Türkçe
Yüz Germe Ameliyatı Nedir? Ameliyatsız Yüz Germe Fiyatları
Estetik Cerrahi Wednesday 23rd of February 2022

Yüz gençleştirme, yüz germe ameliyatı nedir? ameliyatsız yöntemler

Çağımızda daha genç görünmek ve cildimizi korumak için birçok medikal uygulama olmasına, kişiler tarafından da tercih edilmesine rağmen en uzun ömürlü ve kesin çözümü yüz germe ameliyatı ile sağlayabilmekteyiz.

Tarihi neredeyse 1 asır öncesine dayanan yüz germe 1900’lü yıllardan beridir uygulanan ve araştırılan bir konudur.

İlk yıllarında tamamiyle yüzeysel olup sadece yüzeydeki deri fazlalığını çıkarmayla sınırlıyken 1970’lerden itibaren yüzdeki tüm doku katmanlarına müdahale edecek oranda gelişmiş ve daha etkili bir cerrahi alan haline gelmiştir.

Yüz Gerdirme Nedir?

Yüz gerdirme operasyonundaki asıl hedef yüzün dokusunda meydana gelen sarkmalar ve yağ doku deformasyonlarının onarımı ve iyileştirilmesidir. Bu operasyon ile deri gerginleştirilir ancak ince kırışıklıklar, düzensiz renk dağılımı veya renk kaybı, cildin kalitesi değişmez. Yüz germe ile yaş alma ve yer çekiminin neden olduğu yanakta sarma ve dudak kenarında, gıdıda oluşan derin çizgilerin yoğunluk kazanması, yüzdeki deride oldukça yaygın bir sarkma, boyun bölgesindeki yağ birikimi ve çizgiler derinlemesine tedavi edilir. Yaşlanma ile yüzün oval şeklinin bozulup dikdörtgen şeklini alması da yine yüz germe ile düzeltilerek genç bir forma kavuşturulur. Bu görünüm sadece ve sadece yüz germe ile elde edilir.

  • Günümüzde estetik cerrahlar, yüz gerdirme ameliyatlarıyla eş zamanlı olarak başka operasyonlarda gerçekleştirmektedirler. Bunlar genellikle; alt-üst göz kapaklarına uygulanan (blefaroplasti), burun ameliyatı (rinoplasti), yüz bölgesinden liposuction ile alınan yağ dokularının gerekli bölgelere dolgu olarak takviye edilmesi ve yüz germenin yanında alın-boyun germe işlemlerinin de yapılması.

Operasyon Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli

Operasyon Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli

Yüz germe ameliyatı öncesi hastanın tıbbi geçmişi araştırılmalıdır. Kronik bir rahatsızlığının olup olmadığı (yüksek tansiyon, diyabet vb.), düzenli olarak kullandığı ilaçlar (kan sulandırıcı ilaçlar vb.), saptanmalıdır. Bu büyük önem arz etmektedir çünkü ameliyattan sonra en çok rastlanan yan etki yara içinde kan birikmesi (hematom) durumudur.

Hematoma yol açan en önemli iki neden; yüksek tansiyon ve kullanılan kan sulandırıcı ilaçlardır. Yani ortada bu engeller var ise bu durumlar giderilinceye kadar ameliyat başka bir tarihe ertelenmelidir ya da doğru zaman beklenmelidir.

Ve ayrıca kullanılıyorsa eğer ameliyattan en az 15 gün önceden sigara kullanımı sonlandırılmalıdır. Çünkü operasyonda ince bir cilt ve cilt altı doku hatırı sayılır şekilde kaldırılmakta ve gerdirilmektedir. Sigara; cildin yapısını, dokulardaki kan dolaşımını önemli oranda bozmaktadır. Operasyonda beklendiği üzere gerçekleşen doku ölümü (nekrozu) sigara ile artışa geçmektedir. Bundan dolayı operasyon uzun bir süre önce sigara sonlandırılmalıdır.

Yüz Germe Ameliyatı

Yüz germe ameliyatı bir diğer deyişle face lifting nasıl yapılır? oldukça merak edilen konuların başında gelmektedir. Operasyon hasta ve doktor ortak kararıyla alınır ve uygulanır. Yüz gerdirme ameliyatında yüz bir bütün olarak ele alınır ancak içerisinde birden fazla farklı uygulamalar içerir. Her organın birbiriyle olan uyumu ve mesafesi çok ince hesaplanır ve herhangi bir simetrik kayba neden olmayacak şekilde uygulanır. Yüz germe ameliyatları genel itibariyle 3 bölümden oluşmaktadır bunlar; mini yüz germe, orta yüz germe ve tam yüz germe şeklindedir.

Yüz Germe Ameliyatı Çeşitleri

  • Orta yüz germe (yanak): Bu ameliyat çeşidinde sadece sarkan yanak bölgesinde işlem yapılır ve yanak dokusu yukarı kaldırılır. Göz altından açılan bir kesi ile veya saçlı deriden kameraları sistemle de girilebilir. Çoğunlukla 40-55 yaş aralığındaki kişiler için uygundur. Ameliyatta lokal veya genel anestezi uygulanır, 2 saat aralığında sürmektedir.
  • Mini yüz germe ameliyatı: Bu ameliyat çoğunlukla 45-50 yaş altı daha genç kişilere önerilir, bu hastalar yüzünde henüz sarkmalar şiddetli boyutta değil iken yanak bölgesinde gelişen hafif sarkmayı onarmak için uygulanır. Derin dokuya yani deri altına fazla müdahale edilmeden yanak sarkıklığının onarılması amaçlanır. Kulak önünden artan doku fazlalığı alınır ve iç doku yapısı sıkılaştırılır. Operasyon genel anestezi ile yapılır ve ortalama olarak 2 saat sürmektedir.
  • Tam yüz germe ameliyatı: Tam yani full-face lift ameliyatında ise şakak bölgesi saçlı sınırdan başlayıp, kulak önü boyunca devam ederek kulak arkasında bir kesi açılarak, yanak bölgesi, çene hattı ve boyun gerdirilir. Tam yüz germe ameliyatının en önemli ve başarılı kısmı deri ile birlikte deri altında bulunan ‘smas’ denen bağ dokusunun da gerilebilmesidir. Böylece deri altında bulunan bağ dokular, mimik kasları ve aşağıya doğru sarkmış diğer dokulara da müdahale edilir. Bu şekilde derinlemesine bir işlem yapılarak deformasyona uğramış ve uğramakta olan tüm dokular ve unsurlar normal yerlerine taşınarak, iyileştirilir. Tam yüz germe ameliyatları daha yaşlanmış ciltlerde, genellikle 55-60 yaş aralığındaki kişiler için uygun bulunmaktadır. Ameliyat genel anestezi ile yapılarak, 2 ila 4 saat sürmektedir.

Ameliyat

Ameliyat hastane ortamında, anestezi uzmanlarının gözetimi altında yapılır. Genel anestezi kullanılarak uygulanabildiği gibi, sakinleştirici ilaçlar eşliğinde (intravenöz sedasyon) lokal anestezi ile de yapılabilmektedir. Bu tarz ameliyatlar tekniğe ve ameliyatın içeriğine göre 3 ila 10 saat arasında sürmektedir. Ek uygulamalar; burun, göz kapağı, kulak vb. aynı seansta yapılabilir. Ameliyattan sonra eve dönmek mümkündür ancak oluşabilecek herhangi bir aksiliğe karşın 1 gece hastanede kalmak gerekebilir. Yüz gerdirme ameliyatında izler vardır ama bu izler saç altı, kulak önü ve kulak arkası gibi bölgelere kamufle edilir. Çene altındaki yağların alınması aynı bölgede 3 ila 5 mm.lik bir ize neden olur. Ancak bu izler kalıcı olmayıp, gizlenebilen hafifi izlerdir.

Ameliyat Sonrası

Ameliyattan sonra erken dönem çoğunlukla rahat atlatılır, yüzün genelinde şişlik, uyuşukluk, mor-mavi renk değişimi ve gerginlik olabilir. Ameliyatta uygulanan anestezi yüz sinirlerini etkileyebileceğinden dolayı yüzde küçük çaplı asimetriler oluşabilir ancak bunlar kısa süreli yan etkiler olup 3-5 gün içerisinde normale dönecektir. Göz, burun ve ağız açık bırakılacak şekilde yüze ve yanaklara soğuk bezlerle ped uygulanır. Doku içinde kan birikimini önlemek için dren denen silikon borular konularak biriken kan takviye edilir. Ameliyat sonrası hastaların en az 2 hafta süreyle takmaları gereken yüz korsesi işlem görmüş yüzü dış faktörlerden ve giyinirken kıyafetlerin darbesinden koruyacaktır ayrıca bu süre içinde gerilen yüzü fazla hareket ettirmemek, zorlamamak gerekmektedir. Çok ağrı olması durumunda aspirin dışında ilaçlar kullanılabilir. Kan dolaşım problemlerinden kaynaklanan deri kayıplarını önlemek için en az 1 ay boyunca sigara kullanılmamalıdır.

Günlük Yaşama Dönüş                                                         

Operasyon usulüne uygun olarak gerçekleştirildiği taktirde sonuç başarılı olacaktır. Nadiren ikinci düzeltmeye ihtiyaç duyulur. 2. Veya 3. Günden itibaren hasta evdeki günlük işlerini yapabilir. 1 hafta sonra işine dönebilir ve makyaj yapabilir. 2 ay süre ile sigara kullanmaması, güneşe maruz kalmaması, dış darbelerden korunması tavsiye edilmektedir. Yüz ve boyundaki operasyon kişinin yaşam koşullarına ve yaşına göre 5 veya 10 yıl dayanmaktadır.

Yüz Yenileme Yöntemleri

  • Alın germe- forehead lift
  • Şakak germe- teporal lift
  • Kaş kaldırma- brow lift
  • Yanak- mini, orta ve tam yüz germe
  • Boyun germe
  • Göz kapağı estetiği- blefaroplasti
  • Burun estetiği- rinoplasti
  • Liposuction- yağ enjeksiyonları
  • Diğer alternatif cerrahiler- dermabrazyon, deri lezyonlarının alınması vb.

Ameliyatsız Yüz Germe Nedir?

Yüz germe işlemini cerrahi olmayan yöntemlerle yapmaya denir. Amaç aynı ancak uygulamalar farklılık gösterir. Ameliyatsız uygulamalarda son derece kalıcı ve sağlıklı sonuçlar vermektedir. Bıçak altına yatmak istemeyen hastalar için son derece uygundur.

Bu Yöntemler Şu Şekilde Sıralanabilir:

  • Kırışıklık olan bölgeler için dolgu uygulamaları
  • Ultherapy yöntemi
  • Fraksiyonel radyofrrekans yöntemi
  • VShape yöntemi
  • Yüz mezoterapisi
  • Clearlift lazer
  • Thermage yöntemi
  • İple yüz germe
  • Fransız askısı

Gençleştirme Aşısı

Cildin su barındırma kapasitesi ve kolajen sentezi zaman içinde azalarak dış etmenlerin cilt üzerindeki negatif etkilerinin artmasına olanak sağlayarak yaşlanma dediğimiz olguya neden olur. Bu durumu engellemek adına cilt için en önemli olan nemin ve kolajen üretiminin desteklenmesi gerekmektedir. Medikal cilt bakımı ve gençleştirme uygulamaları genellikle bu prensip üzerine kuruludur. Gençlik aşısı da hyaluronik asitde su kapasitesini uzun süreli ve kalıcı olarak artırarak cildin nem ihtiyacını derinlemesine karşılar ve kolajen üretimini de destekler.

Gençlik Aşısı Nedir?

Gençlik aşısı ciltte meydan gelen sarkmalar, kırışıklıklar, solgun bir cilt yapısı gibi yaşlanma belirtilerinin ameliyatsız yöntemlerle giderilmesi uygulamasıdır.

Yaşlanma ile cildin elastik yapısını kaybederek gevşemesi, sarkması, yüz hatlarının silinmesi, göz altında torbaların oluşmasına ve gıdının sarkmasına yol açar. Cildin sarkması da kırışıklıklara davetiye çıkarır. Kan dolaşımının ve lenfomatik akışın yavaşlamasıyla cilt gevşer, matlaşır ve hızlı bir şekilde canlılığını yitirir.

Gençlik aşısının çalışma prensibi:

  • Cildin kaybettiği elastikiyet geri kazandırılır
  • Elastikiyetini kazanan cilt sıkılaşarak yukarı doğru kalkar
  • Kırışıklar giderilir ve yeni kırışıkların oluşumu engellenir
  • Cilt nemlenir ve hacimlenir
  • Cilt genleşerek daha formda ve canlı bir görünüme kavuşur
  • Cilt lekeleri açılır ve ton eşitlenir

İlk uygulamadan sonra birkaç gün içinde cildin parlaklığı artar ve hacim kazanır. Ancak asıl etkilerinin tam olarak ortaya çıkması için en az 1 ay beklemek gerekmektedir. Ortalama 3 aylık süreçte aşının etkisi maksimum seviyeye ulaşır ve devam eden süreçte cilt gençleşmesi ara vermeden ilerler.

Gençlik aşısı da diğer birçok uygulama gibi geçici bir tedavi yöntemidir. Kalıcılığı, cildin yapısına, yaşına, kişinin yaşam tarzına ve tedavinin ne kadar düzenli uygulandığına bağlı olarak değişebilir.

Ultherapy Nedir?

Ultherapy teknolojisi; ciltteki tüm katmanlara ses dalgaları yoluyla noktasal ısı sağlayarak kolajen üretimini uyararak aktifleştirir ve böylece cilt sıkılaşmaya ve canlanmaya başlar.

Ultherapy ile:

  • Kolajen aktive edilir ve daha fazla üretilmeye başlar
  • Bağ dokusu güçlenir
  • Cilt sıkılaşır
  • Kırışıklarda gözle görülür bir azalma sağlanır

Fransız Askısı Nedir?

Ameliyatsız yüz gerdirme yöntemlerinden biri olan Fransız askısı; içi polyester dışıysa cilt dokusuna uygun yapıda silikondan yapılmış iplerle cildi germe işlemidir. Fransız askısı Fransa’da geliştirildiği için bu ismi almıştır. Bu operasyonda kullanılan ipler ile yüzdeki sarkmalar ve kırışıklar giderilerek cilt genç bir görünüme kavuşur. Ayrıca bu yöntemde kullanılan ipler cilt dokusuyla uyumlu olduğu için yüz felci tedavisinde de kullanılır.

Fransız Askısı Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Bu operasyon lokal anestezi veya sedasyon altında uygulanabilir ve ortalama 1 saat sürer. Gençleştirilmek istenilen bölgelere biyolojik olarak insan dokusuyla uyumlu olan bu ipler yerleştirilir. Çoğunlukla kulak üzerinden deri altına yerleştirilir ve böylece operasyon izleri saçın altına gizlenmiş olur. Yerleştirilen ipler gerilerek hastanın yüzünde lifting etkisi yaratarak sıkılaşma sağlanır. Germe tamamlandıktan sonra bu ipler sabitlenerek işlem sonlandırılır.

Yüzde uygulandığı alanlar:

  • Yüzdeki oval bölgeler
  • Elmacık kemikleri
  • Çene altı ve boyun
  • Yanaklar
  • Kaşlar

Vücutta uygulanabileceği alanlar ise:

  • Göğüsler
  • Kalçalar
  • Kollar
  • Bacaklar

Yüz Dolgusu Nedir?

Tarihi çok eskiye dayanan dolgu uygulamaları ilk olarak 1893’te geliştirilmiştir. 1900-1935 yıllarında kullanılan parafin çok ciddi yan etkiler göstermesinden dolayı kullanımı durdurulmuştur. Geliştirilen ve denenen birçok uygulamadan sonra ideal olan Hyaluronik asit 1997 yılında onaylanarak küresel anlamda uygulanmaya başlandı.

Hyaluronik asit cilt, kıkırdak, bağ doku ve kemiğin doğal bir içeriğinden oluşan berrak ve visköz bir içeriktir.

En önemli özelliği olan su tutma ile cildin nem ihtiyacını gidererek, elastikiyet ve güç kazandırır.

Yüz Gerdirme Fiyatları

Yüz Germe Ameliyatı Fiyatları 2021

Ameliyat için sabit bir rakam söylemek mümkün değildir çünkü içeriği kapsamlı olup tetkikler ve hastanın ek talepleri sonucunda belirlenmektedir. Ayrıca ameliyatın yapılacağı hastane, doktor, hastanede kalış; hangi il veya ilçede gerçekleşeceği gibi unsurlar da yüz gerdirme fiyatları için belirleyici olmaktadır.

Lazer İle Cilt Yenileme

Lazer ile cilt gençleştirme ameliyatsız gençleştirme yöntemlerinden biridir ve deri altındaki kolajen dokuyu canlandırmayı amaçlar. Yüz, boyun, göğüs ve ellerde oluşan yaşlılık belirtilerini tedavi eder.

Lazer tedavisinden önce hasta ön muayeneden geçirilir ve sağlık açısından bir engel olup olmadığı saptanır. Ardından hangi bölgelere işlem yapılacağı belirlenir ve duruma göre hastaya lokal veya genel anestezi uygulanır.

Ne Kadar Sürer?

Lazer cilt gençleştirme hastanın yaşına ve beklentisine bağlı olduğundan seans sayıları değişebilmektedir. Ancak minimum 3 seans uygulanması gerekmektedir ve kapsamlı bir tedavi bekleniyorsa 7 seansa kadar çıkabilmektedir. Her seans ortalama 30 ila 40 dakika sürmektedir.

Tedavi sırasında belirlenen bölgelere lazer frekansları gönderilmektedir dolaylı olarak frekanslar bu bölgelerde tahribata neden olur. Bu tahribatlarda bir miktar ağrıya yol açabilmektedir bundan dolayı tedavi öncesi ağrı hissini azaltmak için anestezi uygulanmaktadır. Uygulama sonrasında anestezinin etkisi geçeceği için doktor kontrolünde ağrı kesici tedavisi uygulanabilmektedir.

IPL Lazer ile Cilt Gençleştirme

Estetik uygulamalarda IPL lazer yani soğuk lazer ilk olarak 1994 yılında tasarlanmıştır. Lazer sistemlerinden farklı bir çalışma prensibine sahiptir, her bölge için dalga boyu farkıdır.

Örneğin: Akne tedavisinde 480nm filtreler kullanılır, leke tedavisinde 530nm filtre ve damarsal (roza hastalığı) deri problemlerinde ise 560nm filtre kullanılmaktadır.

IPL Kullanım Alanları

IPL Lazer ile Cilt Gençleştirme

Leke tedavisi: Ciltte meydana gelen lekeler çoğunlukla güneş ışığı, hormonel nedenler, bazı medikal ilaçlar ve yoğun olarak kullanılan kozmetik ürünlerdir. Lekelerin en önemli nedeni kuşkusuz güneş ışınlarıdır ancak gebelik sırasında gelişen hormonel değişiklikler de neden olmaktadır. Lazer tedavisinde lekeye neden olan etmenler için farklı tedavi seçeneklerinden; kimyasal peeling, leke maskesi (cosmelan), traneksamik asit ve enjeksiyon tedavi uygulamaları da ayrı ayrı veya lazer ile birlikte uygulanabilmektedir.

Damarsal problemler: Kırmızı yüz de denilen diğer adı roza hastalığı olan damarsal kaynaklı hastalıklarda lazer ile tedavi edilmektedir. Kırmızı yüz kalıtsal faktörler, güneş ışınları, stress, bazı ilaçlar ve çevresel etmenlere bağlı olarak gelişir ve ilerler. IPL lazer ile damarsal kaynaklı hastalıkların tedavisinde de kullanılır ve nöbetleri azaltır ancak bu tedavinin yılda 4 ila 6 seans ve sonraki aylarda da destekleyici seanslar şeklinde devam ettirilmesi gerekmektedir.

Akne: İlk olarak buluğ çağında ortaya çıkan akne (sivilce) yetişkinlikte de bazı nedenlere bağlı olarak görülmeye devam eder. Bu nedenler arasında cilt tipinin yağlı olması, hormonlar, kozmetik ürünleri, beslenme tarzı ve stres sayılabilir. Akne p. acnes denen bir bakterinin ciltteki yağ bezelerinde iltihaba neden olmasıyla da ortaya çıkar bu durumun tedavisinde a vitamini, ağızdan alınan veya dışarıdan sürülen ilaçlar ve akne maskesi kullanılır.

IPL tedavisi bu bakterinin yol açtığı aknelerin tedavisinde uygulanır, iltihapları yok eder, cildi sıkılaştırır ve iyileştirir. Tedavinin olumlu sonuçları ancak 3. Seanstan sonra görülmeye başlanır.

Cilt gençleştirme: Ciltte meydana gelen yaşlılık belirtileri; nem kaybı ve sonrasında kuruluk, kırışıklık ve elastikiyet kaybı, lekelenme ve ton kaybı IPL ile tedavi edilir. Bu tedavi ile cilt sıkılaşır ve lekelenmeler ortadan kalkar.

  • İstanbul cilt gençleştirme işlemleri için kliniklerle yüz yüze görüşmek ve muayene olmak çok önemlidir. İstanbul Vita Mecidiyeköy ameliyatsız cilt gençleştirme uygulamalarıyla her zaman hizmetinizdedir.