Türkçe
2022 Kalça Büyütme ve Karın Germe Ameliyatı Fiyatları
Estetik Cerrahi Friday 11th of March 2022

Kalça büyütme ve karın germe ameliyatı nedir? 2022 fiyatları

Karın bölgesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişen sarkma, çatlak ve yağlanmaların plastik cerrahi ile düzeltilmesine ‘Tummy Tuck-Abdominoplasty’ denir. Özellikle kadınlarda görülen bu durumun en önemli sebeplerinden biri gebeliktir; doğum sonrası elastikiyetini kaybeden karın bölgesinde derin yarıklar ve sarkmalar meydana gelir. Aynı şekilde obezite gibi ani ve yoğun kilo alımı sonrasında da bu bölgede yağ birikimi ve sarkmalar ortaya çıkar. Sıkı karın anlamına gelen Tummy Tuck ile karın bölgesindeki tüm sorunlar tedavi edilir ve kalıcı sonuçlar elde edilir.

Klasik karın germe operasyonlarında göbek altında meydana gelen sarkmalar ve deformasyonlar onarılırken Tummy Tuck’da bu işlem karın, alt karın, bel ve kasıkları kapsamaktadır. Oldukça derinlemesine bir tedavi prensibine sahip olan bu teknik diğer estetik uygulamaları da içine almaktadır. Örneğin; sayılan bölgelerde yoğun yağlanma varsa klasik liposuction, lazer liposuction ve lipoliz gibi tekniklerden faydalanılarak tam bir sıkılaşma sağlanır.

Karın Germe (Abdominoplasti) Kimler İçin Uygundur?

Karın bölgesinde düzenli spor ve diyet uygulamalarına rağmen giderilemeyen fazla kilo ve kemikleşmiş yağ dokudan muzdarip olan kişilerin başvurduğu bir yöntemdir. Sezeryanla yapılan doğumlarda, çoklu veya art arda yapılan doğumların sonrasında bu bölgede ciddi sarkmalar meydana gelir, bu tarz durumlar için ne yazık ki herhangi bir spor faydasızdır çünkü karın bölgesindeki deri aşırı esneme sonucunda elastikiyetini kaybeder ve toparlanması ancak plastik cerrahi ile mümkündür.

Aynı şekilde aşırı kilo alımı çoğunlukla obezite durumlarında karın bölgesinde biriken yağ kütleleri kemikleşerek yakımı zorlaşır. Bundan dolayı hastalar kilo kaybetseler dahi karın, bel ve kalça gibi bölgelerdeki yağları yakmakta çok zorlanırlar. Ancak liposuction ile mümkün olan bu durum için hastaların cerrahi müdahaleye ihtiyaçları vardır.

Abdominoplasti yani karın germe ameliyatı bu durumlarla mücadele eden hastalar için uygundur ancak bu kişilerde diyabet gibi kronik hastalıklar var ise bu ameliyatı gerçekleştirmek mümkün değildir. Çünkü şeker hastalığı kan pıhtılaşmasını engeller bu da liposuction gibi ameliyatlarda yüksek ölüm riskine sebebiyet verir. Yaraların hızlıca iyileşmesi, beklenmeyen komplikasyonların oluşmaması, ameliyatın başarılı bir şekilde sonuçlanması için hastalarda diyabet gibi herhangi bir rahatsızlığın olmaması gerekmektedir.

Abdominoplasti Kimler İçin Uygundur?

Ameliyat ve İyileşme Süreci

Ameliyattan sonra iyileşme ve aktif yaşama dönebilme hızı kişinin yaşam stiline ve beslenme tarzına bağlı olarak değişebilmektedir. Hastanede kalma süreci ise kişinin sağlık durumuna bağlıdır, uzmanlar gerekli gördükleri durumda birkaç saat veya birkaç gün beklemelerini isteyebilirler. İlk günler hafifi ağrı-sızı hissedilmesi oldukça normal bir durumdur ancak doktor tarafından verilen ağrı kesiciler ile bu süreç daha da hafif atlatılacaktır. Ne zaman duş alabileceğinizi ve pansumanların ne sıklıkta değişmesi gerektiği doktorunuz tarafından kontrol edilecektir. Karnın dışında bulunan dikişler 1. haftadan sonra alınacaktır, diğer dikişler ise kendiliğinden eriyen dikişler olduğundan ekstra bir işleme gerek kalmamaktadır.

Yara izleri ortalama 1 yıl içerisinde belirsizleşerek kaybolur tamamiyle değil ancak bikini bölgesinde olduğundan dolayı çarpıcı bir görünüme sahip değildir. İlk 1 haftadan sonra kişiler yavaş yavaş yürümeye başlayabilirler, ağır hareketlerden seçilmemek üzere egzersiz yapmaya da başlayabilirler. 

Brachioplasty (Arm Lift – Leg Lift) Nedir?

Dirsekten başlayarak koltuk altına, sarkmanın şiddetine göre meme yanına kadar olan bölgedeki derilerin kesilerek alınması işlemine Brachioplasti denir. Bu sarkmalar yaşlanmaya beraber gerçekleşebildiği gibi daha çok obezite gibi hastalıklardan sonra ortaya çıkmaktadır. Yoğun kilolar sonucunda elastikiyetini kaybeden cilt yapısı erozyona uğrar ve sarkar, derin çatlaklar, biriken ve dağınık yapıdaki yağ dokuları herhangi bir spor dalı ile toparlanamaz duruma gelir. Bu gibi durumların tedavisi için geliştirilen kol ve bacak germe ‘Brachioplasty’ ile kesin ve kalıcı sonuçlar elde edilir. Son derece sevindirici bir işlem olan bu tedavi ile hastalar hem özgüvenlerini kazanırlar hem de yaşamlarına daha aktif ve sağlıklı bir şekilde devam ederler.

Ameliyat Sonrası

Ameliyat sonrası bir süre doğal olarak ağrı hissedilecektir, doktor kontrolünde alınan ağrı kesiciler ve daha ekstrem durumlar söz konusu olursa antibiyotik tedavisi uygulanarak bu süreç daha hafif atlatılacaktır. Operasyon sonrasında pansumanların aksatılmadan yapılması ve ikinci haftada dikişlerin alınması gerekmektedir. Herhangi beklenmeyen bir durumda doktorunuza danışmayı ihmal etmemelisiniz.

Kollarda meydana gelen sarkmalar için liposuction yerine bu işlem uygulanmaktadır çünkü kollarda ve bacaklarda kilo sonucu meydan gelen durum sarkmadır. Sarkan deriler ve kasların uzaklaştırılması ancak kesilip alınması ile mümkün olmaktadır. Brachioplasty sonrasında ekstra bir işlem gerektiği durumlarda liposuction tercih edilebilmektedir.

Brachioplasty Riskleri Nelerdir?

Hastaların gündelik yaşamlarına göre risk faktörleri değişkenlik göstermektedir. Özellikle sigara olmak üzere alkol vb. tüketim maddeleri iyileşme sürecini olumsuz yönde etkileyebileceği için ameliyattan en az 2 hafta önce kullanımı sonlandırılmalı ve iyileşme süreci tamamlanana kadar kullanılmamalıdır. Yaraların iyileşmesi de yine bu süreçte daha geç olabileceği için herhangi bir enfeksiyon veya kanama durumunda ek operasyonlara başlanacaktır.

Gelişebilecek enfeksiyonlar antibiyotikler ile tedavi edilip, ağrılar içinse klasik ağrı kesici tedavisi uygulanacaktır. Normal şartlarda yüksek risk taşımayan basit bir ameliyat olan Brachioplasty ameliyatı hijyenik bir klinikte, uzman doktorlar tarafından gerçekleştirildiği taktirde oldukça mutlu sonuçlar vermektedir. Tedavi sürecine harfiyen uymak ve bu süre zarfında yaşam stillerinde sağlıklı değişikliklere gitmek de yine ameliyatın kalıcılığını sabitleştirecektir.

Liposuction (Yağ Alma) Nedir?

Liposuction (Yağ Alma) Nedir?

Yağ aldırma yani Liposuction işlemi yanlış beslenme sonucunda ortaya çıkan bölgesel yağlanma sorunudur. Kalıcı ve kesin bir çözüm olmasa dahi kişilere daha sağlıklı bir vücut yapısına kavuşmaları için fırsat veren oldukça faydalı bir operasyondur. Bu operasyondan sonra hastalar düzenli spor alışkanlığı edinirlerse eğer ve sağlıklı bir beslenme düzenine geçerlerse bir daha liposuction işlemine gerek duymayacaklardır.

Liposuction, bir diyet veya zayıflama reçetesi değildir; zayıflamayı daha kısa ancak çokta sağlıklı olmayan bir yoldan gerçekleştiren bir cerrahi operasyondur. Vücudun inatçı yağlanma özelliğine sahip basen, ense, kalça, bacak, diz, karın gibi bölgelerinin cerrahi operasyonla şekillendirilmesi işlemdir. Ameliyat lokal ya da genel anestezi altında yapılır, hasta hiçbir şey hissetmez ve kısa sürede normal hayatına döner.

Liposuction bütün diyet, egzersiz uygulamalarının etki etmediği durumların sonucunda başvurulan bir uygulamadır. Bu yağlanmalar kişilerin fizyolojik yapılarından kaynaklanabileceği gibi örn; bazı insanlar kilo alırken en hızlı ve en fazla basen bölgelerinden alırlar, diğeri bel bölgesinden, vb. bu gibi durumlarda bölgesel zayıflama için liposuction birebir bir uygulamadır.

Obezite gibi ekstrem durumlar da yine biriken yağların vücuttan atılımını zorlaştırır hatta zayıflamayla beraber ciddi sarkmalarda gerçekleşir. Bu gibi durumlar için liposuction yeterli olmayıp Tummy Tuck gibi ek teknikler gerekmektedir. Tummy tuck ile sarkan deri ve kaslar kesilerek alınır ardından liposuction uygulamasıyla biriken yağ doku çekilerek alınır.

Liposuction Türleri ve Teknikleri Nelerdir?

Sürekli gelişen teknolojiler ile liposuction uygulamalarında da çeşitli artışlar sağlanmıştır. Bu teknikler, en klasik liposuction türü olan vakumlu uygulamayla beraber 5 farklı teknikle uygulanmaktadır.

  • Vakum yardımlı liposuction – SAL tekniğinde, uygulama yapılacak bölgeye ameliyat öncesi medikal bir karışım enjekte edilir. Duruma göre lokal anestezi veya genel anestezi uygulanır. İşlem yapılacak bölgede açılan 2 mm.’lik kesilerden girilerek kanüllerle yağ çekme işlemi gerçekleştirilir.
  • Ultrasonik liposuction – UAL tekniğinde, klasik liposuctionın aksine cerrahi bir işlem gerçekleşmez, bu yönüyle çok daha rahat ve risksiz bir özelliğe sahiptir. Ultrasonik ses dalgaları ile sadece yağ hücrelerinin biriktiği noktalar hedef alınarak işlem uygulanır. Çevre dokulara zarar vermeyecek şekilde gerçekleştirilen liposuction bu teknikle de oldukça başarılı sonuçlar verir. Klasik tekniğin aksine daha uzun sürer.
  • Güç yardımlı liposuction – PAL yöntemi özel hareketli kanüller yardımıyla uygulanan bir yöntemdir. Çok daha geniş alanlardaki yağların giderilmesi için tercih edilir.
  • Su yardımlı liposuction – WAL işleminde yağların bulunduğu bölgelere su enjekte edilerek yağlar daha alışkan bir hale getirilir. Bulamaç haline gelen yağlar çok daha pratik bir şekilde kanüllerle çekilerek alınır.
  • Radyo frekans destekli liposuction – RFAL klasik liposuction yöntemiyle yağlar vakumlanarak alındıktan sonra lazerle ısıtılan deri daha gergin ve sıkı bir hale getirilir. Diğer liposuction uygulamalarından farkı ise ameliyat sonrasında bölgede sağladığı sıkılıktır.

Ameliyat Süreci

Liposuction ameliyatı ortalama olarak 1 ila 3 saat sürmektedir ancak bu da yağlanmanın şiddetine bağlı olarak değişmektedir.

Bazı durumlarda doktor ameliyatı kademe kademe gerçekleştirir, tıbbi açıdan en uygun olan miktar günde ortalama 2,5 – 4,5 litre arasındadır. Ameliyatın başarı oranını kıyaslayabilmek için operasyon öncesinde ve sonrasında fotoğraf çekilip sonuç incelenebilir.

Operasyonun uygulanacağı alana ağrıları hafifletmek için medikal karışım çözelti enjekte edilir. Bu sıvının içerisinde ağrı kesici özellikteki lidokain, kan damarlarını daraltan ve kanama riskini minimuma indirgeyen epinefrin, serum ve bikarbonat yer almaktadır. Enjekte edilen bu sıvılar hem bölgede uyuşmaya hem de ameliyatın çok daha kolay gerçekleşmesine olanak sağlar. Devamında bölgeye açılan kesilerden kanüller ile yağ vakumlanmaya başlanır. Ameliyattan sonra içeride biriken sıvının boşaltılması ve ödem oluşumunu engellemek için kesiler kısa bir süre daha açık bırakılır. İşlem tamamlandıktan sonra kesiler dikilerek ameliyat sonlandırılır.

Liposuction sonrası iyileşme sürecinde bol su tüketmek ve zararlı yiyecek-içeceklerden uzak durmak çok önemlidir. Aslında hastaların yaşam stillerinde köklü bir değişikliğe gitmeleri, aktif ve sportif bir yaşam edinmeleri, meyve-sebze ve lifli yiyecekler tercih etmeleri çok önemlidir.

Lipoesculpture Nedir?

Liposuctiondan farklı olarak yağlanma sonlandırılır ve devamında vücut kontörü geliştirilerek en ideal şekle sokulmaya çalışılır. Sırt, göbek, bel, bacak içi, diz içi ve basen gibi bölgelerdeki yağlar vakum yardımıyla boşaltıldıktan sonra vücuda şekil verme aşmasına geçilir. Bu teknik liposuctionın en ileri tekniği olup zayıflama yöntemlerine yepyeni bir soluk getirmiştir.

 Estetik uluslararası sağlık grubu kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur uyguladıkları lipoesculpture hakkında verdiği bilgiler ‘liposuctiondan farklı olarak, çok daha minimal kanüllerle belirlenen bölgelere uygulama yapılır. Bu kanüller liposuctionda kullanılan kanüllerden daha ince ve minimaldir böylece yağlı bölgede daha etkili bir uygulamaya olanak sağlar. FDA tarafından onaylı olan bu uygulama ile yağlar alındıktan sonra vücut ideal ölçüde şekillendirilir. Bu işlem sonucunda pürüzsüz bir vücut şekli meydana gelir ve ayrıca hasta kısa süre içerisinde iyileşir.’

Daha Fazla Yağ Alımı Yapabiliyoruz!

Bu teknik ile diğer birçok olumsuz etkide ortadan kalkıyor. Yüksek titreşim tek seansta çok daha fazla yağ yakımını sağlarken aynı zamanda operasyon sonrasında ağrı ve sızıyı minimuma indirgeyip, şişlik ve morarma riskini de azaltıyor. Hastaların iyileşme sürecinde çok daha az ağrı hissetmeleri için özellikle bu teknik geliştirilmiştir.

Brazilian Butt – Kalça Büyütme

Brazilian Butt – Kalça Büyütme

Kadınlar tarafından oldukça talep edilen bir estetik operasyon olan kalça büyütme oldukça basit bir operasyondur ve hemen hemen herkes için uygundur. Popo ve basende doku eksikliği varsa eğer popo düşük bir görünüme sahip olur. Ayrıca bel ve karın bölgesinde de yağlanma varsa eğer kadınsı hatlar tamamiyle kaybolur.

Popo yağ enjeksiyonu iki aşamalı gerçekleşip öncelikle vücudun belirli bir bölgesinden alınan yağlar ile bu bölge inceltiliyor. Böylece fazlalık yağlardan arındırılan bölge daha ince ve sıkı bir forma sokuluyor. Ardından boş olduğu düşünülen bölgeye bu yağlar enjekte ediliyor böylece daha kalkık ve kıvrımlı bir kalça edinilmiş oluyor.

İlk Aşama Liposuction

Vücudun belirli bölgelerinde biriken yağlar lokal veya genel anestezi altında alınır. Bu işlemde en önemli kısım fazla yağlanmanın olduğu alanların seçilmesi, yağlar alındıktan sonra bölgenin şekillendirilmesidir.

İkinci Aşama Yağ Enjeksiyonu

Alınan yağlar yine aynı kanüller ile bölgeye enjekte edilir. Özellikle poponun üst kısmına enjekte edilir böylece popo kalkık ve daha şekilli görünür.

Ameliyat sonrası

Bu ameliyatta en belirleyici süreç liposuction aşamasıdır. Hangi bölgelerden ne miktarda yağ alındığına bağlı olarak hastanın hastanede kalması gerekmektedir bu süreç 1 veya 2 gün kadardır. Liposuction uygulanan bölgelerde sıvı birikmesini ve şişmeleri önlemek için korse kullanılmaktadır. Bu korse 1 ay kadar kullanılır. Enjekte edilen yağların herhangi bir baskıya maruz kalmaması açısından 3 hafta kadar özel yastıklar kullanılır. Bu süreç tamamlandıktan sonra hasta normal hayatına devam edebilir.

Enjekte edilen yağların bir kısmı zaman içerisinde eriyerek yok olur yaklaşık olarak %60’lık kısmı geriye kalır. Böylece ameliyattan sonra ödem süreci de tamamlandıktan sonra vücut beklenen forma ulaşır ve kendini gösterir.

Sonuç

Tummy tuck, brachioplasty, liposuction ve Brazilian butt estetik operasyonları son yıllarda yoğun talep görmektedir. Özellikle Brazilya kalçası büyük kalça modasından ötürü kadınlar tarafından oldukça talep edilir bir operasyon haline gelmiştir. Jennifer Lopez, Kim Kardashian ve Nicki Minaj gibi ünlülerin sahip olduğu devasa kalçalar bu akıma ivme kazandıran önemli bir unsurdur. Kadınlarda altın oranı belirlemede önemli bir unsur olan büyük ve dolgun kalçalara sahip olmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey İstanbul Vita’da uzmanlarımızla görüşmek ve kliniklerimizi ziyaret etmek.

Bu ameliyatlara başlamadan önce kişinin muayene olması ve doktor tarafından bir tespite varılması gerekmektedir. Bazen bir operasyon başka bir ek işlemi de gerektirdiğinden dolayı herhangi bir fiyat açıklamak oldukça zordur. Hastaların uzmanlarla birebir görüşmeleri ne istediklerini açıklamaları, muayene olmaları son derece önemlidir.