Türkçe
PRP Saç Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır? | 2022 Fiyatları
Saç Ekimi Tuesday 15th of March 2022

PRP tedavisi nedir, nasıl yapılır? ne işe yarar? ne kadar etkili?

Saç dökülmesi çoğunlukla kalıtsal olmakla beraber birçok hastalıktan da kaynaklanabilmektedir. Kısa süreli yaşanan enfeksiyonlar, geçici hastalıklar (sinüzit, bağırsak paraziti) ve vitamin-mineral eksiklikleri (magnezyum, demir, çinko, B12) de yine saç dökülmesine neden olabilmektedir.

Saç dökülmesi normal şartlarda gerçekleşmesi gereken sağlıklı bir süreçtir ancak beklenen oranın ötesine geçmediği sürece. Zayıflayan saçlar dökülür yerine yeni ve canlı saç tellleri çıkar böylece saç kökleri kendini yenilemiş olur. Bilimsel deneyler sonucunda uzmanların sağladığı bilgiye göre dökülen saç tellleri, toplam saç telllerinin %10’luk kısmını geçtiği zaman bu dökülme sağlıksız bir boyutta demektir. Günlük olarak 100 saç teli dökülmesi normal karşılanırken daha fazlası sağlıksız bir durumu gösteriyor olabilir ve bir dermatoloğa görünmekte fayda vardır.

Evde yapılacak bir takım bakım teknikleri dökülmeyi engelleyebilir örneğin; bazen yanlış şampuan ve bakım kremi kullanımı cilt yapısına uygun olmadığı için kepeklenme akabinde dökülmeye yol açabilmektedir. Kişi cilt yapısını iyi bilmeli ve doğru kozmetik ürünleri tercih etmelidir. Kuru saç yapısına sahip kişiler yağlandırıcı ürünler kullanmalı ve haftalık bakım karışımları uygulamalıdırlar. Düzenli olarak saç boyama, fön ve düzleştirici cihazları yoğunlukla kullanmak da saç dökülmesine yol açabilmektedir. Özellikle çoğu şampuanların içeriğinde bulunan ve köpürmesini sağlayan kimyasallar saç derisi sağlığı için oldukça zararlı maddelerdir, bundan dolayı şampuan seçiminde ucuzluktan kaçınılmalı ve doğal içerikli ürünler tercih edilmelidir.

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç dökülmesi erkeklerde ve kadınlarda farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde testosteron kaynaklı saç dökülmesi ergenlik sonrasında gelişir ve orta yaşlarda şiddetlenerek devam eder. Erkeklerde testosteron miktarı ne derece yüksekse dökülme oranı o kadar yüksek olur ve çoğunlukla ilerleyen yaşlarda kellik meydan gelir. Erkeklerde saç dökülmesinin tek nedeni testosteron değildir bunun yanında yanlış beslenme, stres ve çeşitli hastalıklarda yer almaktadır.

Kadınlarda görülen saç dökülmesi daha nadir olmakla beraber bireysel gen farklılığından kaynaklanmaktadır. Yüksek stres, dengesiz tiroit hormonu, hormon ve doğum kontrol ilaçları, gebelik ve sonrasında emzirme süreci, menopoz kadınlarda saç dökülmesini tetikleyen en önemli etkenlerdir. Bunun yanında kullanılan yanlış saç kozmetik ürünleri, perma, düzleştirici ve fön gibi uygulamalar da saç derisinin yoğun ısıya maruz kalmasına neden olur ve uzun vadede dökülmenin önünü açar.  

Saç Dökülmesine Nasıl Tedavi Edilir?

Doktor kontrolünde alınan ilaçlar saç dökülmesini engeller ve saçları güçlendirir. Bu ilaçlar ince saç tellerini kalınlaştırırken saç köklerinin de güçlenmesini sağlar. Dökülmeye hazırlanan, yıpranmış saç köklerini toparlar, canlandırır ve dökülmesinin engeller. Bazı durumlarda dökülmeden sonra saç kökleri de yok olur ve tekrar saç üretmez bu tarz durumlar için ilaç tedavisi işlevsiz kalmaktadır.

Son yıllarda geliştirilen mezoterapi teknolojisi ile saç derisine dolaşımı düzenleyici maddeler, kolajen, vitamin ve mineral enjekte edilir. Bu işlem bittikten sonra saç derisine uygulanan masaj ile enjekte edilen maddelerin saç diplerine ve tüm alana dengeli bir şekilde ulaşması sağlanır. Düzenli aralıklarla uygulanan bu tedavi ile saç kökleri güçlenir, gürleşir ve canlanır. Bu yöntemden hem kadınlar hem de erkekler yararlanabilmektedir.

Son yılların bir diğer saç teknolojisi ise saç ekimidir (transplantasyon). Saç ekimi, ensenin yukarısında kalan bölgeden güçlü yapıda oldukları ve kolay kolay dökülmedikleri için alınan köklerin tepe bölgesine ekilmesi işlemidir. Bu işlem daha çok erkeklerde görülen saç dökülmelerinde kullanılan bir yöntemdir, kesin sonuç veriri ve uzun süre kullanılır.

Saç Dökülmesinde Bitkisel Çözüm

Saç ve deri problemlerinde aktif kan dolaşımı genellikle sorunları çözmektedir. Zeytinyağlı karışımlarla saça düzenli bakım uygulamak, yıkama esnasında masaj yapmak saç derisinde kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olacaktır. Eğer saç dökülmesi orta düzeydeyse ve ciddi bir rahatsızlıktan kaynaklanmıyorsa tüketeceğiniz bazı yiyecekler saçlarınızın sağlığına kavuşması için yeterli olacaktır. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

  • Mandalina: C vitamini başta olmak üzere, B vitamini açısından güçlü bir meyve olan mandalina bu özellikleri ile saçı besleyen kılcal damarların ihtiyacı olan kolajen üretiminde başat rol oynuyor. Saçın daha hızlı uzamasını sağlıyor, beyazlamasını geciktiriyor ve dökülmesini engelliyor. Sağlıklı saçlara kavuşmak için günde 3 adet mandalina tüketmek oldukça faydalı olacaktır.
  • Somon balığı: hemen hemen her şeyde olduğu gibi sağlıklı saçlar için de somon çok önemli bir besindir. Omega 3 açısından zengin olan somon, saçlarınızı canlandırır, parlaklık kazandırır ve hacim verir. Haftada en az iki öğün tüketerek bu özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
  • Yoğurt: B5 vitamini yani pantotenik asit açısından oldukça zengin bir besin olan yoğurt, saçlarınızı canlandırır, saç tellerini güçlendirir böylece saçlarınız koparak dökülmez. Her gün iki kâse tüketeceğiniz yoğurt ile saçlarınız daha sağlıklı bir yapıya ulaşır.
  • Tarçın, yumurta, havuç, yulaf, mercimek, ıspanak ve kuruyemişler saç sağlığı için oldukça faydalı yiyeceklerdir. Sadece saç değil cilt ve metabolik sistem için de faydalı olan bu yiyeceklerden oluşan daha sistemli bir beslenme programı oluşturarak bunu bir yaşam stili haline getirebilirsiniz.

Saç PRP Nedir?

Saç PRP Nedir?

ACell + PRP saç sorunları için geliştirilmiş ve hücreler arasında gelişen kopukluğu giderip iletişimi güçlendiren bir tedavi yöntemidir. Ekstraselüler matriks, vitaminler, medikal ilaçlar ve PRP (Trombosit zengin plazma) kombinasyonlarından oluşan bir içeriğe sahiptir. Prp - trombosit açısından zengin plazma kişinin kendi kanından elde edilen bir karışımdır. Hastanın kendi vücudundan özel yöntemler ile alınan kanın plazmasına ayrıştırılıp gerekli bölgelere tekrar enjekte edilme işlemidir. Sadece saç için geçerli olmayıp cilt problemleri için de uygulanabilen bir yöntemdir.

Acell + PRP Faydaları

Günümüzde en önemli estetik problemlerden biri saç dökülmesidir. Çeşitli nedenlerden kaynaklanan saç dökülmesi stres başta olmak üzere, yetersiz beslenme, az ve dengesiz uyku, kronik rahatsızlıklar ve kalıtsal faktörlerden kaynaklanmaktadır. ACELL + PRP formülü kök hücrelerinin başat görevlerini kullanarak yeniden doku üretimi ve iyileştirme yönünde olumlu etkilere sahiptir. Böylece saç kalitesini artırarak ileride gelişebilecek saç dökülmelerini önler daha güçlü ve gür saç gelişimini destekler. Saç kıran hastalığında dahi tedaviye büyük oranda destek sağladığı klinik olarak kanıtlanmıştır. Yara iyileşmesini hızlandırıcı bir özelliği olduğu için saç ekimi öncesi ve sonrasında da kullanımı oldukça fayda sağlamaktadır.

Nasıl Uygulanır? Ne Zaman Sonuç Verir?

Hastanın kendi kanı, çeşitli vitaminler ve özel formüle edilmiş ilaçlar kullanılarak elde edilen solüsyon ortalama bir saat içerisinde hazırlanır. Uygulanacak bölgeye lokal anestezi uygulanır böylece hasta operasyonu çok rahat atlatır ve hiçbir ağrı-sızı hissetmez. Hazırlanan solüsyon tek kullanımlıktır, sadece gerçekleşecek olan seansta kullanılır. Kendini anestezi altında raht hissetmeyen veya alerjisi olan hastalara sedasyon uygulanır. PRP’nin en önemli özelliği ölü veya inaktif olmuş hücreleri harekete geçirerek, saç üretiminin artırılmasını sağlar, böylece saçlar daha canlı ve sağlıklı bir şekilde büyür.

PRP tedavisinden sonra yeni saçların çıkmaya başlaması 5. aydan itibaren gerçekleşmektedir. İlk olarak dökülen saçı durdurmak ve saç derisini iyileştirmek için çalışan PRP tedavisi olumlu sonuçlandıktan sonra yeni saçlar çıkmaya başlayacaktır.

Acell + PRP Tedavisinin Saç ve Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

  • Saç dökülmesinin önüne geçmek, saç tellerini güçlendirir
  • Kolajen üretimini artırdığı için kırışıkları yok eder ve çöküntüleri iyileştirir
  • Cilde esneklik ve parlaklık kazandırır
  • Beslenen cilt yara ve deri hasarlarını çok daha hızlı iyileştirir
  • PRP ayrıca çoğunlukla sporcularda rastlanan aşil tendonu zedelenmelerini ameliyatsız tedavi eder.
  • Yüz, el, kol, dekolte, boyun ve bacak içleri medikal estetikte işlem gören bölgelerdir

PRP saç tedavisi ayda 2 defa 15 günde bir ve 30 dakika uygulanır. Seansların tamamlanışı kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama olarak 4 ayı bulmaktadır. Bu süreç tamamlandıktan sonra yılda bir defa tekrarlanması yeterli olacaktır. PRP plazması kişinin kendi kanından elde edildiği için herhangi bir alerjiye neden olmaz. Saç sağlığından şikayetçi olan herkes tarafından rahatlıkla uygulanabilir.

Prp Ağrı Tedavisinde Kullanıldığı Bölgeler

  • Diz kireçlenmesi
  • Kalça eklemi kireçlenmesi
  • Omuz ve boyun ağrıları
  • Tenisçi ve golfçü dirseği ağrıları
  • Diz ve omuzda ön çapraz bağ kopmaları
  • Bilek burkulmaları
  • Topuk dikeni
  • Kas gerginlikleri (kulunç ağrıları)

Cildin yaşlanması kolajen gibi cilde esneklik veren önemli kimyasalların üretiminin yavaşlamasıyla gerçekleşen bir durumdur. Bu anlamda geliştirilen cilt gençleştirme tedavileri en doğal yöntemlerle bir diğer deyişle kişinin kendi damarlarındaki bileşenlerden elde edilerek geliştirilmektedir. Bu noktada kan çok önemli bir bileşendir, cildin yaşlanmasının, saçın dökülmesinin en önemli nedenlerinden biri de zaman içinde bu bölgelere yeterli kanın ulaşamamasıdır. İşte PRP tedavisi bu eksikliği giderme görevini edinmiş bir işlemdir, yeteri kadar beslenemeyen bu bölgeleri besleyerek iyileştirir.

PRP’nin sonuçlarını en iyi şekilde alabilmek için uzmanların gerekli gördüğü tüm seansları aksatmadan uygulamak çok önemlidir.

Saç Lazeri Nedir?

Modern şehir yaşamının getirdiği stres, hava kirliliği, oksijen yetersizliği gibi sağlıksız hayat koşulları saç sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bunun yanında genetik faktörler, ileri yaş, tiroit hastalıkları ve birçok önemli vitaminin eksikliği de yine saç kaybına neden olmaktadır. Saç estetik görünümde önemli bir noktada durmaktadır bundan dolayı dökülmeler sonucunda açılan bölgeler çok küçük dahi olsa görünümü olumsuz yönde etkilemekte ve kişilerin özgüvenlerine zarar vermektedir. Saç lazer tedavisi ile incelmiş saç telleri tekrar eski gücüne kavuşuyor ve çok kısa vadede dökülmeler de durdurulmuş oluyor.

Saç Lazeri Nedir?

Saç Lazer Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Uzman dermatologlar saçı konsültasyon ve analiz eder, yaşanan saç kaybının derecesine göre seans sayısı ve ne sıklıkta yapılacağı belirlenir. Sonrasında saç derisinde küçük kanallar açılarak tedavi serumu uygulanır. Uygulanan bu serum her bölgeye eşit derecede ulaşması için masaj ile yedirilir. Böylece serum hem eşit derecede yayılır hem de masaj sayesinde bu bölge rahatlatılmış olur. İkinci aşamada saçlı bölgenin altındaki aktivitesini durmuş olan kılcal damarlara lazer atışları yapılarak o bölgedeki kan dolaşımı harekete geçiriliyor. Medikal (besleyici) serum ve dermapen ile lazer uygulamasının işlevi artırtılmış oluyor. Lazer ışınları ile saç kökleri uyarılarak tekrar protein sentezi ve hücre yenilemesi için harekete geçiriliyor. Muazzam bir takım çalışması olan bu uygulama saç tedavisinde gelinmiş en başarılı teknolojilerden biridir.

Bu tedavi ile yeni saç kökleri gelişerek büyümekte ve mevcut saçlar güçlenerek kalınlaşmaktadır. Estetik bir uygulama olmayıp tamamiyle saçı bir organ olarak ele alıp beslemeye dayalı bir tedavi yöntemidir ve sonuç her zaman oldukça sevindiricidir. İlk etapta haftada iki defa 20 dakikalık seans olarak uygulanıyor. Her kişinin yaşadığı sorunun boyutuna bağlı olarak ortalama 4 ay, haftada 1 seans ile gözle görülür sonuçlar alınmaktadır. En kesin sonuca ulaşmak için tedaviyi aksatmamak ve 6 ay sürecince uygulamak kilit önem taşımaktadır. Saç problemi yaşayan hemen hemen herkes için birebir bir tedavi yöntemi olan saç lazer ile doğal yöntemlerle, ağrısız ve son derece güvenli bir şekilde dolgun ve parlak saçlara sahip olunabilmektedir.

Saç Ekimi ile Uygulanabiliyor!

Saç lazer tedavisinin bir diğer önemli avantajı da saç ekimi tedavisiyle kombine olarak uygulanabilmesidir. Saç ekiminden önce 15 gün veya 1 ay süresince uygulandığında ekimin daha iyi sonuçlar vermesini sağlamaktadır. Saç köklerini beslediği ve güçlendirdiği için ekilen saçlar köklere daha hızlı adapte olmakta ve iyileşme süreci çok hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir.

Saç ekiminden 1 ay sonra tekrar edilen lazer tedavisi ile ekilen saçlar çok daha hızlı uzamakta ve ekilen greftlerin kaybını önlemektedir yani lazer ile ekilen grreftler köklere daha güçlü bir şekilde tutunmuş oluyorlar. Ekim sonrası gerçekleşen hassasiyet lazer ile tedavi edilerek daha hızlı bir şekilde iyileşme sağlanıyor bu anlamda lazer ekim tedavisinde tercih edilmesi gereken bir tedavi yöntemdir.

Kadınlarda Saç Lazeri

Saç ekimi çoğunlukla erkekler tarafından tercih edilmekteyken saç lazeri tedavisi özellikle kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Kadınlarda görülen saç dökülmesi %60 oranında kalıtsaldır bunun dışından ki nedenler çeşitli hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Guatr hormonu, demir ve protein başta olmak üzere vitamin eksiklikleri, kadınlık hormonu östrojen vb. nedenler dökülenin başlıca sebeplerindendir. Dökülme hormonel nedenlerden kaynaklanıyorsa tedavi süreci kadın hastalıkları uzmanıyla ortaklaşa yürütülür.

Saç tedavisi için geliştirilen başlıca teknolojiler; PRP, growth factor tedavisi, saç mezoterapisi, saç transplantasyonu şeklindedir. Özellikle lazer tedavisinde 6 aylık sürecin sonunda saçlarda gözle görülür gelişmeler kaydedilmektedir.

Saç dökülmesi kişilerde büyük oranlı bir motivasyon kaybına neden olmaktadır ancak günümüz teknolojileriyle bunun önüme geçmek artık çok kolaydır. Yukarıda bahsedilen tedavi seçeneklerine geçmeden önce kişilerin bir dermatoloğa başvurmaları da son derece önemlidir çünkü saç dökülmesi bazen ciddi rahatsızlıklardan da kaynaklanabilmektedir. Hastalar, dökülme çok şiddetli boyuttaysa eğer kan değerlerine baktırmalı, hormon değerlerini ölçtürmelidirler.

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Saçım ilk günkü gibi olacak mı?

Tedaviler aksatılmadan uygulandığı taktirde saçlar eskisi gibi canlı ve güçlü olacaklardır.

  1. Sağlık açısından zararı var mı?

Herhangi bir zararı ve yan etkisi yoktur.

  1. Bu tedavilerin ömrü ne kadardır?

Saçı beslemeye yönelik uygulamalar olduğu için ilk tedaviden sonra yılda bir veya iki defa uygulamak yeterli olacaktır.

  1. Dökülmeye kesin çözüm mü?

Özel hazırlanan serumlar en başta dökülmeyi durdurma üzerine hazırlanmaktadır. Dökülmeyi kesin olarak durdurmaktadır.