Türkçe
Gıdı Aldırma Estetiği Nedir? | 2022 Gıdı Estetiği Fiyatları
Estetik Cerrahi Wednesday 23rd of February 2022

Ameliyatsız gıdı aldırma estetiği nedir? fiyatları ne kadar?

Estetik olarak herkesin ama özellikle kadınların en çok şikayetçi olduğu konuların başında gıdı sarkması gelmektedir. Çenenin alt kısmında, yaşın ilerlemesiyle, yapısal sebeplerle ama en çok da aşırı kilolardan kaynaklanan gıdının yağlanması ve sarkması durumudur. Gıdının sarkma aşmasına gelmesi oldukça kolayken; eritilmesi ve eski sıkı haline döndürülmesi son derece zor bir süreçtir.

Çenenin sarkma aşamasına gelmemesini ve formda kalmasını sağlayabilecek birçok yöntem vardır ancak bunların sürekli ve düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Ayrıca bazı kişiler küçük çene ve uzun boyun yapısına sahiplerse hafif bir kiloda dahi gıdı yağlanmasıyla karşılaşabilirler. Gıdı sarkmasını önlemenin en önemli yolları egzersiz yapmak ve formda kalmaktır denebilir.

Gıdı yağlanması ve sarkma her kişide farklı şekillerde oluşmaktadır; bazılarında sarkık haldeyken bazılarında ise kütle halinde görünür. Yüz simetrisi ne kadar düzgün olursa olsun sarkık veya belirgin bir gıdı tüm güzelliği öretecek ve kişileri olduklarından çok daha farklı gösterecektir. Bazen bireyler zayıf olsalar dahi eğer gıdıları varsa bu da onların kilolu görünmelerine neden olacaktır.

Estetik uygulamalarda gelinen son nokta olan ve kadınları oldukça sevindiren gıdı aldırma estetiği erkek hastalar için de son derece sevindirici olmuştur. Gıdı aldırma ameliyatı ile tüm problemler çok kısa süre içinde sonlandırılmaktadır. Operasyonun başarısından dolayı gıdıdan yağ aldırma birçok kişi tarafından rağbet edilen bir uygulama olmuştur. Sadece yurt içinden değil yurtdışından da oldukça fazla sayıda hasta Türkiye’ye gıdı aldırma ameliyatı (neck lift surgery in Türkey) için gelmektedir.

Gıdı aldırma ameliyatı İstanbul olmak üzere Türkiye’nin hemen hemen her yerinde etkili bir şekilde uygulanan bir estetik cerrahi ameliyatıdır.

Gıdı Sarkması Nedenleri Nelerdir?

Gıdı Sarkması Nedenleri

Gıdı sarkması şikayetiyle hastaneye gelen veya ameliyat olan hastaların çoğunun gıdı sorununun kilodan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Kilo sorunu olmayan hastalarda ise gıdı sarkması yaşlanma veya erken yaşlanma kaynaklıdır. Diğer yandan kişilerin yoğun miktarda tütün ve türevlerini tüketmesi, alkol kullanımı, yanlış uyku pozisyonunda uyunması ve güneş ışınlarına doğrudan ve sürekli maruz kalınması durumlarında gıdı sarkması ortaya çıkacaktır.

Şişmanlık

Fazla kilo ile gıdı sarkması ve diğer sarkmalar daima birbirine paraleldir. Aşırı kilo, içeride olduğu kadar dışarıda da birçok yapıya zarar verir ve ciltte tahribata neden olarak elastikiyetini kaybettirir. Elastikiyetini kaybeden cilt doğruca sarkmaya başlar. Ayrıca fazla kilolar boyun bölgesindeki dokulara yoğun miktarda yük bindirerek zarar görmelerine neden olur bu da yine gıdı sarkmasına yol açan bir diğer nedendir.

Yaşlanma

Gıdı diğer nedenlerden ayrı olarak yaşla birlikte doğal olarak sarkmaya veya yağlanmaya başlar, özellikle 30 ve 50’li yaşlar kritik önem taşımaktadır. 30 yaş gıdı sarkmasının başlangıcı 50 ise net bir şekilde ortaya çıktığı zamandır denebilir. Yaşlanma sürecinde vücut doğal olarak değişmeye başlar ama bu değişimin en belirgin olduğu bölge yüz ve çevresidir. Yüzün yaşlanması; derinin elastikiyetini kaybetmesine, kasların gevşemesine ve sarkmalara neden olmaktadır. Ciltte elastikiyet sağlamakla görevli kolajen yaşlanmayla beraber daha az salgılanmaya başlar böylece elastikiyetini kaybeden cilt sarkar.

  • Yaşlılıktan kaynaklanmasının dışında gıdı sarkması kolajen eksikliğinin de belirtilerinden biridir. Böyle bir durumda bir beslenme uzmanına danışmakta gerekmektedir.

Sigara Kullanımı

Sigara vücutta birçok organa zarar vererek, ciddi ölçekte tahribata neden olur; kan dolaşımı sekteye uğradığı için vücuttaki hiçbir hücre yeterli oksijene ulaşamaz bu da cildin hasar görmesine neden olur. Ayrıca birçok vitaminin özellikle de A vitamininin azalmasına neden olarak doğruca erken yaşlanma belirtilerini ortaya çıkarır. Erken yaşlanma ile kırışıklıklar ve sarkmalar belirginleşir, yani sigara kullanan kişilerde gıdı sarkması çok erken ortaya çıkar ve bu da doğal bir durumdur.

Yanlış Uyku Pozisyonu

Yıllar içinde vücudumuz yer çekimine karşı koyamaz ve aşağı doğru sarkmaya başlar. Uyurken sırtüstü yatmaya dikkat etmeliyiz çünkü yüzüstü pozisyonda cildimiz sarkmaya çok daha elverişlidir. Cildimiz sarkarken gıdı da ona eşlik eder ayrıca gözaltları da sarkar ve daha görünür hale gelirler.

Hareketsiz Yaşam

Hareketsiz yaşam hemen hemen her hastalığın ve sağlık açısından her kötü gidişin en büyük nedenlerinden biridir. Hareketsizliğin en büyük götürülerinden biri kasların yeterince çalışmamasından dolayı deri ile kas arasındaki bağların zayıflaması ve işlevsizleşmesidir. Bu durumda kişiler kilo alacakları için gıdık ortaya çıkacaktır diğer bir durumda gıdık yine ortaya çıkacaktır çünkü hareketsiz yaşam kişilerin erken yaşlanmalarına neden olmaktadır.

Güneşe Maruz Kalmak

Güneş ışınları özellikle yaz aylarında uzun süre maruz kalınması durumunda ciltte tahrişe ve lekelere, cilt kanserine, güneş çarpmasına vb. birçok rahatsızlığa neden olmaktadır. Bunlar normal şartlarda güneşin zararlarıdır birde son yıllarda ozon tabakasının delinmesinden ötürü güneş ışınlarının yeryüzüne daha dik açılarla düşmesi, küresel ısınma gibi nedenler güneş ışınlarını maksimum düzeye çıkarmıştır. Kışın öğlen saatlerinde 30 dakikalık, yazın da öğlen saatlerinde 15 dakikalık güneşlenme sağlıklı sayılırken bundan fazlası zararlı görülmektedir.

Güneşe maruz kalmak cildimizi yakar, elastikiyet kaybına neden olarak sarkmalara yol açar. Kişilerin bronzlaşabilmek için solaryum kullanmaları da yine cilt sarkmalarına doğrudan yol açan diğer nedenlerden biridir. Solaryum uzmanlar tarafından tavsiye edilmeyen, cilt kanseri gibi birçok rahatsızlığa yol açan sağlıksız bir uygulamadır.

Gıdı Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Gıdı estetiğinde uygulanan yöntem liposakşındır. Cerrah kontrolünde çok ince kanüller ile gıdı bölgesindeki yağlar vakumlanarak alınır. Bazı durumlarda alınan bu yağlar çene bölgesine eşit oranda dağıtılarak eklenir yani liposakşının yanında germe yöntemi de kullanılmış olur. Böylece hem sarkık gıdı toparlanır hem de yüz daha simetrik bir ölçüye kavuşur. Gıdı estetiği sırasında lokal ya da genel anestezi uygulanır ve işlem çok kısa sürer. Hasta operasyon sonrasında taburcu olur.

Gıdı Aldırma Ameliyatı Sonrası

Ameliyat sonrasında yüz bölgesi baştan çeneye kadar bandajlanacaktır. Bu korse 3 veya daha uzun bir süre takmanız gerekmektedir. İlk günler ameliyat bölgesinde hafif ağrı oluşabilir ancak doktor kontrolünde kullanılan ağrı kesiciler bu ağrıları dindirecektir. Ağrıların yanında gıdı estetiği yapılan ameliyat bölgesinde 1 hafta kadar morarma ve ödem de görülebilir ancak bunlar kısa süreli yan etkilerdir.

Eğer gıdı aldırma ameliyatı sırasında germe işlemi uygulanmadıysa dikiş atılmadığı için herhangi bir iz olmayacaktır. Böylece dikiş izi olmadığı için başka herhangi bir iz derdi de olmayacaktır. Hasta gıdı estetiği ameliyatından sonra 10 gün içinde kontrollü bir şekilde iş ve sosyal hayatına dönebilmektedir. 

Liposakşın (Yağ Aldırma)

Obezite gibi çok ileri aşamadaki durumların dışında kalan, hafif kilolu veya kalça, basen gibi belli bölgelerde yağlanma sorunu olan kişilerde uygulanan bir yağ alma yöntemidir. Liposakşın ile hastaların istedikleri bölgelerden yağlar alınır ve vücutları daha hoş, daha simetrik bir şekle sokulur. Liposakşın geçmiş yıllardan beri uygulanan ve oldukça rağbet gören bir estetik operasyondur.

Liposakşın yönteminde vücuttaki yağlar çeşitli yöntemlerle akışkan hale getirilir ve bu bölgelerde açılan 1-2 mm.’lik kesilerin içinden ince ve uzun kanuller ile vakumlanarak tasviye edilir.

Liposakşın Kimlere Yapılabilir?

Her ameliyatta olduğun gibi liposakşında öncelikle doktor kontrolü ve görüşü gerekmektedir. Öncelikle liposakşın bir zayıflama metodu değildir bundan dolayı obez hastaları bu uygulama ile zayıflayamazlar veya obez altı kilolu kişilerde bu uygulamadan faydalanamazlar. Bu uygulama bölgesel yağlanmadan şikayetçi, diyet ve spor ile eritilemeyen inatçı yağlanmalar için uygulanan bir ameliyattır. Kilo problemi olan kişiler öncelikle spor ve perhiz ile zayıfladıktan sonra inatçı yağların çözümü için bu uygulamaya başvurmalıdır.

Hamile, yeni doğum yapan ve ciddi bir rahatsızlığı bulunan kişiler bu uygulamadan faydalanamaz. Sistemik sağlık problemi diyabet, böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği vb. bulunan kişilere gerekli tetkikler yapılmalı ve risk faktörleri saptanmalıdır. Liposakşında bir cerrahi müdahale olduğu için herhangi bir sağlık sorunun önceden tespit edilmesi hayati önem arz etmektedir.

Genellikle her yaştan kişiye uygulanabilen liposakşın bazı durumlarda yaş engeline takılabilmektedir çünkü ileri yaşlarda cilt elastikiyetini kaybettiğinden kişilerin cildi bu uygulama sırasında zarar görebilir.

Liposakşının Yararsız Olduğu Durumlar

Her ne kadar kulağa zayıflamak için birebir bir uygulamaymış gibi gelse de liposakşın ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.

Sürekli kilo alıp verme gibi bir problem söz konusuysa liposakşın ameliyatı fayda sağlamayacaktır. Bu durumda bir diyetisyen ile görüşmeniz veya hormon değerlerinize baktırmanız sorunun kökeni için daha doğru bir adım olacaktır.

Liposakşın sonrasında düzenli diyet ve spor alışkanlık edinilmelidir çünkü liposakşın kalıcı bir uygulama değildir, yağlanmaya neden olan faktörler değiştirilmedikçe sorun tekrarlanacaktır. Liposakşın ameliyatından sonra düzenli yapılan spor ve aktif yaşam ile bölgesel yağlanma sorunu kalıcı olarak çözülebilir ve kişiler böylece daha sağlıklı bir yaşam stili edinebilirler.

Bölgesel yağlanmaya ek olarak sarkma sorunu baş gösteriyorsa bu sorunun çözümü de liposakşın değildir. Doğum sonrası meydana gelen karın duvarı sarkmaları da yine liposakşın ile çözülemez ayrıca selülit oluşumu da yine liposakşın ile giderilemez. Bu sorunların hepsi için farklı estetik uygulamalar vardır bu nedenle hastaların nereye başvuracaklarını iyi bilmeleri ve uzman kişilere danışmaları önem arz etmektedir

İstanbul liposuction merkezleri değişkenlik göstermekle birlikte uygulanılan teknikler ve fiyatlar hemen hemen aynı seviyede izlemektedir.

Lazer Lipoliz Nedir? Liposakşın ile Farkları Nelerdir?

Diğer bir adı lazer diyot olan lazer lipoliz doğruca yağ hücrelerinin zarlarını hedef alarak patlatılması yöntemidir. Diğer yağ aldırma işlemlerinde olduğu gibi bu uygulama da bölgesel zayıflamayı hedeflemesinin yanında yüz bölgesinde meydana gelen gevşek yapının giderilmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca bir diğer önemli noktası yoğun terleme problemi olan kişilerin koltuk altlarına uygulanarak terleme problemi çözülmektedir.

Bu iki uygulama arasındaki fark teknik farktır. Liposakşında; yağlar kanüllerle anestezi altında alınır. Lipolizde ise; lazer deri üstünden uygulanır ve yağlar idrar yoluyla vücuttan atılır. Yağ dokusunun çok inatçı ve yoğun olduğu durumlarda lipoliz yerine liposakşın uygulanmaktadır.

Ultheraphy- Ameliyatsız Yüz ve Boyun Germe

Ameliyatsız yüz ve boyun germe denince akla ilk gelen uygulama Ultheraphy teknolojisidir. Bu uygulama tembelleşen veya yaşla birlikte salınımı azalan kolajen üretimini yeniden aktifleştirmeyi bir ultrason tekniğidir. Cildin taşıyıcı doku katmanlarına ultrason ile küçük ısıtmalar yapılarak uyarılan kolajen yeniden harekete geçerek ciltte sıkılaşma sağlar. Gevşeme ve sarkma oluşan gıdı, boyun, göz çevresi, dekolte, yanak vb. bölgelerde düzenli seanslar sonucunda etkili bir sıkılaşma elde edilir.

  • Ameliyatsız bir yöntem olan ultherapy uygulandığı bölgeye göre değişmekle birlikte tek seans genel olarak yarım saat ile 1 saat aralığında sürmektedir. Sadece göz çevresine yapılan uygulama 20 dakika sürerken tüm yüze yapılan uygulama 60 dakika kadar uzamaktadır. Operasyonun etkileri ise 1 yıla kadar devam etmektedir. Kişinin yaşına ve fiziki durumuna göre değişmekle birlikte çoğunlukla tek 1 seans etkili bir sonuç vermektedir.

Uygulama sonrası hasta günlük hayatına hemen dönebilir, ultherapy ciltte herhangi bir tahrişe ve morarmaya neden olmaz. Nadiren meydana gelen kızarıklık gibi durumlar en geç 1 saat içinde geçmektedir. Bazen hastaların ciltlerinin hassas olduğu durumlarda da kızarıklık oluşabilir ancak bunlar her durumda geçici yan etkilerdir. Ultheraphy işleminden hemen sonra beklenen gerginlik bir miktar ortaya çıkar ancak asıl sonuç 2 ila 3 ay sonrasında belirginleşmektedir.

Gıdı Eritme İçin Egzersizler

Gıdı Eritme İçin Egzersizler

Gıdı bölgesindeki yağlanma sorunu ameliyatsız yöntemlerle de çözülebilir. Bu yöntemlerin başında düzenli olarak yapılan gıdı eritme egzersizleri gelmektedir. Özellikle yüz yogası her gün uygulandığı taktide 2 hafta içinde kalıcı çözüme ulaşacaktır.

Sağlıklı ve dinç bir beden için nasıl spor veya egzersiz yapıyorsak yüz sağlığımız içinde birtakım egzersizler yapmamız gerekmektedir. Cilt bakımı uygulamaları yalnızca cildimizi parlatmaya ve sivilce, akne gibi pürüzleri yok etmeye yaramaktadır, yüzümüzdeki kasları çalıştırmak ve sıkılaştırmak için ise yapmamız gerek şey yoga veya diğer gıdı eritme egzersiz hareketleridir.

Cep telefonunun gün içinde çok yoğun kullanımı ve yüzün hizasından aşağıda durması boyun ve çene kaslarımızın tembelleşmesine, gevşemesine neden olmaktadır. Böylece zaman içinde hareketsizliğe bağlı olarak gıdı büyümesi ortaya çıkar. Bu durumu önlemek için kullanılan teknolojik aletlerin yüzün hizasında tutulması ayrıca kitap ve benzeri durumlarda da yine göz hizasına oranlanması tavsiye edilmektedir.

Özellikle yüz yogası oldukça etkili bir gıdı eritme egzersizi olduğu için düzenli olarak yapıldığında yüz ve boyun kasları sıkılaşıp gerginleşecektir.

Gıdı Aldırma Fiyatları 2020

Gıdı aldırma fiyatları muayene sonucu belirlenmektedir. Doktorun neye karar verdiği, hastanın ihtiyaçlarının tam olarak ne olduğu ve hangi yöntemlerin uygulanacağı belirlenmelidir. Bununla birlikte ameliyatın hangi hastanede ve hangi doktor tarafından gerçekleştirileceği de gıdı aldırma fiyatlarını belirleyen unsurlar arasındadır.

İstanbul Vita Mecidiyeköy estetik cerrahide son teknoloji uygulamaları ile hastalarını karşılamaktadır. En doğru bilgiyi almak ve size en uygun tedavi yöntemini öğrenmek için bizleri arayabilir ya da kliniklerimizi ziyaret edebilirsiniz.