktorun uzmanlığı, kliniğin teknik donanımı ve kalitesi gibi detaylar da Fiber FUE saç ekimi fiyatlarına yansıtılmaktadır.