Türkçe
Labioplasti Nedir? 2022 Ameliyat Fiyatları  | Vajinoplasti
Estetik Cerrahi Monday 21st of March 2022

Labioplasti nedir? fiyatları nelerdir? labioplasti ameliyatı nedir?

Tıp dilindeki adı Vajinoplasti olan cerrahi alan ile kadınların genital organında ortaya çıkan deformasyonlar düzeltilerek daha estetik bir forma kavuşturulması hedeflenir. Vajinoplasti, kozmetik jinekoloji alanında yer alan labioplasti operasyonları kadar tercih edilen önemli estetik cerrahi alanlarındadır. Bu ameliyatlar jinekoloji alanına girdiği için jinekolog hekim tarafından gerçekleştirilir.

Vajina Neden Genişler?

Vajina; ilerleyen yaş, normal doğum veya çoklu doğum, kürtaj, cinsel ilişki vb. eylemler sonucunda genişlemektedir. Genişlemeye neden olan en önemli neden ise doğum sürecidir. Özellikle zor geçen doğumlar esnasında genital bölgedeki kaslar ve bağ dokular yırtılır bu da vajinada kalıcı şekilde genişlemeye sebebiyet verir. Ayrıca normal doğum sırasında bebeğin aşağıya inmemesi ve sezaryen uygulamasına geçilmesi de vajinada genişlemeye neden olmaktadır. Bazı kadınların doğuştan nedenlerle vajina bağ dokusu elastikiyeti genetik olarak fazla bir yapıdadır. Bu kişiler hiç doğum yapmamış olsalar da cinsellik sırasında yeterli hazzı alamaz ve bu gevşemeyi hissedebilirler.

Tüm bu durumlar için geliştirilen vajina daraltma ameliyatı ile kadınların genital organları düzeltilerek sıkı bir yapıya kavuşturulur, böylece kadınlar cinsel ilişki sırasında daha yüksek bir hazza sahip olurlar.

Birçok jinekolog tarafından gerçekleştirilen vajinoplastinin jinekolojik operasyonlar arasındaki adı arka onarım anlamına gelen ‘colporaphy posterior’ olarak yer almaktadır. Standart boyu 8-9 santimetre olan vajina, genişleme durumunda bu standart ölçüye getirilmektedir. Vajina daraltma ameliyatında vajinanın iç kısmına atılan kesiler ile üçgen şeklinde fazlalık doku çıkarılır. Sonrasında enine atılan dikişlerle operasyon sonlandırılır ve daralma sağlanmış olur. Böylece organın arka duvarı, girişten bitişe kadar daraltılmış olur.

Vajina Neden Genişler?

Genişlemiş Vajinanın Neden Olduğu Problemler

Vajinanın zamanla genişlemesi, ilişki sırasında cinsel tatminin gerçekleşmemesine ve bunun sonucunda kişilerde özgüven kaybına neden olur. İkili ilişkiler kapsamında oldukça önemli bir konu olan bu durum sağlıklı bir birlikteliğin önündeki en büyük engellerden biridir. Sağlıklı bir birliktelik için son derece önemli bir konu olan cinsel yaşam, partnerleri mutlu etmediği noktada kopuşlara yol açar.

Vajinanın genişlemesinin neden olduğu bir diğer olumsuz durum ise doğrudan sağlığı ilgilendiren sorunlardır. Geniş bir ağza ulaşan vajina birçok hastalığın kapılmasına daha yatkın bir hale gelir.

Vajin Daraltma (Vajinoplasti) Ameliyatı

Bu ameliyatlarda hedeflenen genişlemiş vajinayı normal ölçülerine getirmektir. Bundan dolayı doğum yapmış bir kadın ile hiç doğum yapmamış bir kadının ameliyatları farklı olmaktadır. Vajina daraltma ameliyatları hem içten hem de dıştan olmak üzere iki aşamalıdır. Genişlemenin boyutuna göre çoğunlukla 7-8 cm oranında içeriden daralma sağlanır, böylece vajinanın boyu azalmaz sadece kanalın eni komple daraltılmış olur.

Vajina daraltma ameliyatları son derece basit operasyonlardır ancak yine de dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar mevcuttur. Özellikle ameliyattan sonra genital bölgenin temizliğine itina gösterilmeli, bu bölge her daim kuru tutulmalıdır. Dışkılama sırasında oluşabilecek zorlanmaların vajinayı olumsuz etkileyebileceği için kabız riskini minimumda tutacak yiyecek ve içeceklerle beslenilmelidir.

Ameliyattan sonra ortalama 2 hafta kadar bu bölgede kısmi kanamalar yaşanabilmektedir, bu beklenen bir durumdur ancak kanamalar şiddetli bir boyutta olursa eğer mutlaka doktora başvurulmalıdır. Tedavi süresi boyunca doktorun verdiği ilaçların kullanılması, pansumanların uygulanması çok önemlidir. Bu süre zarfında fiziksel aktivitelerinde minimal düzeyde tutulması, ağır jimnastik hareketlerden kaçınılması ve spor aktivitelerine ara verilmesi gerekmektedir.

Vajina daraltma ameliyatı sonrası oluşabilecek komplikasyonlar kanama riski ve enfeksiyonlardır. Ancak doktorun talimatlarına uyulduğu taktirde ve kişi kendisiyle yakından ilgilendiği, istirahat ettiği sürece bu komplikasyon riskleri ortadan kalkacaktır.

Ameliyat Sonrası Tekrar Genişleme Olur Mu?

Cerrahi vajina daraltma ameliyatı sonrasın da tekrar genişleme olması beklenen bir durum değildir. Ancak hasta oldukça genç yaştaysa ve ilerleyen süreçte doğum veya doğumlar gerçekleştirirse tekrara genişleme durumu ortaya çıkabilir. Normal şartlarda cerrahi vajina daraltma ameliyatı kalıcı bir uygulama olup tekrar edilme gereksinimi beklenen bir durum değildir.

Doğum Sırasında Vajinoplasti Ameliyatı Yapılabilir Mi?

Doğum sırasında veya hemen sonrasında bu ameliyatın gerçekleşmesi mümkün değildir. Gebelik kendi başına oldukça zorlu bir süreç olduğundan bu aşamada birçok fizyolojik değişiklikler meydana gelmektedir. Doğum esnasında rahim ağzından geçen bebeğin burada ödem oluşturma riski yüksektir. Gebelik sürecinde rahimde kanama gerçekleşmekte, enfeksiyon riskleri ortaya çıkmakta ve doğuma yakın zaman dilimlerinde ve doğum sırasında kanama artmaktadır. Yani gebelik oldukça kritik bir süreç anlamınsa gelmektedir bundan dolayı doğum sırasında bu ameliyatın gerçekleştirilmesi son derece tehlikelidir.

Lazerle Vajinoplasti

Lazerle vajina daraltma; cinsellik sırasında tatmine engel olacak durumdaysa, mesane ve rahim sarkması yaşayan hastalarda uygulanmaktadır. Bu hastaların çoğunluğunda ağır kaldırma, gülme ve öksürme gibi ani refleksler sırasında idrar kaçırma gibi hoş olmayan durumlar yaşanmaktadır. Lazer tedavisi ile bu sorunların hepsi çözüme kavuşturulmaktadır.

Rahimde enfeksiyon geçiren hastalarda ve özellikle menopoz sürecinde ortaya çıkan vajinal kuruluk durumlarında, cinsel ilişki sırasında ağrılar ortaya çıkmaktadır. Bu sorunların çözümü içinde oldukça faydalı bir operasyon olan lazerli işlem ile rahim kanalı daraltılarak gençleştirilir ve ıslanma sağlanır. Lazerle vajinoplasti, bakire olmayan ve aktif bir cinsel yaşamı olan tüm kadınlar için oldukça faydalı bir tedavi olup, rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Lazerle Vajinoplasti Başarılı Mıdır?

Bir diğer merak edilen konu ise lazerin ne denli daraltma sağladığıdır. Lazer ile vajina duvarında kanlanma ve kolajen miktarında artış sağlanır böylece vajinada gençleşme ve çok daha elastik bir yapı elde edilmiş olur. Bir diğer önemli katkısı da vajina da bazı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan kuruluğun giderilmesidir. Lazer ile vajinanın ph miktarı dengelenerek vajinal enfeksiyonlar önlenmiş olur.

Tüm bu sonuçlara bakıldığında lazerle vajina daraltma ameliyatı oldukça faydalı bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağrısız ve anesteziye gerek kalmadan yapılan bu operasyonlar cerrahi kapsamına girmediği için hem risk faktörlerini hem de komplikasyonları minimumda tutmasından dolayı rağbet görmektedir. Uygulamadan ortalama 3 hafta sonra partnerler cinsel birliktelik yaşayabilirler.

Vajinoplasti ve Labioplasti Ameliyatlarının Fiyatları

Cerrahi operasyon gerektiren hiçbir tedavi yöntemi için fiyat vermek doğru bir davranış değildir. Ayrıca her kişinin ameliyat gereksinimleri farklı olduğundan dolayı fiyat aralığı da değişebilmektedir. Ameliyat öncesinde hastaların muayene olmaları, uzman jinekolog ile birebir görüşmeleri, şikayetlerini uzmana aktarmaları gerekmektedir, böylece operasyon için bir yol haritası çizilir ve ameliyat gereksinimleri belirlenir.

Vajinoplasti ve Labioplasti Ameliyatlarının Fiyatları

Labioplasti (Genital Estetik) Ameliyatı Nedir?

Vajinoplastiye benzer bir estetik ameliyat olan labioplasti de vajinayı çevreleyen dış dudak ve iç dudaklardaki deformasyonlar düzeltilmektedir. İç dudaklar dış dudakların altında kalan, kıl ve yağ hücresi içermeyen, kan ve sinir uçlarından oldukça zengin ve nemli yapıdadırlar. Labioplastinin düzelttiği kısımda bu iç dudaklar yani ‘Labia Mimora’dır. Labia minora birçok nedene bağlı olarak büyümeye başlayabilir (veya genetik olarak büyük yapıdadır), sarkabilir. Labioplasti ile bu fazlalık dokular uzman doktor tarafından düzeltilerek çok daha estetik bir görünüme kavuşturulur.

Labioplasti ve vajinoplasti gibi genital estetik ameliyatları günden güne artmaktadır bundan dolayı günümüzde sıkça uygulanan uygulamaların başında gelmektedir. İç dudakların normalin üstünde bir büyüklüğe sahip olması veya sarkması en başta psikolojik olarak kişileri rahatsız eder, kişilerin özgüvenlerini zedeleyerek cinsel isteksizliğe neden olur ve bikini gibi kıyafetlerin içinde hoş olmayan bir görüntüye yol açar.

Labioplasti Kimlere Yapılabilir

Vajinada zaman içinde veya doğuştan gelen sarkmalar ve büyümeler üzerinde uygulanan bir estetik operasyondur. Genital bölgede ortaya çıkan bu uzama, sarkma, asimetrik durumlar labioplasti ameliyatı ile sadece bir seanslık operasyonla çok basit bir şekilde gerçekleştirilir. Bazen iç dudakların biri diğerinden daha büyük olabilmektedir o zaman bu operasyon sadece bir dudak üzerinde yapılmaktadır. İç dudakların dış dudaklardan dışarı çıkacak duruma gelmesi ve oldukça kötü bir görüntüye neden olmasından dolayı bu ameliyat hem fizyolojik ve hem de psikolojik olarak olumlu geri dönüşler sağlamaktadır.

Labioplastinin yapılması için birçok neden vardır, bunlardan bazıları, güven kaybı, fiziksel görünümde bozulma, sık sık tekrar eden vajinal enfeksiyon, cinsel ilişki esnasında ağrı oluşması, adet döneminde hijyen ve sorunu vb.dir. Labioplasti ameliyatı doğrudan genital bölgeyi ilgilendirdiği ve bu organ son derece hassas bir yapıda olduğu için hastalar üzerinde korku ve çekingenliğe neden olabilmektedir. Oysa tam aksine son derece basit bir işlem olan labioplasti; genel,lokal veya spinal anestezilerden biri kullanılarak yapılır, işlem ortalama olarak 45- 90 dakika aralığında sürer ve hastalar hiçbir ağrı-sızı hissetmezler. Bu ameliyat reşit olmuş herkes tarafından uygulanabilir.

Avantajları Nelerdir?

  • Cinsellik sırasında ortaya çıkan ağrılar son bulur
  • Vajina eskiden olduğu gibi estetik bir görünüme kavuşur
  • Kişiler istedikleri her şeyi ve bikiniyi özgüvenle giyebilirler
  • Kişi özgüveninin geri kazanır
  • Kişi yaşadığı psikolojik ve fizyolojik sorunlardan kurtulur

Lazerle Vajina Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Vajinanın dış kısmı olan vulva çeşitli nedenlerden dolayı kararmaktadır. Özellikle gebelik döneminde östrojen hormonun en yoğun halde salgılanması sonucunda vulva denen bu bölge kararmaya başlamaktadır. En çok esmer tenli kadınlarda görülen bu durum çok daha belirgin bir hale gelmektedir. Östrojen hormonu dışında vajinada kararmaya neden olan etmenler, kullanılan hormon ilaçları, hormonel rahatsızlıklar, doğum kontrol hapları, polikistik over sendromu ve cilt hastalıkları şeklindedir.

Bunların dışında bu bölgeye uygulanan yanlış ve sağlıksız uygulamalar, epilasyon, sıcak ağda, epilasyon ve jilet, ayrıca dar veya sentetik giysiler, aşırı kilo gibi etmenlerde kararmaya neden olabilmektedir. Vajinada ortaya çıkan kararmalar sonradan olabileceği gibi doğuştan da gelebilmektedir.

Lazer işlemi

Erbium yağ lazer ile bu bölge başarılı bir şekilde beyazlatılmaktadır. İşlem öncesinde bu bölge lokal anestezik kremlerle uyuşturulur böylece uygulama sırasında herhangi bir ağrı ve sızı hissedilmez. Ortalama olarak 20 ila 25 dakika süren uygulama ile lazer ışınları melanosit hücrelerini parçalayarak, melanin üretimini engeller bunun sonucunda da bu bölge beyazlamış olur. İşlem sonrasında bu bölgede şişme, ödem ve kızarıklık meydana gelebilmektedir ve bu da çok normal bir durumdur. Uygulama sonrası bu bölge kararır ve ölü cilt dokusu dökülmeye başlar, altından beyaz ve sağlıklı yeni cilt dokusu çıkar.

Bu işlem ile cildin en üst katmanında yer alan epidermis tabakası soyularak dökülür böylece bu tabakanın altında yer alan sağlıklı, pembe doku açığa çıkar. Lazer işlemi ile vajina bölgesi, makat, vajina içi dudaklar ve anal bölgenin tamamı beyazlatılmaktadır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazerle beyazlatma işleminden sonra doktorun verdiği kremler 1 hafta boyunca bu bölgeye uygulanmalıdır. İşlem gören bölgeye 2 gün boyunca su temas edilmemesi daha hızlı iyileşme sağlayacaktır. Tüm bu süreçlere dikkat edildiği taktirde 10 gün içerisinde iyileşme sağlanacaktır. Açık tenli kişilerde beyazlatma işlemi için 1 seans yeterli olurken koyu tenli veya hormonel bozukluğu olan kişilerde 2-3 seans gerekebilmektedir.

Lazer tedavisi, ağrıya neden olmayan oldukça basit bir işlemdir. Hastalar işlem sonrası iş/sosyal hayatlarına kolaylıkla dönebilirler.

Cildin 3-4 mm kadar derinine ulaşan lazer ışınlarının cilde herhangi bir yan etkisi olmaz. Bu mesafe oldukça yüzeyseldir ve sadece dış katmanı etkilemektedir. Lazerle beyazlatma işleminin cinsel yaşama, rahme olumsuz bir yan etkisi yoktur ve kısırlığa neden olmaz.

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Vajina daraltma ameliyatı neden yapılır?

Vajinada meydana gelen genişlemeyi iyileştirerek daha sıkı bir yapıya kavuşturmak için.

  1. Labioplasti ameliyatı neden yapılır?

Vajinanın dış yapısı olan iç ve dış dudaklardaki sarma, büyüme vb. şekil bozukluklarını düzeltmek ve daha estetik bir görünüm sağlamak için.

  1. Vajina daraltma ameliyatından sonra kişi cinsel cinsel hayatına ne zaman dönebilir?

Vajinoplasti ve labioplasti ameliyatı sonrası hastalar en az 3 hafta beklemelilerdir. İyileşme tamamiyle gerçekleştikten sonra cinsel yaşama dönülebilir.

  1. En çok rağbet edilen vajina ameliyatları nelerdir?

Labioplasti yani dudakları ilgilendiren alan ve vajinoplasti olan yani vajina kanalı ameliyatları en sık tercih edilen ameliyatlardır.

  1. Vajina gevşemeleri sonucunda kişilerde yaşanan psikolojik sorunlar nelerdir?

Bu durumlar estetik olarak kötü bir görünüme neden olduğu ve ayrıca cinsel ilişki sırasında da hazzı engellediği için kişilerde özgüven kaybına neden olmaktadır.

  1. Vajina ameliyatları riskli midir?

Vajina daraltma ameliyatında kanama ve enfeksiyon riski vardır ancak bunlar çok küçük ihtimallerdir. Ameliyatlar çoğunlukla başarılı bir şekilde gerçekleştirilir ve hastalar hayatlarına çok daha mutlu devam ederler.

  1. Genital bölge ameliyatları ağrılı mıdır?

Ameliyatlar esnasında anestezi uygulandığı için hastalar herhangi bir ve ağrı sızı hissetmezler.

  1. Cerrahi müdahaleden dolayı iz kalır mı?

Herhangi bir iz kalmaz. Bu bölge içeride kaldığı için de yine herhangi kötü bir yara izi görünmez.

  1. Genital bölge ameliyatlarını estetik cerrah mı, jinekolog mu yapar?

Bu ameliyatlar jinekologlar tarafından gerçekleştirilir.

  1. Ameliyat sonrası hasta ne zaman duş alabilir?

Daha çok doktorun direktifine bağlı olan bu durum, genel itibariyle 1 hafta içinde hastalar duş alabilirler.

  1. Vajinoplasti ve labioplasti ameliyatı sonrası cinsel haz artar mı?

Bu ameliyatlar, hastaların cinsel yaşamalarını doğrudan etkilediği için ameliyat da bu amaca yöneliktir. Vajina daraltma ameliyatı sonrası vajina kanalı daraldığı için hastalar ilişki sırasında daha çok haz alacaklardır. Diğer yandan labioplasti ameliyatı ile sarkan dudaklar çok daha estetik bir görünüme kavuşturularak hastaların özgüveni yerine gelecektir.