Türkçe
▷ Saç Ekimi Sonrası Süreç – Sonuçları – Bakım ve Öneriler
Saç Ekimi Monday 24th of October 2022

Saç ekimi sonrası süreç nasıl olur? - Saç ekimi sonrası sonuçları?

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız, saç ekimi sonrası iyileşme sürecinde çok dikkatli olmanız gerekir. Saç ekimi sonrası süreçte dikkatli olmanız saç ekiminizin başarısını da olumlu etkileyecektir.

Operasyondan sonra çoğu hasta iki hafta sonra tamamen iyileşir. İlk birkaç gün biraz ağrılı olabilir fakat tüm iyileşme süreci o kadar zor değildir. Ancak bazı kişilerde operasyon sonrası yan etkiler görülebilir.

Saç Ekimi Sonrası Süreç

Operasyon Günü

Saç ekimi sonrası sağlık ekibi donör bölgesini bandajla kapatacak ve size bazı ilaçlar verecektir. Transfer sizi hastaneden alıp dinlenmeniz için otelinize götürecektir. Bu anda itibaren ekilen saçları korumak için size söylenenleri uygulamanız gerekmektedir. Özellikle yeni ekilen greftlere zarar gelmemesi için kafanızı çarpmamaya, ekim yapılan bölgeyi sürtmemeye özen göstermeniz gerekir. Bu yüzden uyurken dikkatli olmalısınız. Saç ekimi sonrası, İstanbul Vita tarafından verilen boyun yastığını kullanmanız greftlerin dökülmemesi için çok önemlidir.

Saç ekimi sonrası süreçte ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmalı ve en az bir gün şapka takmamalısınız. Bu dönemde spor yapmamalı, sauna, yüzme havuzları gibi yerlere gitmemelisiniz. Daha başarılı bir sonuç elde etmek için en az bir ay sigara, alkol kullanmamalısınız.

1.Gün

Operasyon sonrası ilk yıkama için hastaneye gitmeniz gerekmektedir. Burada uzman doktor tarafından yıkamanız yapılır ve sonrasında nasıl yıkayacağınıza dair bilgi verilir. Aynı zamanda sağlık ekibi bandajınızı çıkarıp kafa derinizi olası komplikasyonlara karşı kontrol edecektir.

Yıkama işlemi gerçekleştikten sonra siyah bandınızı takmanız gerekmektedir. Saç ekiminden sonra kafanızı güneşten ve yağmurdan korumanız gerekir.

2-4 Gün

Saç ekimi operasyonu sonrası ekilen greftler alıcı alanda kabuklanma gibi yan etkilere sebep olabilir. Ayrıca bazı hastalarda alın bölgesinde şişlik oluşabilir. Bu sorunu yaşamamak için saç ekimi operasyonundan sonra kafayı aşağıya eğmemeye özen göstermek gerekir.

Kişi saç ekimi operasyonundan 3 gün sonra eğer fiziksel olarak ağır bir işi yoksa işine dönebilir.

6 ila 8 Gün

Oluşan şişlik nadiren 7. güne kadar devam eder. Donör alanda ve alıcı alanda kabuklanmalar oluşmaya devam eder. Yıkama sırasında bunlara dokunmamaya dikkat etmeniz gerekir. Saç ekimi sonrası kabuk dökme normal bir süreçtir. Saç ekimi operasyonundan 7 gün sonra hafif dokunuşlar sorun yaratmaz.

Operasyondan bir hafta sonra günlük aktiviteler için yürüyüşler yapabilir, saç ekimi öncesi uyuma şeklinize geri dönebilirsiniz.

9-11 Gün

10. günden sonra kabukları kazımaya başlayabilirsiniz. 10. gün şapka takmaya başlayabilirsiniz.

12 ila 14 Gün

14. güne kadar kabuk temizleme işlemini bitirmelisiniz. Saç ekimi sonrası kabuk dökme işlemi bitene kadar saç derinize özel kullandığınız köpüğü bitirmiş olursunuz.

14 ila 16 Gün

Saç ekimi operasyonundan 15 gün sonra dökülmeler başlar. Operasyon gününden 2. Aya kadar dökülmeler ve şok dökülmeler devam edebilir.

Saç ekimi sonrası 1. ay

Saç ekimi sonrası 1. ayda ağır fiziksel aktivitelere başlayabilir, spor yapabilirsiniz. Güneş ışınlarının olumsuz etkisi artık sorun değildir fakat yine de güneş yanığı olmaması için kafa derinizi korumalısınız.

Artık saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz. Eğer istiyorsanız alıcı bölgeleri makasla kısaltabilirsiniz.

1 - 2 Ay

Bu dönemde şok dökülme ve saç dökülmesi yaşanması normaldir. Bu konuyu kafaya takmamaya çalışın. Makasla kısaltma yapmaya devam edebilirsiniz.

Saç ekimi sonrası 3. ay

Saç ekiminde 3. ay ve sonrası önemli bir zamandır. Ekilen saçlar bu dönemde uzamaya başlar. Saç ekimi öncesi sonrasını görmek için üçüncü ay fotoğraflarınızı göndermeniz gerekir.

6. ay

Saç ekimi operasyonundan sonra 6.aya kadar ekilen saçlarınızın %50-60’i çıkmış olur. 6. aydan sonra düzenli olarak saç kesimi yaptırabilirsiniz.

9. Ay

Saç ekimi operasyonunda 9 ay sonra nihai sonuçların yüzde 70’i tamamlanmış olur. Eğer ikinci seansa ihtiyacınız varsa bu ayda ikinci seansı yaptırabilirsiniz.

Bir yıl ve sonrası

Saç ekiminden bir yıl sonra nihai sonucun yüzde 90’ı tamamlanmış olacaktır. Saç ekimi öncesi sonrasını görmek için 1.yıl fotoğraflarınızı göndermeniz gerekir.

Saç Ekimi Sonrası Saç Bakımı

Saç Ekimi Sonrası Yıkama

Greftlerin alındığı donör bölgedeki kabukların giderilmesi için operasyondan hemen sonra saçınızın yıkanması gerekir. Bu sayede kabuklar ve kurumuş kan temizlenir, enfeksiyon riski ortadan kalkar ve iyileşme süreci hızlandırılır.

Saç Ekimi Sonrası Yıkama

Saç ekimi sonrası yıkama, dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. İlk yıkamanın uzman doktor tarafından yapılması ve sonraki yıkamaların nasıl olacağına dair hastanın bilgilendirilmesi gerekir. Saç ekimi sonrası yıkama esnasında yeni ekilen greftlere zarar verilmemesi için özenli olunması gerekir. İlk yıkamanız doktorunuz tarafından yapıldıktan sonra diğer yıkamalarda doktorunuzun talimatlarını uygularsanız hiçbir sorun olmayacaktır.

Ayrıca operasyondan sonra İstanbul Vita tarafından verilen saç ekimi sonrası şampuanı, losyon ve ilaçları iki hafta boyunca düzenli kullanmalısınız. Saç ekimi sonrası süreçte özel saç yıkama malzemeleri sayesinde saç ekiminizin kalitesi artacaktır.

Saç Ekimi Sonrası Süreçte Saçlar Ne Sıklıkta Yıkanmalı?

Saç ekimi operasyonundan sonra ilk ay her gün saçınızı yıkayabilirsiniz. Operasyondan sonraki iki hafta size verilen özel losyon ve saç ekimi sonrası şampuanı kullanmalısınız. 15.günden sonra, kabuklar azalmaya başlayacaktır ve bundan sonra diğer hafif şampuanları kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer kabuklar geçmediyse 20. güne kadar losyon ve saç ekimi sonrası şampuanını kullanmaya devam edebilirsiniz.

Nelere Dikkat Edilmeli?

Operasyondan sonraki ilk 5 gün greftlere dokunmamalısınız. Yıkama sırasında ılık su kullanın. 2 hafta geçtikten sonra duşta düşük basınçlı su ile yıkanabilirsiniz. Operasyondan bir ay sonra saçınızı normal yıkamaya başlayabilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası Yıkama Süreci Nasıl Olmalıdır?

Saç ekimi sonrası yıkama süreci şu şekilde olmalıdır:

1.ADIM: Losyonun Uygulanması

İlk olarak kafanıza losyonu nazik bir şekilde uygulamalı, losyonu 1 saat bekletip sonra durulamalısınız.

Operasyondan sonraki ilk hafta losyon sadece donör alan için kullanmalı, ikinci hafta hem donör hem alıcı alan için kullanmaya başlamalısınız.  Losyonu uygularken ekilen greftlerin yönlerine dikkat etmeli, ekim yapılan bölgeye çok nazik olmalısınız.

2.ADIM: Şampuan

saç ekimi sonrası şampuan

Losyonu 1 saat bekletip duruladıktan sonra saç ekimi sonrası şampuanını uygulayabilirsiniz. Şampuanı küçük bir kapta suyla seyreltip saç derinize hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ya da şampuanı elinizde köpürtüp başınıza o şekilde uygulayabilirsiniz. Köpüğü 2-3 dakika bekletip öyle durulayın.

3.ADIM: Durulama

Saçınızı durularken direkt suyun altına girmeyin. Şampuanı durularken bir kâse ile hafifçe su dökebilirsiniz.

4.ADIM: Kurutma

Saç ekiminden sonra saçınızı havlu ve kurutma makinesi ile kurutmamalısınız. Bu ekilen saçlara zarar verebilir.

Hangi Şampuan ve Saç Ürünleri Kullanılmalı?

Operasyondan sonra doktorunuzun donör bölge için önerdiği özel bir medikal şampuan, özel bir losyon, gün boyu kullanılacak bir sprey ve nemlendirici olacaktır. Bu ürünleri düzenli olarak kullanmalısınız.

Bethantax Power Anti Hair Loss Paketi

Bethantax Power Anti Hair Loss Paketi

Bethantax Power Saç Dökülmesine Karşı Şampuan Kullanımı: Bethantax Power saç dökülmesine karşı şampuanı saçınızı ıslattıktan sonra şampuanı 2 dakika bekletin ve sonrasında iyice durulayın. Saç ekimi operasyonundan sonra günde bir veya iki günde bir kullanabilirsiniz.

Bethantax Power Ozonlu Saç Onarım Yağı Kullanımı: Bethantax Power Ozonlanmış Saç onarım yağını haftada üç kez saç derinize uygulayın. Tamamen emilene masaj yaparak kafa derinize yedirin. En az 15 dakika bekletin ve durulayın. Bethantax Power Saç Dökülmesi Karşıtı Şampuan ile birlikte kullanın.

Bethantax Power Vitamin Kullanımı: Saç ekimi operasyonundan 10 gün sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere tok karnına birer tane alın.

Bethantax Power Ozon Onarıcı Serum Kullanımı: Serumu parmak uçlarınızla saç derinize hafifçe masaj yaparak yedirin. En az 20 dakika yıkamayın ve durulamayın. Uygulamadan hemen sonra donör bölgeye lokal olarak günde bir kere uygulayabilirsiniz.

Bethantax Power Serum Seti (dermorelli): Saç ekimi sonrası 1. Ayda bu serumları kullanmaya başlayabilirsiniz. Dermarollerı temiz kafa derisi üzerinde (serum uygulamadan) nazikçe 5 dakika boyunca hareket ettirin. Ardından birkaç damla serumu parmaklarınızla saç derisine masaj yaparak uygulayın. Serumu durulamadan 2 gün saç derisinde bırakın. Uygulamadan 2 gün sonra saçları yıkayabilirsiniz.

Mossi London Paketi

Mossi Saç Dökülmesine Karşı Şampuan Kullanımı: Mossi saç dökülmesine karşı şampuanı ıslak saça uygulayın. 2 dakika bekletin ve ardından iyice durulayın. Uygulamadan hemen sonra günde bir veya iki günde bir kullanın.

Mossi London Saç Ekimi Sonrası Vitamin Kullanımı: Saç ekimi uygulamasından 10 gün sonra kullanmaya başlayın. Sabah ve akşam olmak üzere birer tane tok karnına alın.

Mossi Saç Onarım Yağı Kullanımı: Mossi Saç Onarım Yağı'nı haftada üç kez 9-10 damla olarak saç derinize uygulayın. Tamamen emilene kadar saç derinize nazikçe masaj yapın. En az 20 dakika bekletin ve durulayın. Bethantax Saç Dökülmesi Karşıtı Şampuan ile birlikte kullanın.

Mossi London Ozon Onarıcı Serum Kullanımı: Parmak uçlarınızı kullanarak saç derinize hafifçe masaj yaparak yedirin. En az 15-20 dakika yıkamayın ve durulamayın. Uygulamadan hemen sonra ense bölgesine (Donör bölge) lokal olarak günde bir veya iki günde bir uygulayın.

Mossi Prohair Flacon Serum Seti (dermorollerlı): Saç ekiminden 1 ay sonra dermarollerı temiz kafa derisi üzerinde (serum uygulamadan) 5 dakika boyunca nazikçe sola ve sağa hareket ettirin. Ardından 3-4 damla serumu parmaklarınızla saç derisine masaj yaparak tamamen emilmesini sağlayın. Serumu durulamadan 2 gün saç derisinde bırakın. 2 gün sonra saçlar yıkanır ve temiz saç derisine aynı şekilde yeniden uygulanır.

Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme

Saç ekimi operasyonlarından sonra şok dökülme yaşanması yaygın bir durumdur. Bu durumla karşılaşınca endişelenmeyin. Bu operasyondan sonra yaşanabilecek geçici bir yan etkidir.

Saç ekimi sonrası şok dökülme, donör alandaki ve alıcı alandaki doğal saçların dökülmesidir. Operasyon sonrası normal saç dökülmesi ve şok dökülme aynı şey değildir. Saç ekimi sonrası dökülme, ekilen saçların yeni saçların çıkmasıyla itilerek dökülmesidir.

Saç ekimi sonrası şok dökülme ise sağlıklı saçlarınızın dökülmesidir. Mevcut saçlarınızın ve yeni ekilen greftlerin bir kısmı şok dökülme ile dökülebilir. Bunun nedeni saç ekimi operasyonu geçirmeniz yani kafa derinize uygulanan işlemlerin etraftaki mevcut saçlarınızı etkilemesidir.

Saç ekiminde greftlerin ekilmesi için açılan kanallar yanındaki saç köklerinin dinlenme evresine girmesine ve dökülmesine neden olabilir. Ayrıca bu işlem sırasında kesi işlemini gerçekleştiren doktorun yanlışlıkla saç köklerine zarar vermesi de buna neden olabilir. O yüzden bu operasyon sırasında dikkatli olunması gerekmektedir.

Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme Ne Zaman Olur?

Saç ekimi operasyonundan sonra iki ile sekiz hafta arasında şok dökülme meydana gelir. Bu süreçten sonra saçlarınız saç büyüme döngüsünün olağan bir evresi olan dinlenme evresine girer. Sonrasında yeni saçlar çıkmaya başlayacaktır. Saç ekimi yaptıranların yorumlarına göre bu süreçte sabırlı olmak ve saç ekimi sonrası bakıma özen göstermek yeterli olacaktır.

Saç Ne Zaman Tekrar Uzamaya Başlar?

Saç ekimi operasyonundan yaklaşık 3-4 ay sonra yeni ve sağlıklı saçlar çıkmaya başlar. Bunun sebebi saç büyüme döngüsündeki dinlenme ve telojen evresinin yaklaşık 100 gün sürmesidir. Bu evre bitince anajen yani aktif faz yeniden başlar. Bu saçların yeniden çıkış evresidir.

Saç ekimi operasyonundan yaklaşık altı ay sonra hastalar yeni saçlarının uzamaya başladığını fark eder, yaklaşık 12-18 ay sonra saçlar daha kalın ve daha güçlü çıkmaya başlar.

İyileşme Sürecinde Size Eşlik Edeceğiz

Operasyon sonrası iyileşme süreci bazen çok rahatsız edici olabilir, hatta bazı durumlarda istenmeyen yan etkiler görünebilir. İstanbul Vita ekibi tüm bu süreçte sizin yanınızda olacak ve aklınıza takılan bütün soruları saç ekimi öncesi sonrasında cevaplandıracaktır. Bu dönemde doğru bilgi almak her şeyden daha önemlidir ve saç ekiminin kalitesini arttırır.

Saç ekimi sonrası süreçler hakkında kişilerin yorumları


"Rutin bir işte çalıştığımdan saç ekimi yaptırdığımın fark edilmesinden korkuyordum ancak 1 gün içinde iş hayatına devam edebildim ve saçlarım sadece tıraş edilmiş gibi görünüyordu. Dolayısıyla çalışanlar için harika."


"Ocak 2022 de saç ektirdim, şok dökülme yaşadığımda çok korktum, çünkü ekilenlerin hepsi döküldü. Sonrasında bunun normal bir süreç olduğunu ve tam olarak sağlıklı olduğu bilgisini alınca rahatladım."


"Saç ekimi yaptırmadan önce başka yerlerde saç ekimi yaptıranların yorumlarını okumuştum. Saç ekimi sonrası sürecin daha kötü geçeceğini sanıyordum ama talimatları doğru bir şekilde uygulayınca gayet rahat geçti sürecim."


"Eylül 2021’de saç ekimi yaptırmaya gittim, operasyon çok iyi geçti fakat saç ekiminden birkaç gün sonra kendimi çok halsiz hissetmeye başladım. Hemen iletişime geçtim, bu durumun normal olduğunu, saç ekimi sonrası vitaminleri düzenli kullanmamı söylediler. Verilen vitaminleri kullanınca bu durum düzeldi. İlgilerinden dolayı bu kliniği tavsiye ediyorum."


"İlk başta saç ekimi yaptırmakta tereddüt ettim. Bu kliniğe ulaştığımda medikal danışman tarafından detaylı bir şekilde bilgilendirildim, içim biraz olsun rahatladı. Konaklamadan ulaşımıma kadar her şeyle ilgilendiler. Operasyon günü çok rahat geçti. Bir gün sonra da doktorum tarafından yıkama yapıldı, sonraki yıkamaları nasıl yapmam gerektiğini anlattı. Saçlarım 3. Ayda çıkmaya başladı, şimdilik her şey yolunda."